Start2Tri

Maak kennis met de triathlonsport tijdens een Start2Tri cursus

  1. Start2Tri
  2. Verenigingen en organisaties kunnen hun cursus aanmelden
  3. Overzicht Start2Tri cursussen

Start2Tri

Heb je altijd al eens aan een triathlon mee willen doen, maar weet je niet goed hoe te beginnen? Meld je dan aan voor een van de vele Start2Tri cursussen die in het hele land door verenigingen worden gegeven. In een paar weken word je onder deskundige begeleiding en door middel van trainingen en workshops, klaargestoomd voor je eerste triathlon. Zo weet je precies wat voor materiaal je nodig hebt voor een triathlon, hoe de wissels tussen de drie onderdelen verlopen en welke voeding je mee kunt nemen onderweg.

Je kunt je natuurlijk ook meteen aansluiten bij een vereniging, maar om je als nieuweling in je eentje bij een club te melden, kán een drempel zijn. Een Start2Tri cursus volgen is dan een mooi alternatief. Je bent voor een korte periode verbonden aan een club zodat je kunt zien of triathlon of een andere vorm van combiduursport (bv. duathlon, crosstriathlon/crossduathlon, zwemloop/aquathlon of wintertriathlon) een sport is die bij je past en je bent omringd door mensen die allemaal voor het eerst een triathlon doen. Wedden dat jij ook snel verkocht bent?

De meeste nieuwe Start2Tri cursussen starten in het voorjaar (voorafgaand aan het nieuwe triathlonseizoen). Wordt er in jouw omgeving (nog) niets georganiseerd? Neem dan contact op met een triathlonvereniging bij jou in de buurt en informeer naar de mogelijkheden. Bijna elke vereniging laat je een paar weken gratis en vrijblijvend meetrainen vóór je een lidmaatschap aangaat.

Je bent omringd door mensen die allemaal voor het eerst een triathlon doen.
Je bent omringd door mensen die allemaal voor het eerst een triathlon doen.

Verenigingen en organisaties kunnen hun cursus aanmelden

Een Start2Tri cursus kan voor verenigingen en organisaties een mooi startpunt zijn om mensen nader kennis te laten maken met de sport, waarna ze na deelname aan een lokaal evenement mogelijk zelfs enthousiast worden om verder te gaan in de sport. Een ontwikkeling die wij als NTB uiteraard toejuichen en waar mogelijk ondersteunen.

Een draaiboek voor de organisatie van een Start2Tri cursus is hier te vinden.

Aanmelden van een cursus kan via dit formulier.

Meer informatie? Mail naar berteke.de.jong@triathlonbond.nl.

Overzicht Start2Tri cursussen

In onderstaand overzicht zie je de cursussen van 2024. Dit overzicht wordt nog aangevuld.

Kalender 2024

Markelo - Triathlon Clinic voor Triathlon Hof van Twente

24 februari - 26 mei
Open

Contactpersoon: Annedien Enter – adenter@hotmail.com

Doelgroep: (aspirant) triatleten vanaf 16 jaar en ouder

Opzet: De Univé Oost Hof van Twente Triathlon speelt zich af in en rondom zwembad De Vijf Heuvels.Als voorbereiding op deze beregezellige triathlon organiseert Zwembad De Vijf Heuvels een clinic in samenwerking met lokale triathlon vereniging TTvW die bestaat uit 10 zwemtrainingen en 4 tri-trainingen. De clinic, die bestaat uit 10 zwemtrainingen en 4 tri-trainingen, is er qua timing precies op gericht om 26 mei optimaal aan de start te verschijnen van de Hof van Twente Triathlon.

De zwemtrainingen zijn op maandag van 20.00 tot 20.45 uur en op vrijdag van 17.45 tot 18.30 uur. De tri-trainingen zijn op zaterdag 24 februari, 23 maart, 20 april en 18 mei van 12.30 tot 14.00 uur. Hierbij komen alle aspecten uitgebreid aan bod zoals naast het zwemmen fiets- en looptraining, maar ook de wisselingen tussen deze onderdelen in.

Inschrijving voor de clinic kan bij de receptie van het zwembad.  Inschrijving voor de triathlon is online (mogelijk tot 17 mei) en reeds gestart. Bij online opgave voor de triathlon kun je je ook direct opgeven voor de clinic. Neem je inschrijfbewijs mee naar het zwembad voor je 1e training, dan wordt er een zwempas voor je aangemaakt.

Kosten: De kosten bedragen € 94,- voor 14 trainingen.

