Start2Tri

Maak kennis met de triathlonsport tijdens een Start2Tri cursus

Start2Tri

Heb je altijd al eens aan een triathlon mee willen doen, maar weet je niet goed hoe te beginnen? Meld je dan aan voor een van de vele Start2Tri cursussen die in het hele land door verenigingen worden gegeven. In een paar weken word je onder deskundige begeleiding en door middel van trainingen en workshops, klaargestoomd voor je eerste triathlon. Zo weet je precies wat voor materiaal je nodig hebt voor een triathlon, hoe de wissels tussen de drie onderdelen verlopen en welke voeding je mee kunt nemen onderweg. Je kunt je natuurlijk ook meteen aansluiten bij een vereniging, maar om je als nieuweling in je eentje bij een club te melden, kán een drempel zijn. Een Start2Tri cursus volgen is dan een mooi alternatief. Je bent voor een korte periode verbonden aan een club zodat je kunt zien of triathlon of RBR een sport is die bij je past en je bent omringd door mensen die allemaal voor het eerst een triathlon doen. Wedden dat jij ook snel verkocht bent?

De meeste nieuwe Start2Tri cursussen starten in het voorjaar (voorafgaand aan het nieuwe triathlonseizoen). Het overzicht voor 2020 wordt de komende weken toegevoegd op deze pagina. Wil je eerder al beginnen met je voorbereidingen of wordt er in jouw omgeving (nog) niets georganiseerd? Neem dan contact op met een triathlonvereniging bij jou in de buurt en informeer naar de mogelijkheden. Bijna elke vereniging laat je een paar weken gratis en vrijblijvend meetrainen vóór je een lidmaatschap aangaat.

 

Je bent omringd door mensen die allemaal voor het eerst een triathlon doen.
Je bent omringd door mensen die allemaal voor het eerst een triathlon doen.

Verenigingen en organisaties kunnen hun cursus aanmelden

Een Start2Tri cursus kan voor verenigingen en organisaties een mooi startpunt zijn om mensen nader kennis te laten maken met de sport, waarna ze na deelname aan een lokaal evenement mogelijk zelfs enthousiast worden om verder te gaan in de sport. Een ontwikkeling die wij als NTB uiteraard toejuichen en waar mogelijk ondersteunen.

Om alle initiatieven op dit gebied te kunnen bundelen en aan te kunnen bieden aan potentiële deelnemers verzoeken wij verenigingen en organisaties die dergelijke cursussen organiseren via dit formulier de benodigde informatie aan te leveren.

Een draaiboek voor de organisatie van een Start2Tri cursus is hier te vinden.

Overzicht Start2Tri cursussen 2020 (wordt nog aangevuld)

TV Triami - Deventer (16 jaar en ouder)

28 februari - 26 april
Open

In een 6-tal clinics maak je kennis met de triathlonsport, en bereid je je voor op de Triami Sprint Triathlon op 28 april in Deventer. Deze 1/16e triathlon is de ideale wedstrijd voor je eerste triathlon. Deelname is inbegrepen in deze clinic. Onder deskundige, en enthousiaste, begeleiding worden alle facetten van de triathlonsport behandeld. Naast de clinics kan je ook deelnemen aan alle reguliere trainingen van Triami. Deelname staat vrij aan iedereen die graag zijn eerste triathlon wil volbrengen, minimaal zijn A-zwemdiploma heeft, en ouder is dan 16 jaar. Speciaal voor kinderen van 10 t/m 16 jaar organiseert Triami ook een Start2Tri voor Jeugd.

Kosten: €45,- Inclusief deelname evenement

Contactpersoon: Sander Stoevenbelt | secretaris@triami.nl

Meer informatie

TV Triami - Deventer (12-15 jaar)

3 maart - 26 april
Open

In 4 clinics maak je kennis met de triathlonsport, en bereid je je voor op de Triami Sprint Triathlon op 28 april in Deventer. Deze 1/16e triathlon is de ideale wedstrijd voor je eerste triathlon. Deelname aan deze wedstrijd is inbegrepen in deze clinic.

