Start2Tri

Maak kennis met de triathlonsport tijdens een Start2Tri cursus

  1. Overzicht Start2Tri cursussen

Start2Tri

Heb je altijd al eens aan een triathlon mee willen doen, maar weet je niet goed hoe te beginnen? Meld je dan aan voor een van de vele Start2Tri cursussen die in het hele land door verenigingen worden gegeven. In een paar weken word je onder deskundige begeleiding en door middel van trainingen en workshops, klaargestoomd voor je eerste triathlon. Zo weet je precies wat voor materiaal je nodig hebt voor een triathlon, hoe de wissels tussen de drie onderdelen verlopen en welke voeding je mee kunt nemen onderweg.

Je kunt je natuurlijk ook meteen aansluiten bij een vereniging, maar om je als nieuweling in je eentje bij een club te melden, kán een drempel zijn. Een Start2Tri cursus volgen is dan een mooi alternatief. Je bent voor een korte periode verbonden aan een club zodat je kunt zien of triathlon of een andere vorm van combiduursport (bv. duathlon, crosstriathlon/crossduathlon, zwemloop/aquathlon of wintertriathlon) een sport is die bij je past en je bent omringd door mensen die allemaal voor het eerst een triathlon doen. Wedden dat jij ook snel verkocht bent?

De meeste nieuwe Start2Tri cursussen starten in het voorjaar (voorafgaand aan het nieuwe triathlonseizoen). Wordt er in jouw omgeving (nog) niets georganiseerd? Neem dan contact op met een triathlonvereniging bij jou in de buurt en informeer naar de mogelijkheden. Bijna elke vereniging laat je een paar weken gratis en vrijblijvend meetrainen vóór je een lidmaatschap aangaat.

Je bent omringd door mensen die allemaal voor het eerst een triathlon doen.
Je bent omringd door mensen die allemaal voor het eerst een triathlon doen.

Verenigingen en organisaties kunnen hun cursus aanmelden

Een Start2Tri cursus kan voor verenigingen en organisaties een mooi startpunt zijn om mensen nader kennis te laten maken met de sport, waarna ze na deelname aan een lokaal evenement mogelijk zelfs enthousiast worden om verder te gaan in de sport. Een ontwikkeling die wij als NTB uiteraard toejuichen en waar mogelijk ondersteunen.

Een draaiboek voor de organisatie van een Start2Tri cursus is hier te vinden.

Aanmelden van een cursus kan via dit formulier.

Meer informatie? Mail naar berteke.de.jong@triathlonbond.nl.

Overzicht Start2Tri cursussen

Dit overzicht wordt nog aangevuld.

Kalender 2023

Start2Tri Hollandia - Hoorn

25 maart - 25 juni
Open

Contactpersoon: Remco Geltink – remco.geltink@quicknet.nl

Doelgroep: 20+

Opzet: De Hoornse Triathlonvereniging Hollandia wil graag beginnende triatleten begeleiden in hun ‘Road to the Ironman’ voor met name de 4184 en 5150 evenementen. We gaan dit doen door een 12 weken durende Start2Tri cursus aan te bieden. In deze cursus krijgen beginnende triatleten diverse facetten van de triathlonsport aangeboden zodat ze zo goed mogelijk voorbereidt aan de start komen te staan.
Op 25 Maart starten we met een informatiebijeenkomst in de AV Hollandia kantine op de Blauwe Berg.

Kosten: € 105 excl. wedstrijddeelname

Meer informatie

Start2Tri JEUGD TLV De Langstraat - Waalwijk

29 maart - 4 juni
Open

Contactpersoon: Roos Schoonderbeek – roosschoonderbeek_1@hotmail.com

Doelgroep: Aspiranten (8-11 jaar) en jeugd (12-15 jaar)

Opzet: In 10 weken stomen wij je klaar voor de deelname aan jouw allereerste echte triathlon op 4 juni 2023! Bij de Tanis Triathlon de Langstraat doe je mee aan de 1/16 of 1/32 triathlon. 10 weken lang, elke week onder deskundige begeleiding aan de benodigde zwem-, fiets- en loopconditie werken. Woensdag; loop training en op Zaterdag: fiets en zwemtraining. Tijdens de trainingen wordt ook aandacht besteed aan de techniek. Daarnaast worden er veel tips over onder andere materialen en voorbereiding gegeven.