Meer informatie

Maastricht - Start2Tri EDOsports

20 mei - 26 juli
Open

Contactpersoon: Edwin Dasselaar – edwin@edosports.nl

Doelgroep: 20+

Opzet: In 10 weken stomen we jou klaar richting de Cave triathlon (Kanne). Iedere dinsdag van 19:00-20:30 hebben we een gezamenlijke training. Daarnaast ontvang je voor de gehele periode een persoonlijk trainingsschema zodat je ook voor jezelf kan gaan trainen en je zo optimaal kunt voorbereiden!

Kosten: €125,- excl. deelname wedstrijd

Aanmelding mogelijk tot 19 mei

Meer informatie

Maastricht - Start2Tri EDOsports

12 maart - 21 mei
Open

Contactpersoon: Edwin Dasselaar – edwin@edosports.nl

Doelgroep: 20+

Opzet: In 10 weken stomen we jou klaar richting de Ilumen Bilzen triathlon. Iedere dinsdag van 19:00-20:30 hebben we een gezamenlijke training. Daarnaast ontvang je voor de gehele periode een persoonlijk trainingsschema zodat je ook voor jezelf kan gaan trainen en je zo optimaal kunt voorbereiden!

Kosten: €125,- excl. deelname wedstrijd

Aanmelding mogelijk tot 10 maart

 

Meer informatie

Hilversum - Start2Tri Triathlon Vereniging Hilversum (TVH)

18 april - 23 juni
Open

Contactpersoon: Coby Pronk – Start2tri@hilversum.nl

Doelgroep: 16+

Opzet: In 10 weken werk je toe naar de 1/8 triathlon van Nederhorst den Berg. Deze wedstrijd is op 23 juni. De trainingen zijn op dinsdag (fietstraining), woensdag (looptraining) en donderdag (zwemtraining).

Kosten: 80 euro (excl. 46 euro voor startbewijs wedstrijd)

Aanmelding mogelijk tot 1 april

Meer info

Eindhoven - Start2Tri Triotters

1 mei - 31 december
Open

Contactpersoon: Karin van Leersum – secretaris.triotters@gmail.com

Doelgroep: 16+

Opzet: Wil jij goed voorbereid aan de start staan van de High Tech Triathlon in Eindhoven op 1 september, kom dan bij ons meedoen met Start2tri. Tijdens deze wedstrijd kun je deelnemen aan een 1/8e of een 1/4e afstand triathlon. Je kan in de maanden voorafgaand (vanaf mei 2024) meedoen met onze clubtrainingen. We bieden zwemtrainingen, fietstrainingen en looptrainingen aan.
Daarnaast organiseren we een aantal triathlonspecifieke trainingen en workshops over het zwemonderdeel in het open water, het wisselen en de wisselzone, trainingstheorie en is er een parcoursverkenning.
Voor de laatste 8 weken ontvang je een trainingsschema, zodat je helemaal klaar bent om deel te nemen aan een leuke triathlon.
Na afloop zullen we met de groep nog een gezellige avond organiseren en kun je tot het einde van het jaar nog met de club meetrainen.

Kosten: 125 euro, exclusief wedstrijddeelname

Aanmelding mogelijk tot en met 30 april

Meer info

Groningen - Start2Tri GVAV

27 maart - 9 juni
Open

Contactpersoon: Bettina Hamming – bettinawiersma@gmail.com

Doelgroep: 20+

Opzet: Kickoff 27 maart 2024. In 10 weken (tot 9 juni) beginselen triathlon. 3 trainingen per week. Ieder onderdeel 1 keer. In deze 10 weken clinics: trainen voor een triathlon, wedstrijdvoorbereiding. Blessurepreventie. Ook deelname RBR (clubwedstrijd) met afsluiting Speedman (wedstrijd).

Kosten: 99 euro zonder wedstrijddeelname en licentie

Aanmelden mogelijk tot 5 februari

Waalwijk - Start2Tri TLV De Langstraat

26 maart - 2 juni
Open

Contactpersoon: Ad Schoonderbeek – tlvdelangstraat@home.nl

Doelgroep: 16+

Opzet: In 10 weken word je de beginselen van de drie onderdelen van de triathlon bijgebracht. Aan het eind zal de cursus afgesloten worden met een 1/8 triathlon, (500 m zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen) tijdens de De Langstraat Triathlon te Waalwijk. Deze wedstrijd wordt op zondag 2 juni 2024 georganiseerd bij ons clubhuis aan de Drunenseweg 23 te Waalwijk.

