24-4 Update berichtgeving COVID-19

Alle evenementen tot en met 1 september afgelast

Sinds de vorige update over COVID-19 zijn er ontwikkelingen op diverse fronten. In dit bericht een overzicht, met mededelingen en tips om door te lezen. Verder een herhaalde oproep: respecteer de oproep van het kabinet, blijf zoveel mogelijk thuis en ga je naar buiten, zoek dan geen gezelschap op en houd afstand. Ga je als volwassene sporten? Train solo!

Nederlandse Triathlon Bond

Mededelingen 24 april

 • Dit overzicht is bijgewerkt na de persconferentie van het kabinet van 21 april.
 • Alle evenementen op de wedstrijdkalender van de NTB  tot 1 september zijn, evenals andere door de NTB georganiseerde bijeenkomsten, afgelast. Dit betekent onder meer dat het NK over de standaard afstand voor masters (gepland op 4 juli in Hardenberg) niet door kan gaan. Het NK standaard voor elite en <23 (gepland op 11 juli in Rotterdam) was al eerder door de organisatie geannuleerd. Of en zo ja wanneer deze en andere afgelaste NK’s voor 2020 nog georganiseerd kunnen worden is op dit moment nog niet bekend.
 • Het WK in Almere vindt plaats vlak na de huidige datum waarop evenementen mogelijk weer toegestaan worden. Met alle betrokkenen wordt overlegd wat de gevolgen zijn voor dit toernooi en de andere onderdelen van Challenge Almere-Amsterdam. Communicatie daarover volgt zodra informatie beschikbaar is.
 • Topsporters mogen op aangewezen trainingslocaties trainen als ze daarbij 1,5 meter afstand tot elkaar houden en alle hygiënemaatregelen treffen zoals het RIVM die heeft vastgesteld. De NTB bekijkt nu hoe hier voor haar topsporters invulling aan gegeven gaat worden.
 • Kinderen tot en met 12 jaar mogen vanaf 29 april weer in verenigingsverband (buiten) trainen en ook jongeren van 13 tot en met 18 jaar mogen onder begeleiding en onder aanvullende voorwaarden weer gezamenlijk sporten. Door NOC*NSF is in samenspraak met de bonden een (generiek) sportprotcol opgesteld, dat is goedgekeurd door het RIVM. Met dit protocol kunnen verenigingen, samen met hun gemeenten, aan de slag om binnen de kaders en richtlijnen de jeugdactiviteiten opnieuw op te starten. NTB-jeugdverenigingen wordt geadviseerd proactief aan de slag te gaan met dit protocol, zodat na goedkeuring door de gemeente, de jeugdactiviteiten hervat kunnen worden.
  Alle jeugdverenigingen worden via jeugdcoördinator Berteke de Jong de komende tijd geïnformeerd en voorzien van aanvullende praktische / sportspecifieke informatie. Vragen? Mail naar berteke.de.jong@triathlonbond.nl.
 • Alle andere maatregelen rond recreatief sporten blijven van kracht. Binnensportaccommodaties zijn gesloten en volwassenen wordt gevraagd om solo te blijven sporten.
 • Geannuleerde en verplaatste evenementen worden op de NTB-wedstrijdkalender bijgewerkt zodra alle relevante informatie bekend is op het bondsbureau. Kijk hier voor de laatste stand van zaken. Momenteel geldt de landelijke richtlijn dat alle evenementen tot in elk geval 1 september afgelast zijn.
 • Deelnemers die te maken krijgen met annulering van een evenement, wordt verzocht daarover geen contact op te nemen met het bondsbureau en zich in plaats daarvan te wenden tot de betreffende organisatie. Restitutie van deelnemersgelden wordt per evenement, per startserie geregeld volgens de daarvoor opgestelde regeling. Individuele verzoeken van atleten tot terugbetaling worden door het bondsbureau niet in behandeling genomen.
 • De Europese triathlonfederatie ETU heeft een Zwift-competitie voor clubteams opgezet. Clubteams – minimaal drie clubleden die in het bezit zijn van een smarttrainer en een Zwift-account-  strijden tegen elkaar in een Team Time Trial format. Klik hier voor meer info.
 • Sportpsycholoog en triatleet Lars van der Eerden, verbonden aan TeamNL, geeft voor alle triatleten die moeite hebben met alle afgelastingen dit seizoen, zeven tips om deze triathlonloze periode door te komen. Je vindt ze hier.

Archief Corona-mededelingen NTB

Voor een goed beeld hoe de situatie rondom COVID-19 zich ontwikkeld heeft in de triathlonsport, kun je onze eerdere mededelingen bekijken in het nieuwsarchief. Let op: niet alles is actueel meer!

Informatie van het RIVM
Actueel Nederland

Informatie van het RIVM

Het RIVM houdt een nieuwspagina bij met de laatste ontwikkelingen en adviezen.

Lees meer
Informatie van NOC*NSF
Actueel Sport

Informatie van NOC*NSF

NOC*NSF bundelt informatie en adviezen voor de sportsector.

Lees meer
Lees volgend artikel

Titels voor Koolhaas en Cornelisse in Klazienaveen

Menno Koolhaas en Eva Cornelisse hebben in een regenachtig Klazienaveen de Nederlandse titels op de standaard afstand veroverd. VZC Veenendaal en Hellas – Utrecht waren goed ... Lees meer