Kosten: €16,- Inclusief deelname evenement

Contactpersoon: Sander Stoevenbelt | secretaris@triami.nl

Meer informatie

Westland Triathlon Vereniging (18 jaar en ouder)

7 maart - 13 mei
Open

De triathloncursus duurt 10 weken en bestaat uit trainingen die je zelf kan uitvoeren en trainingen die begeleid zijn door trainers. Tijdens bereiden we je voor op het volbrengen van een 1/8 of 1/4 triathlon tijdens de 3de AAB Westland Triathlon op 17 mei.

Kosten: 250 euro voor bedrijven die vitaal sponsor worden. 125 euro voor individuele inschrijvers (in beide gevallen exclusief startbewijs voor de wedstrijd)

Contactpersoon : Niels Persoon – info@westlandtriathlon.nl

Meer info

GVAV Groningen (18 jaar en ouder)

1 april - 14 juni
Open

Gedurende 10 weken lang worden 3 trainingen per week aangeboden en toewerkend naar de afsluitende Speedman sprinttriathlon Groningen op 14 juni 2020 (500m-23km-5km). Daarnaast organiseren we 3-4 clinics over diverse triathlongerelateerde onderwerpen.

Contactpersoon: Janet ten Kate – starttotriathlon@gvavtriathlon.nl

Kosten: 75 euro, exclusief inschrijving Speedman

Meer info

TLV De Langstraat - Waalwijk (18 jaar en ouder)

31 maart - 7 juni
Open

Gedurende 10 weken bieden we per week een zwem-, een fiets- en een looptraining aan als voorbereiding op de 1/8 Tanis Triathlon De Langstraat op 7 juni.

Zwemtrainingen vinden plaats in zowel het binnenbad als in open water.

We hebben ook Start2Tri cursus voor de jeugd (zie hieronder)

Contactpersoon: Ad Schoonderbeek – tlvdelangstraat@home.nl

Kosten: 60 euro (incl. inschrijving 1/8 Triathlon)

Meer info

TLV De Langstraat - Waalwijk (aspiranten 8-11 jaar)

1 april - 7 juni
Open

Leuke start2tri cursus voor de jeugd. Elke woensdag lopen en zaterdag fietsen en zwemmen. Samen met onze andere jeugdleden. Voorbereiding op 1/32 of 1/16 Tanis Triathlon De Langstraat op 7 juni.

Contactpersoon: Roos Schoonderbeek – tlvdelangstraat@home.nl

Kosten: 24 euro (incl. inschrijving triathlon 1/16 of 1/32)

 

 

Meer info

St. Triathlon Friesland (18 jaar en ouder)

12 maart - 16 juni
Open

9 uitdagende clinics waarbij je veel gaat bewegen. Het betreffen clinics waarbij de individuele onderdelen worden geoefend (zwemmen, fietsen, lopen), combinatietraining van individuele onderdelen en zwemtrainingen in open water. Alle clinics zijn op doordeweekse avonden en worden geleid of begeleid door professionele trainers. Bovendien krijg je een verantwoord trainingsschema.
Ter voorbereiding op de BronSnijder Triatlon Friesland, Stiens,  27 juni

Meld je aan voor een vrijblijvende informatieavond op vrijdag 28 februari!

Contactpersoon: Henk Hoekman – inschrijvingen@triatlonfriesland.nl

Kosten: € 125, (incl. inschrijving)

Meer info

Edosports Maastricht

start 6 april of 22 juni
Open

8 weken trainingsschema / 8 Gezamenlijke loop-, fiets- en zwemtrainingen /
6 clinics / Mooie aanbiedingen bij onze samenwerkingspartners / Begeleiding rondom de wedstrijd

Locatie: Maasticht en omstreken

Start: 6 april 2020 (043 Triathlon Eijsden) of 22 juni 2020 (IM Multisportfestival)

contactpersoon: Edo van der Meer – edo@edosports.nl

Kosten: € 89,-

Meer info

Triathlon Club Maastricht (18 jaar en ouder)

Hele jaar
Open

Voor je lid zou willen worden, kun je een keertje voor niks mee komen trainen om te kijken of de triathlon(club) iets voor je is. Een aantal keren per jaar heten we belangstellenden welkom op een dinsdagavond om mee te doen aan een loop- en/of zwemtraining. Heb je interesse, laat het ons dan even weten via Hans op het adres voorzitter@triathlonclubmaastricht.nl. Weet je na de eerste keer nog niet helemaal zeker of je lid wil worden, dan kun je gebruik maken van een proeflidmaatschap. Voor 60 euro kun je gedurende een termijn van 10 weken de trainingen volgen.

