Voordelen van lid zijn

Waarom lid worden van de NTB?

Waarom zou je lid willen worden van de NTB?

Het lidmaatschap van de NTB heeft voor triatleten en andere combiduursporters veel voordelen. Op deze pagina zetten we ze voor je op een rijtje.

Je betaalt nooit meer voor een daglicentie als je kiest voor een atleten- of jeugdlicentie

Open

Triatleten die lid zijn van de NTB, individueel of via een triathlonvereniging, hebben – als ze kiezen voor een atleten- of jeugdlicentie – geen extra kosten voor een daglicentie bij deelname aan NTB-wedstrijden. Atleten die regelmatig aan wedstrijden meedoen, zijn dan ook voordeliger uit met een NTB-lidmaatschap inclusief atleten- of jeugdlicentie.

Als je kiest voor een proeflicentie betaal je geen daglicentiekosten bij evenementen tot en met de standaard afstand.

Veelgestelde vragen

Je krijgt nog méér voordeel als je lid wordt via een vereniging

Open

Wie lid is van een bij de NTB aangesloten vereniging is nog goedkoper uit. Verenigingsleden betalen minder voor het NTB-lidmaatschap, dat is inbegrepen in de contributie van de club. Triatleten die lid zijn van een vereniging hebben bovendien de mogelijkheid om deel te nemen aan de teamcompetities.

Info teamcompetities

Je kunt meedoen aan nationale kampioenschappen

Open

Triatleten met een wedstrijdlicentie van de NTB en de Nederlandse nationaliteit krijgen – i.g.v. gelimiteerd aantal startplaatsen – voorrang bij inschrijving voor nationale kampioenschappen. In de meeste gevallen kan ook met een wedstrijdlicentie van een collega-bond of een daglicentie worden deelgenomen aan nationale kampioenschappen. Uitzondering hierop zijn kampioenschappen die gecombineerd zijn met een EK of een WK (zoals het NK/AGK triathlon lang in Almere). Hiervoor is een NTB wedstrijdlicentie voorwaarde voor deelname.

Info NK's

Je kunt zelfs meedoen aan EK's en WK's

Open

Wedstrijdlicentiehouders van de NTB kunnen bovendien hun krachten meten met de concurrentie uit het buitenland tijdens diverse Europese- en wereldkampioenschappen over de hele wereld. Je strijdt dan tegen leeftijdsgenoten, dus hoeft zéker geen fullprof te zijn om hier aan mee te kunnen doen.

Info EK's en WK's

En ook aan evenementen van andere bonden kan je meedoen o.b.v. je NTB-lidmaatschap

Open

Triatleten zijn echte multisporters die het leuk vinden om ook eens mee te doen aan zwem-, fiets- of loopevenementen. Dankzij afspraken met collega-sportbonden kunnen triatleten met een NTB wedstrijdlicentie ook meedoen aan wedstrijden van de KNZB, KNWU en Atletiekunie. Kijk hier voor de details en voorwaarden.

Lees volgend artikel

Lid worden

Oké, je hebt de voordelen van lid zijn bekeken, de vragen over het lidmaatschap gelezen en je gaat ervoor. Je wordt lid van de Nederlandse Triathlon Bond! Dan hebben we uiteraard ... Lees meer