Kosten: € 27,50 incl. wedstrijddeelname

Aanmelden mogelijk tot 29 maart

Meer informatie

Start2Tri TLV De Langstraat - Waalwijk

28 maart - 4 juni
Open

Contactpersoon: Ad Schoonderbeek – tlvdelangstraat@home.nl

Doelgroep: 16+ (zie ook hierboven voor onze Start2Tri-cursus voor jeugd)

Opzet: In 10 weken word je de beginselen van de drie onderdelen van de triathlon bijgebracht. Aan het eind zal de cursus afgesloten worden met een officieele 1/8 triathlon, (500 m zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen) tijdens de De Langstraat Triathlon te Waalwijk. Deze wedstrijd wordt op zondag 4 juni 2023 georganiseerd bij ons clubhuis aan de Drunenseweg 23 te Waalwijk.

Kosten: € 65 incl. wedstrijddeelname

Aanmelden mogelijk tot 26 maart

Meer informatie

MVG2Tri Delft

29 maart - 16 juni
Open

Contactpersoon: Marjan van Galen – marjan@mvgsport.nl

Doelgroep: 20+

Opzet: MVG2Tri-trainingen ter voorbereiding op Triathlon Delft of het wedstrijdseizoen. Alles komt aan bod
Hoe train ik voor mijn (eerste) triathlon? Hoe bereid ik me voor? Wat heb ik nodig?
Wellicht vind je het als zwemmer, fietser of hardloper eens leuk om alle drie de sporten te beoefenen. Of je hebt wel wat triathlonervaring, maar wil je toch graag tips & trucs voor bijv het open water zwemmen, de wissels, materialen, ed?

MVG2Tri bestaat uit
* 10 trainingen: Krachttraining; Open water zwemtrainingen; Fietstrainingen; Hardlooptraining; Koppeltrainingen (overgang zwemmen-fietsen-lopen);
* Wedstrijdvoorbereiding met praktische tips & trucs;
* Persoonlijke begeleiding in groep van maximaal 8 atleten;
* Schema voor 1/4, 1/8 of 1/16 triathlon;
* Met veel plezier samen naar een mooi doel trainen.

Kosten: € 175 (excl. wedstrijddeelname)

Aanmelden mogelijk tot 26 maart

 

Meer informatie

Start2Tri Almere

31 maart - 26 mei
Open

Contactpersoon: Jefry Visser – jefry@triple-performance.nl

Doelgroep: beginnende triatleten.

Opzet: Welkom in de wereld van de triathlon! De START2TRI cursus is bedoeld voor de beginnende triatleet. Tijdens de START2TRI cursus word je meegenomen in de wereld van triathlon. Hylke Sietzema, hoofdcoach en founder van Tri2one Coaching, neemt jou mee in de wereld van triathlon en zorgt dat je goed voorbereid, verantwoord en zonder twijfels kunt starten bij je eerste of volgende triathlon!

Kosten: € 59 (excl. wedstrijddeelname)

Aanmelden mogelijk tot 28 maart

Meer informatie

Start2Tri Groningen

22 maart - 4 juni
Open

Contactpersoon: Bettina Hamming-Wiersma – bettinawiersma@gmail.com

Doelgroep: 20+ en studenten

Opzet: Tijdens de Start2Triathlon cursus worden de deelnemers in 10 weken de beginselen van de drie onderdelen bijgebracht. Samen met 24 triatleten in spé maak je kennis met trainen voor de triathlon. Gezamenlijk wordt toegewerkt naar de Speedman, een 1/8 triathlon die op 4 juni door GVAV Triathlon in Groningen wordt georganiseerd.

Kosten: € 75 (excl. wedstrijddeelname)

Aanmelden mogelijk tot 10 maart

Start2Tri Tri Center Maastricht

11 april - 28 juni
Open

Contactpersoon: Berry Moonen – berry@tri-center.nl

Doelgroep: 16+

Opzet: De ideale manier om met de triathlonsport kennis te maken! Met deze start 2 tri cursus sta je goed voorbereid aan de start van je eerste triathlon. In 10 trainingen werken we toe naar de triathlon in Stein. Alle onderdelen van de triathlonsport worden behandeld. Dit zijn 4 disciplines, zwemmen, fietsen, lopen en de wissels. We zullen ook informatie geven over voeding en materiaal en bereiden je voor op deelname aan de triathlon van Stein.

Uiteraard zijn de trainingen ook geschikt voor de (licht) gevorderde triatleet om nog meer ervaring op te doen en tips en tricks te krijgen. Of om bijvoorbeeld die wissel net even wat sneller te doen!

