Start2Tri

Maak kennis met de triathlonsport tijdens een Start2Tri cursus

  1. Overzicht Start2Tri cursussen

Start2Tri

Heb je altijd al eens aan een triathlon mee willen doen, maar weet je niet goed hoe te beginnen? Meld je dan aan voor een van de vele Start2Tri cursussen die in het hele land door verenigingen worden gegeven. In een paar weken word je onder deskundige begeleiding en door middel van trainingen en workshops, klaargestoomd voor je eerste triathlon. Zo weet je precies wat voor materiaal je nodig hebt voor een triathlon, hoe de wissels tussen de drie onderdelen verlopen en welke voeding je mee kunt nemen onderweg.

Je kunt je natuurlijk ook meteen aansluiten bij een vereniging, maar om je als nieuweling in je eentje bij een club te melden, kán een drempel zijn. Een Start2Tri cursus volgen is dan een mooi alternatief. Je bent voor een korte periode verbonden aan een club zodat je kunt zien of triathlon of een andere vorm van combiduursport (bv. duathlon, crosstriathlon/crossduathlon, zwemloop/aquathlon of wintertriathlon) een sport is die bij je past en je bent omringd door mensen die allemaal voor het eerst een triathlon doen. Wedden dat jij ook snel verkocht bent?

De meeste nieuwe Start2Tri cursussen starten in het voorjaar (voorafgaand aan het nieuwe triathlonseizoen). Wordt er in jouw omgeving (nog) niets georganiseerd? Neem dan contact op met een triathlonvereniging bij jou in de buurt en informeer naar de mogelijkheden. Bijna elke vereniging laat je een paar weken gratis en vrijblijvend meetrainen vóór je een lidmaatschap aangaat.

Je bent omringd door mensen die allemaal voor het eerst een triathlon doen.
Je bent omringd door mensen die allemaal voor het eerst een triathlon doen.

Verenigingen en organisaties kunnen hun cursus aanmelden

Een Start2Tri cursus kan voor verenigingen en organisaties een mooi startpunt zijn om mensen nader kennis te laten maken met de sport, waarna ze na deelname aan een lokaal evenement mogelijk zelfs enthousiast worden om verder te gaan in de sport. Een ontwikkeling die wij als NTB uiteraard toejuichen en waar mogelijk ondersteunen.

Een draaiboek voor de organisatie van een Start2Tri cursus is hier te vinden.

Aanmelden van een cursus kan via dit formulier.

Meer informatie? Mail naar berteke.de.jong@triathlonbond.nl.

Overzicht Start2Tri cursussen

Dit overzicht wordt nog aangevuld.

Kalender 2022

Triathlonteam de Boks - Start2tri Emmen/Klazienaveen

1 april - 15 juli
Open

Contactpersoon: Roy Kreeft – info@triathlonteamdeboks.nl / Heb je vragen mail dan naar start2tri@gmail.com

Doelgroep: 16+

Opzet: 26 gezamenlijke trainingen en een schema tot aan de Triathlon Klazienaveen op 10 juli 2022.

Kosten: € 150 inclusief wedstrijddeelname

Meer informatie

Trihalis Tiel - Start2Tri Summercourse

20 juni - 26 augustus
Open

Contactpersoon: Mark Griffioen – start2tri@gmail.com

Doelgroep: 16+

Opzet: In een tijdsbestek van 10 weken leer je zwemmen, fietsen, lopen en wisselen. Je krijgt iedere week een zwemtraining, een looptraining en een fietstraining. Daarnaast zijn er twee clinics: een wisselclinic en een buitenwaterzwemclinic. We eindigen de Start2Tri met een 1/8ste (club)triathlon in de omgeving van Tiel.
Iedereen kan mee doen, jong en oud. Hoofdoel is kennismaking met de triathlonsport en met een gezellige vereniging.

Kosten:  € 110. Dit is inclusief de triathlon.

Meer informatie

Triathlon Club Alphen - Start2Tri cursus Alphen a/d Rijn

3 mei - 9 juli
Open

Contactpersoon: Irma Slingerland irma@triathlonclubalphen.nl

Doelgroep: 16+

Opzet: Onder begeleiding van een triathlonvereniging trainen om kennis te maken met de sport. 3 trainingen (zwemmen, fietsen en lopen) per week om aan het einde deel te kunnen nemen aan een 1/8 triathlon.
In de cursus vinden ook 4 koppeltrainingen plaats.

