Verenigingen

Gezelligheid en gelijkgestemden vind je bij een triathlonvereniging

  1. Verenigingen
  2. Overzicht triathlonverenigingen
  3. Lidmaatschap via een vereniging

Verenigingen

Verenigingen zijn de hoekstenen van de triathlonsport in Nederland. Je kunt er sporten onder begeleiding van gediplomeerde trainers, maar misschien wel het belangrijkste is dat je er gelijkgestemde mensen vindt om samen mee te trainen. Want naast (individuele) prestaties – of dat nu het finishen is in je eerste triathlon of het volbrengen van een Ironman – is gezelligheid en verbondenheid een groot onderdeel van de triathlonsport. Het voordeel van lid zijn van een vereniging is verder dat de lidmaatschapskosten bij de NTB lager zijn dan die van individuele leden. Bovendien kun je als verenigingslid bij veel clubs in Nederland meedoen aan één van de vele Teamcompetities Triathlon of het Jeugd- en juniorencircuit voor atleten van 12 tot en met 19 jaar.

Bij de NTB hebben we zo’n 120 verenigingen die aangesloten zijn. Onder verenigingen verstaan we triathlonverenigingen en triathlonteams.

Overzicht triathlonverenigingen

Alle verenigingen handig op een rij

Triathlonverenigingen
Als verenigingslid kun je bij veel clubs in Nederland meedoen aan één van de teamcompetities.
Als verenigingslid kun je bij veel clubs in Nederland meedoen aan één van de teamcompetities.

Lidmaatschap via een vereniging

Verenigingen die staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel kunnen lid worden van de Nederlandse Triathlon Bond.
De leden van de vereniging worden dan geregistreerd als verenigingslid, waardoor de lidmaatschapskosten voor deze leden lager worden en de vereniging deel kan nemen aan de Teamcompetities Triathlon (Eredivisie en 1eDivisie tot en met 3eDivisie) en kan worden opgenomen in het verenigingsklassement van het Jeugd- en Juniorencircuit.

Meer informatie en/of aanmelding? Neem een kijkje in het kenniscentrum of mail naar info@triathlonbond.nl

Lees volgend artikel

Aanvraag licentie KNWU / Atletiekunie / KNZB

Triatleten en duatleten beoefenen meerdere sporten en doen daardoor ook met enige regelmaat mee aan evenementen die georganiseerd worden door aanverwante bonden. En omgekeerd ... Lees meer