Meer info

TV Argo, Wierden (18 jaar en ouder)

29 febr. - juni
Open

Door middel van 6 actieve clinics en 2 informatieclinics bereiden deelnemers zich voor op de 1/8 triathlon van Vroomshoop op 5 september. Daarnaast zijn ze gedurende de periode aspirantlid van tv Argo en kan gebruik gemaakt worden van de faciliteiten van deze vereniging.

Contactpersoon: Dennis Schutten – djchutten@kpnmail.nl

Kosten: € 85,-

Meer info

Tri Center Maastricht (18 jaar en ouder)

11 mei - 8 juli
Open

Na een introductiebijeenkomst krijgen de deelnemers de volgende trainingen aangeboden: zwemles zwembad / open water zwemmen / koppeltrainingen / wisselclinics / fietstrainingen. Dit alles als voorbereiding op de 1/8 triathlon van Stein (500 m zwemmen – 20 km fietsen – 5 km. lopen) op 12 juli 2020.

Contactpersoon: Berry Moonen – berry@tri-center.nl

Kosten: € 95

Meer info

DTC Heerhugowaard (18 jaar en ouder)

23 maart - 3 juni
Open

DTC, de triatlonvereniging van Heerhugowaard bestaat in 2020: 30 jaar. Daarom houden wij dit jaar een speciale jubel editie van de befaamde Zomercursus! Vanwege ons jubileumjaar trainen we dit jaar niet in 7 maar in ruim 9 weken toe naar de “van der Voort Groep Stad van de Zon-triatlon” op woensdagavond 3 juni. De cursus wordt ingeleid met een informatieavond op dinsdag 23 maart 2019 om 19.30 uur in het gebouw van het Clusius College aan de Deimoslaan 11, in Heerhugowaard. Daar word je alles verteld over de inhoud van de trainingen. Alle vragen die je hebt kunnen op deze avond beantwoord worden.

De hele cursus kost 50 euro. Daarvoor kun je de trainingen volgen, meedoen aan de triatlon zelf en deelnemen aan het clubkampioenschap van DTC. Je ontvangt na afloop van deze triatlon een leuke attentie.

Je kunt je opgeven voor de Zomercursus bij Carla Broers carla.broers@xs4all.nl . Je ontvang dan een inschrijfformulier en de datums van de eerste trainingen. Tevens kun je op de site van de Heerhugowaardse triatlonvereniging DTC  kijken voor informatie over de vereniging.

Meer info

Triathlon Club Alphen (18 jaar en ouder)

17 juni - 16 september
Open

Is triathlon nieuw voor je en wil je eens proberen of het ook iets voor jou is? Meld je dan aan voor de TCA Start2Tri. Je kunt ruim 12 weken met ons meetrainen en je voorbereiden voor de 1/8 of 1/4 triatlon van Alphen op 20 september. Ervaring in de triatlonsport is niet vereist, natuurlijk is een sportieve instelling wél belangrijk. Er zijn tijdens de trainingen altijd gediplomeerde trainers aanwezig, zodat er zowel op techniek als op conditie getraind wordt.

Contactpersoon: Anja Verduijn – secretaris@triathlonclubalphen.nl

Kosten: € 75,- exclusief deelname Triathlon Alphen

Meer info
Start2Tri cursussen zorgen voor veel aanwas
Interessant om te lezen

Start2Tri cursussen zorgen voor veel aanwas

Het aantal deelnemers dat meedoet aan triathlons groeit jaarlijks. Een substantieel deel van de nieuwkomers komt in aanraking met de triathlonsport door een Start2Tri-cursus die wordt aangeboden door een vereniging of organisatie. In deze cursussen worden triatleten in spe onder deskundige begeleiding binnen een paar maanden klaargestoomd voor deelname aan hun eerste triathlon. Marcia Jansen zette voor Transition alle voordelen op een rijtje.

Lees meer
Lees volgend artikel

Forte Jeugd- en juniorencircuit

Het Forte Jeugd- en juniorencircuit is dé ontmoetingsplek voor jonge atleten tussen de 12 en 19 jaar. Iedereen van elk niveau is welkom en sportplezier staat voorop! Het ... Lees meer