Kosten: 67,50 euro  incl. wedstrijddeelname

Aanmelden is mogelijk tot en met 26 maart

Meer info

Waalwijk - Start2Tri Jeugd TLV De Langstraat

27 maart - 2 juni
Open

Contactpersoon: Roos Schoonderbeek – roosschoonderbeek_1@hotmail.com

Doelgroep: 4 – 15 jaar

Opzet: Triathlon is een afwisselende en veelzijdige sport die kinderen op diverse manieren uitdaagt. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging? Dan is dit jouw kans om deze gave sport onder de knie te krijgen!

In 10 weken stomen wij je klaar voor de deelname aan jouw allereerste echte triathlon op 2 juni 2024! Bij de Tanis Triathlon de Langstraat doe je mee aan de 1/16 of 1/32 triathlon.

Kosten: 27,50 euro  incl. wedstrijddeelname

Aanmelden is mogelijk tot en met 27 maart

 

Meer informatie

Hoeksche Waard - Start2Tri Hoeksche Waard

13 april - 22 juni
Open

Contactpersoon: Wilma Polderman – pr@tvhw.nl

Doelgroep: 16+ (incl. sporters met een beperking)

Opzet: Ervaring opdoen met triatlonsport. Deelnemers zijn welkom op alle trainingen van de TVHW gedurende 10 weken. Einddoel (desgewenst) deelname 1/8 triathlon in de regio.

Kosten: 60 euro  excl. wedstrijddeelname

Aanmelden is mogelijk tot en met 13 april

Meer informatie

Breda - MoveToo Triatlon Team - Start2Tri

10 maart - 9 juni
Open

Contactpersoon: M. van der Broeck – mbroeck@gmail.com

Doelgroep: Senioren (24-39 jaar); Masters (40+)

Opzet: Altijd al nieuwsgierig geweest naar wat een triatlon inhoudt? Zin om gestructureerd en met focus aan je conditie te werken? Weten hoe het voelt om zo’n superprestatie neer te zetten?
Speciaal voor iedereen die een triatlon zou willen doen, maar niet weet waar te beginnen, starten we in maart 2024 met het Start2Tri programma!

Jouw doel: een 1/8 triathlon
Op 9 juni 2024 wordt de Inofec Triatlon Terheijden gehouden – dit jaar al voor de 40e keer! Deze triatlon is ieder jaar bijzonder, maar dit jaar wordt wel een heel speciale editie. En jij kunt daar als deelnemer bij zijn voor de 1/8 triatlon.

Ons trainingsprogramma is volledig afgestemd op deze uitdaging. Wij helpen jou om in topvorm te komen, zodat je fit aan de start staat.

Kosten: €185 exclusief wedstrijddeelname.

Aanmelden is mogelijk tot en met 4 maart

Meer info

Tiel e.o. - Start2Tri Trihalis

25 maart - 30 augustus
Open

Contactpersoon: Bas Corbijn – secretaris@trihalis.nl

Doelgroep: 20+

Opzet: De bedoeling van de cursus is om in 10 weken de deelnemers kennis te laten nemen van de Triathlonsport. Op maandagavond wordt er een fietstraining verzorgd, woensdagavond looptraining op een atletiekbaan en donderdagavond zwemtraining. Verder zijn er nog een openwater clinic en wisseltraining. Het doel is om op 30 augustus een 1/8 Triathlon te volbrengen.

Kosten: € 124,- incl. clinics, entree zwembad en deelname aan Triathlon

Aanmelden is mogelijk tot 5 april

Meer informatie

Start2Tri - Hoorn

23 maart - 23 juni
Open

Contactpersoon: Remco Geltink – remco.geltink@quicknet.nl

Doelgroep: 20+

Opzet: Op 23 juni 2024 wordt de Ironman Westfriesland georganiseerd met start en finish in Hoorn. Met verschillende evenementen – een 5150 Triatlon (1500 m zwemmen, 40 km fietsen en 10 km lopen) en een 70.3 Triatlon (1900 m zwemmen, 90 km fietsen en 21,1 km lopen) – zijn er veel verschillende mogelijkheden.

De Hoornse Triathlonvereniging Hollandia wil graag beginnende triatleten begeleiden in hun ‘Road to the Ironman’ voor met name het 5150 evenement. We gaan dit doen door een 12 weken durende Start2Tri cursus aan te bieden. In deze cursus krijgen beginnende triatleten diverse facetten van de triathlonsport aangeboden zodat ze zo goed mogelijk voorbereidt aan de start komen te staan.
Op 23 Maart starten we met een informatiebijeenkomst in de AV Hollandia kantine op de Blauwe Berg.

Kosten: € 115 excl. wedstrijddeelname

Meer informatie
Lees volgend artikel

Wintertriathlon

Lees meer