Kosten: € 75,-

Meer informatie

IZGS Haarlem - Start2Tri Minicursus-Haarlem

11 mei - 29 mei
Open

Contactpersoon: Gerard Ypma – Inzeergoedestaat.club@gmail.com

Doelgroep: 20+

Opzet: In 3 weken stomen wij je klaar voor je eerste triatlon. Met twee trainingen per week met uitleg vooraf door ervaren clubleden leer je de club en de sport kennen. We sluiten het traject af met een testtriatlon.

Kosten: geen

Meer informatie

TV Zwefilo Noord-Scharwoude - Triathlon Clinic Zwefilo

12 april - 15 juni
Open

Contactpersoon: Kim Albracht-Kardinaal – triathlonclinic@zwefilo.nl

Doelgroep: 16+

Opzet: Triathlonvereniging Zwefilo organiseert ook dit jaar weer een 8 weekse clinic om je voor te bereiden om de 1/8 Triathlon van Langedijk op 15 juni. De kennismakings-/voorlichtingsavond is dinsdag 12 april 2022.
Onder deskundige begeleiding wordt driemaal per week getraind voor het zwemmen, fietsen en hardlopen. Er wordt getraind op allerlei niveaus en iedereen kan meedoen.
Daag je vriend(inn)en, collega’s of familie uit en voltooi dit jaar een samen een triathlon!

Kosten: 20 trainingen voor € 90,- per persoon, inclusief de inschrijfkosten voor deelname aan de Triathlon Langedijk.

 

Meer informatie

a.v. Hollandia Hoorn - Start2Tri Hollandia

31 maart - 26 juni
Open

Contactpersoon: Remco Geltink – remco.geltink@quicknet.nl

Doelgroep: 20+

Opzet: In het weekend van 24 tot en met 26  juni 2022 wordt de Ironman Westfriesland georganiseerd  met start en finish in Hoorn. Met verschillende evenementen; een 5150 Triatlon (1500 m zwemmen, 40 km fietsen en 10 km lopen),  een 4184 Triathlon (400 m zwemmen, 18 km fietsen en 4 km lopen) en een 70.3 Triathlon (1900 m zwemmen, 90 km fietsen en 21,1 km lopen) zijn er veel verschillende mogelijkheden.

De Hoornse Triathlonvereniging Hollandia wil graag beginnende triatleten begeleiden in hun ‘Road to the Ironman’ voor met name de 4184 en 5150 evenementen.. We gaan dit doen door een 12 weken durende Start2Tri cursus aan te bieden. In deze cursus krijgen beginnende triatleten diverse facetten van de triathlonsport aangeboden zodat ze zo goed mogelijk voorbereidt aan de start komen te staan. Op 26 maart  starten we met een informatiebijeenkomst in de AV Hollandia kantine op de Blauwe Berg.

In deze cursus ervaar je dat triathlon meer is dan drie losse sporten. Het gaat er juist om hoe je die sporten zo goed mogelijk kunt combineren. Hoe wissel je van onderdeel tijdens een wedstrijd? En hoe ziet een trainingsweek eruit als je moet zwemmen, fietsen en hardlopen? Het antwoord krijg je in deze cursus!

Kosten: € 85 exclusief wedstrijddeelname.

Meer informatie en aanmelding

DTC Heerhugowaard - zomercursus

12 april - 1 juni
Open

Contactpersoon: Carla Broers – Carla.broers@xs4all.nl

Doelgroep: volwassenen

Opzet: Je traint 7 weken met een groep sportievelingen mee met triatlonvereniging DTC in Heerhugowaard met als doel: deelnemen aan de van der Voort Stad van de Zon 1/8 triathlon. Je hebt wekelijks 3-4 trainingsmogelijkheden in clubverband. We starten 12 april met een informatieavond.

Kosten: € 60 exclusief wedstrijddeelname.

Meer informatie en aanmelding

Tri2one coaching Amsterdam - TriHard Start2Tri

8 april - 27 mei
Open

Contactpersoon: Mike van den Breul – mike@tri2onecoaching.nl

Doelgroep: 20+

Opzet: Vijf bijeenkomsten waarvan twee online. Het programma bestaat uit een stuk theorie, een trainingsschema voor 8 weken en praktijk trainingen.
De cursus is gericht op deelname aan eéń van de wedstrijden van de TriHard series.

Kosten: € 59 exclusief wedstrijddeelname.