Kosten: € 149 excl. wedstrijddeelname

Aanmelden mogelijk tot 11 april

Meer informatie

EDOSports Maastricht

14 maart - 4 juni
Open

Contactpersoon: Edwin Dasselaar – edwin@edosports.nl

Doelgroep: 20+

Opzet: 12 weken trainingsschema / 3 Clinics / 8 Gezamenlijke trainingen / Wedstrijdbegeleiding / Startbewijs 043 triathlon Maastricht (https://www.bearsports.nl/events/043triathlon/) op zondag 4 juni (incl. daglicentie NTB). Na de informatie kick-off avond (dinsdag 14 maart) ontvang je van ons een trainingsschema voor 12 weken met trainingen die je zelfstandig kunt uitvoeren. Dit schema bevat zwem-, fiets- en looptrainingen toegespitst op je eigen niveau toewerkend naar de door jouw gekozen afstand. Daarnaast heb je iedere dinsdag één gezamenlijke training of clinic. In 12 weken gaat het om 3 looptrainingen, 2 fietstrainingen, 2 zwemtrainingen en een combitraining. Tijdens deze trainingen hebben we extra aandacht voor techniek en triathlonspecifieke aspecten. De andere dinsdagen heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan de 3 clinics die we geven gericht op de specifieke aspecten van triathlon. Denk hierbij aan wisselen en het zwemmen in open water.

Kosten: Sprintafstand: €160,-  Standaardafstand: €180,- (incl. wedstrijddeelname)

Aanmelden mogelijk tot 14 maart 2023

Meer informatie

Taxandria Triathlon Oisterwijk

7 mei - 1 juli
Open

Contactpersoon: start2tri@taxandria.at

Doelgroep: 20+

Opzet: In acht weken werken we toe naar je eerste achtste triatlon; 500m zwemmen, 20km fietsen en 5km hardlopen! Onze club organiseert geen eigen wedstrijd, maar we nemen gezamenlijk deel aan de wedstrijd “Het Groene Woud” in Oirschot op 1 juli 2023. Vele leden van onze club ervaren dit als een laagdrempelige en gezellige wedstrijd, ideaal dus als eerste wedstrijd! We trainen 3x per week (1x zwemmen, 1x fietsen en 1x hardlopen). Daarnaast zijn er nog optionele trainingen en clinics.

Kosten: 135 euro (inclusief kwalitatieve trisuit en echte borstcrawlcursus; exclusief deelname wedstrijd)

Aanmelden mogelijk tot 19 februari 2023

Meer informatie

3SL-Sports - Twello

31 maart - 25 juni
Open

Contactpersoon: Simon Krukkert – info@3sl-sports.nl

Doelgroep: 12+

Opzet: Het doel is om in 12 weken tijd naar de 1/8 Voorster triathlon toe te trainen op 25 juni 2023. Elke vrijdagavond wordt er een gezamenlijke training aangeboden. Er zijn 12 gezamelijke trainingen. De laatste gezamenlijke training is op 16 juni. Ook krijgt iedere atleet een schema om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op zijn of haar triathlon. De atleten moeten zelf beschikken over: Een sportfiets (niet elektrisch), een helm en zwemdiploma A en B. In april start ook een borstcrawlcursus in bij zwembad de Schaeck in Twello. Hier kan de atleet zich apart voor opgeven. Afmelden na inschrijven is mogelijk tot 25 maart. Er wordt dan € 10,- administratiekosten berekend.

Kosten: 100 euro exclusief wedstrijddeelname.

Aanmelden mogelijk tot 25 maart 2023

Meer informatie (vanaf 22 februari)

Triathlon Vereniging Hilversum - Start2Tri TVH

13 april - 18 juni
Open

Contactpersoon: Coby Pronk – start2tri@tvhilversum.nl

Doelgroep: 18+

Opzet: We werken in 10 weken toe naar de sprinttriathlon van Nederhorst den Berg. Dat is 500 m zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen. Elke week krijgt de groep 3 trainingen, zwemmen op donderdagavond, fietsen op dinsdagavond en lopen op woensdagavond. Ook komen er combitrainingen en wisseltrainingen in het programma.

Kosten: 75 euro en daarbij komt 45 euro voor deelname aan de wedstrijd

Aanmelden mogelijk tot 31 maart 2023

We zijn ook te vinden op Instagram #triathlonvereniginghilversum

Meer informatie
Lees volgend artikel

Jeugd- en juniorencircuit

Het Jeugd- en juniorencircuit is dé ontmoetingsplek voor jonge atleten tussen de 12 en 19 jaar. Iedereen van elk niveau is welkom en sportplezier staat voorop! Het landelijke ... Lees meer