Start2Tri

Maak kennis met de triathlonsport tijdens een Start2Tri cursus

Start2Tri

Heb je altijd al eens aan een triathlon mee willen doen, maar weet je niet goed hoe te beginnen? Meld je dan aan voor een van de vele Start2Tri cursussen die in het hele land door verenigingen worden gegeven. In een paar weken word je onder deskundige begeleiding en door middel van trainingen en workshops, klaargestoomd voor je eerste triathlon. Zo weet je precies wat voor materiaal je nodig hebt voor een triathlon, hoe de wissels tussen de drie onderdelen verlopen en welke voeding je mee kunt nemen onderweg. Je kunt je natuurlijk ook meteen aansluiten bij een vereniging, maar om je als nieuweling in je eentje bij een club te melden, kán een drempel zijn. Een Start2Tri cursus volgen is dan een mooi alternatief. Je bent voor een korte periode verbonden aan een club zodat je kunt zien of triathlon of RBR een sport is die bij je past en je bent omringd door mensen die allemaal voor het eerst een triathlon doen. Wedden dat jij ook snel verkocht bent?

De meeste nieuwe Start2Tri cursussen starten in het voorjaar (voorafgaand aan het nieuwe triathlonseizoen). Het overzicht wordt de komende weken verder aangevuld op deze pagina. Wil je eerder al beginnen met je voorbereidingen of wordt er in jouw omgeving (nog) niets georganiseerd? Neem dan contact op met een triathlonvereniging bij jou in de buurt en informeer naar de mogelijkheden. Bijna elke vereniging laat je een paar weken gratis en vrijblijvend meetrainen vóór je een lidmaatschap aangaat.

— Overzicht 2019 onder de foto —

Je bent omringd door mensen die allemaal voor het eerst een triathlon doen.
Je bent omringd door mensen die allemaal voor het eerst een triathlon doen.

Overzicht Start2Tri cursussen 2019

TV de Langstraat

2 april - 2 juni
Open

Deze cursus is bedoeld om atleten kennis te laten maken met de triathlonsport en voor te bereiden op deelname aan De Langstraat Triathlon te Waalwijk op 2 juni. Op de kalender staan die dag een 1/16, 1/8 en 1/4 Triathlon. De Str2Tri-cursus is gericht op het volbrengen van de 1/8 (400 meter zwemmen – 20 km fietsen – 5 km hardlopen) en staat open voor deelnemers van 18 jaar en ouder*.

Onder deskundige begeleiding werken de cursisten aan de benodigde zwem-, fiets- en loopconditie. Tijdens de trainingen wordt ook aandacht besteed aan de techniek. Daarnaast worden er enkele clinics over o.a. materialen en wedstrijdvoorbereiding gegeven. Bij het cursusgeld is verzekering, tijdelijk lidmaatschap NTB en ook de deelname aan de Triathlon inbegrepen, plus gratis doortrainen tot 1/9/2019. Eerder beginnen om bijv. de zwemtechniek alvast te leren? Neem dan even contact op (€30,00 per kwartaal).

Om aan deze cursus deel te nemen is geen uitmuntende conditie noodzakelijk. Wie bijv. in ieder geval een A zwemdiploma bezit, 30 minuten non-stop kan fietsen en in het bezit is van een racefiets en een helm kan zich zonder twijfel opgeven. Geen fiets? Geen nood: een fiets en helm zijn ook eventueel op bruikleen beschikbaar bij de vereniging.

Kosten: € 45,- (inclusief evenement € 60,-)

*de vereniging is bezig ook een Start2Tri-cursus voor jeugd op te zetten, met als einddoel de 1/16 triathlon op 2 juni. Meer informatie hierover volgt (of informeer ernaar bij de organisatie).

Contactpersoon: Ad Schoonderbeek – tlvdelangstraat@home.nl.

Meer informatie

Westland Triathlon Vereniging

17 april - 19 juni
Open

Met een wekelijkse zwem- en looptraining en in de weekenden afwisselend fietstraining/koppeltraining/wisseltraining bereiden de deelnemers aan deze cursus zich voor op 2de Westland Triathlon, die plaatsvindt op 23 juni 2019.

Kosten: 120 euro (exclusief deelname aan de wedstrijd)

Doelgroep: volwassenen (18 jaar en ouder).

Contactpersoon: Niels Persoon – westlandtriathlon@hotmail.com

Meer informatie

TV Hilversum

18 april - 23 juni
Open

Wekelijks onder begeleiding van ervaren trainers voorbereiden op de sprinttriathlon van Nederhorst den Berg, op zondag 23 juni.

Kosten: 100 euro (inclusief deelname aan de wedstrijd)

Doelgroep: volwassenen (18 jaar en ouder)

Contactpersoon: Coby Pronk – start2tri@tvhilversum.nl

Meer informatie

TV Triami Deventer

7 maart - 22 april
Open

In een 6-tal clinics maak je kennis met de triathlonsport, en bereid je je voor op de Triami Sprint Triathlon op 28 april in Deventer. Deze 1/16e triathlon is de ideale wedstrijd voor je eerste triathlon. Deelname is inbegrepen in deze clinic. Onder deskundige, en enthousiaste, begeleiding worden alle facetten van de triathlonsport behandeld. Naast de clinics kan je ook deelnemen aan alle regulier trainingen van Triami.

Kosten: 45 euro (inclusief deelname aan de wedstrijd)

Doelgroep: deelname is mogelijk voor iedereen die graag zijn eerste triathlon wil volbrengen, minimaal het A-zwemdiploma heeft en ouder is dan 16 jaar.

Contact: Sander Stoevenbelt – secretaris@triami.nl

Meer informatie

Verenigingen en organisaties kunnen hun cursus aanmelden

Een Start2Tri cursus kan voor verenigingen en organisaties een mooi startpunt zijn om mensen nader kennis te laten maken met de sport, waarna ze na deelname aan een lokaal evenement mogelijk zelfs enthousiast worden om verder te gaan in de sport. Een ontwikkeling die wij als NTB uiteraard toejuichen en waar mogelijk ondersteunen.

Om alle initiatieven op dit gebied te kunnen bundelen en aan te kunnen bieden aan potentiële deelnemers verzoeken wij verenigingen en organisaties die dergelijke cursussen organiseren via dit formulier de benodigde informatie aan te leveren.

Een draaiboek voor de organisatie van een Start2Tri cursus is hier te vinden.

Start2Tri cursussen zorgen voor veel aanwas
Interessant om te lezen

Start2Tri cursussen zorgen voor veel aanwas

Het aantal deelnemers dat meedoet aan triathlons groeit jaarlijks. Een substantieel deel van de nieuwkomers komt in aanraking met de triathlonsport door een Start2Tri-cursus die wordt aangeboden door een vereniging of organisatie. In deze cursussen worden triatleten in spe onder deskundige begeleiding binnen een paar maanden klaargestoomd voor deelname aan hun eerste triathlon. Marcia Jansen zette voor Transition alle voordelen op een rijtje.

Lees meer
Lees volgend artikel

Forte Jeugd- en juniorencircuit

Het Forte Jeugd- en juniorencircuit is hét podium voor ervaren jonge NTB-leden. Deze sporters worden gestimuleerd het circuit als belangrijkste wedstrijdreeks op hun kalender te ... Lees meer