Meer informatie en aanmelding

ZVL Triathlon Leiden - Triathlonclinic

13 mei - 5 juni
Open

Contactpersoon: Jeroen Robbers – jeugd-triathlon@zvl-1886.nl

Doelgroep: 10 – 17 jaar

Opzet: In 3 weken tijd leren we je alles wat je moet weten om een triathlon te kunnen finishen. We beginnen rustig aan bij de basis en gaan vanaf daar stapje voor stapje verder. We trainen ongeveer 3 keer per week en na 3 weken sluiten we af met een echte triathlon!

Kosten: € 25, inclusief deelname aan onze zelf georganiseerde wedstrijd (meer info volgt later)

TLV de Langstraat Waalwijk - Start 2 Tri

29 maart - 5 juni
Open

Contactpersoon: Ad Schoonderbeek – tlvdelangstraat@home.nl

Doelgroep: 16+

Opzet: In 10 weken word je de beginselen van de drie onderdelen van de triathlon bijgebracht. Aan het eind zal de cursus afgesloten worden met een 1/8 triathlon, (500 m zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen) tijdens de Tanis Triathlon De Langstraat in Waalwijk. Deze wedstrijd wordt op zondag 5 juni 2022 georganiseerd bij ons clubhuis aan de Drunenseweg 23 te Waalwijk.

De cursisten kunnen elke week onder deskundige begeleiding aan de benodigde zwem-, fiets- en loopconditie werken. Tijdens de trainingen wordt ook aandacht besteed aan de techniek. Daarnaast worden er enkele clinics over o.a. materialen en wedstrijdvoorbereiding gegeven.

Kosten: € 60. Bij het cursusgeld is verzekering, tijdelijk lidmaatschap NTB en ook de deelname aan de Triathlon inbegrepen, plus gratis doortrainen tot eind augustus.

Meer informatie en aanmelding

TLV de Langstraat Waalwijk - Start 2 Tri Jeugd

30 maart - 5 juni
Open

Contactpersoon: Roos Schoonderbeek – tlvdelangstraat@home.nl

Doelgroep: 4 – 15 jaar

Opzet: In 10 weken werken we toe naar deelname aan de Tanis Triathlon de Langstraat op de 1/16 of 1/32 afstand. Woensdag: Lopen / Zaterdag: Fietsen en Zwemmen

Om aan deze cursus deel te nemen hoef je geen uitgebreide conditie te bezitten. Wel vinden we het belangrijk dat je je A diploma hebt. Verder is het handig als je 20 minuten non-stop kan fietsen en in het bezit bent van een fiets (schoolfiets, wielrenfiets, mountainbike, mag allemaal), dan kan je je zonder twijfel opgeven. Wil je graag meedoen maar heb je geen fiets of helm, dan is dat nog geen reden tot paniek, wij hebben een aantal fietsen en helmen in bruikleen beschikbaar bij de vereniging. Wil je hiervan gebruik maken dan is het handig om dat bij de aanmelding aan te geven.

Kosten: € 25 inclusief deelname aan de wedstrijd

Meer informatie en aanmelding

RTC Den Haag - Beach Challenge cross triathlon cursus

31 maart - 18 juni
Open

Contactpersoon: Robert van Steekelenburg – ledenrtc@gmail.com

Doelgroep: studenten, expats en 20+

Opzet: Zou jij wel eens mee willen doen aan de Beach Challenge cross triathlonwedstrijd met zwemmen in zee en mountainbiken op strand en duinen, maar heb je nog geen of onvoldoende ervaring met triathlons?
Dan hebben we goed nieuws! Speciaal voor sporters die de uitdaging aan willen gaan en goed voorbereid mee willen doen aan die Beach Challenge, organiseert duursportvereniging RTC Den Haag ook dit jaar een triathloncursus. De trainingen zijn zowel geschikt voor beginners als voor atleten die al eens eerder een triathlon hebben gedaan. Een minimum uitgangspunt om aan de cursus mee te kunnen doen is wel:

–  je kunt zwemmen (schoolslag of borstcrawl)
–  je kunt een uurtje rustig hardlopen
–  je hebt een mountainbike (of kan daar aan komen)

We geven 11 hardlooptrainingen, 11 mountainbiketrainingen, 11 zwemtrainingen (deels in het zwembad, daarna in open water en de zee) en 5 koppeltrainingen.
We garanderen dat je na drie maanden met vertrouwen aan één van de startseries van de Beach Challenge mee kunt doen!

Kosten: 150 euro inclusief startbewijs korte afstand

– – Aanmelding mogelijk tot en met 31 maart – –

Meer informatie

GVAV - Start2Triathlon Groningen

6 april - 12 juni
Open

Contactpersoon: Janet ten Kate – start2triathlon@gvavtriathlon.nl

Doelgroep: studenten en 20+

Opzet: 10-weekse cursus, met 3x per week een training met een eigen groep en eigen trainers.
Inclusief 3 clinics: blessurepreventie, trainen voor triathlon, wedstrijdvoorbereiding.
Groepsgrootte is 20-25 deelnemers. Doel = meedoen aan de 1/8 triathlon van de Speedman Groningen (12 juni 2022).

Kosten: € 75 (exclusief inschrijving wedstrijd)

– – Aanmelding mogelijk tot 1 april – –

Meer informatie

TV Hilversum - Start2Tri Hilversum

14 april - 19 juni
Open

Contactpersoon: Coby Pronk – start2tri@tvhilversum.nl

Doelgroep: 20+

Opzet: Er zijn 3 trainingen per week. Op dinsdagavond fietstraining, op woensdagavond looptraining en donderdagavond zwemtraining. Verder is er aandacht voor alle aspecten van triathlon, van wisseltraining tot koppeltraining, maar ook de onderwerpen kleding, voeding, parcoursverkenning etc. komen aan bod. We starten op 14 april met een informatieve bijeenkomst en werken toe naar de sprinttriathlon in Nederhorst den Berg op 19 juni 2022.

Kosten: € 100 (inclusief inschrijving wedstrijd t.w.v. € 36)

– – Aanmelding mogelijk tot 31 maart – –

Meer informatie

TTvW Hof van Twente - Start2Tri Markelo

12 maart - 14 mei
Open

Contactpersoon: Mieke Prins – secretaris@ttvw.nl

Doelgroep: 20+

Opzet: Kennis maken met triathlon en voorbereiden op de Hof van Twente triathlon op 22 mei 2022. Naast 10 zaterdagtrainingen kan er ook 4x worden deel genomen aan een zwemtraining op maandag (20.00-20.45) of vrijdag (17.45-18.30). Hier kun je zonder opgave vooraf bij instromen.

Kosten: € 79 (exclusief inschrijving wedstrijd).

– – Aanmelding mogelijk tot 12 maart – –

Meer informatie

Triathlon Club Twente - Start2Tri Enschede

19 juli - 18 september
Open

Contactpersoon: Mirjam Leussink – mirkojan@kpnmail.nl

Doelgroep: Studenten / 20+ / ouderen

Opzet: Elke week 3 trainingen, zwemmen, lopen en fietsen. 2 infobijeenkomsten, trainingschema.
Inclusief deelname aan de Rutbeektriathlon in Enschede op 18 september.

Kosten: n.n.b.

– – Aanmelding mogelijk tot en met 18 juli – –

Website TC Twente

Edosports - Start2Tri Maastricht

14 maart - 6 juni
Open

Contactpersoon: Edwin Dasselaar – edwin@edosports.nl

Doelgroep: Studenten / 16+ / sporters met een beperking

Opzet:  12 weken trainingsschema / 3 Clinics / 8 Gezamenlijke trainingen / Wedstrijdbegeleiding / Startbewijs 043 triathlon Maastricht op zaterdag 4 juni (incl. daglicentie NTB)

Na de informatieve kick-off avond ontvang je van ons een trainingsschema voor 12 weken met trainingen die je zelfstandig kunt uitvoeren. Dit schema bevat zwem-, fiets- en looptrainingen toegespitst op je eigen niveau. Daarnaast heb je iedere dinsdag één gezamenlijke training of clinic. In 12 weken gaat het om 3 looptrainingen, 2 fietstrainingen, 2 zwemtrainingen en een combitraining. Tijdens deze trainingen hebben we extra aandacht voor techniek en triathlon specifieke aspecten.

De andere dinsdagen heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan de 3 clinics die we geven gericht op de specifieke aspecten van triathlon. Denk hierbij aan wisselen en zwemmen in open water.

Kosten: 130 euro voor de sprint (incl inschrijving race) – 150 euro voor de OD (incl inschrijving race)

– – Aanmelding mogelijk tot en met 28 maart – –

Meer informatie
Lees volgend artikel

Jeugd- en juniorencircuit

Het Jeugd- en juniorencircuit is dé ontmoetingsplek voor jonge atleten tussen de 12 en 19 jaar. Iedereen van elk niveau is welkom en sportplezier staat voorop! Het landelijke ... Lees meer