Voordelen van lid zijn

Waarom lid worden van de NTB?

  1. Waarom zou je lid willen worden van de NTB?
  2. Nog meer voordelen voor NTB wedstrijdlicentiehouders

Waarom zou je lid willen worden van de NTB?

Het lidmaatschap van de NTB heeft voor triatleten en andere combiduursporters veel voordelen. Op deze pagina zetten we ze voor je op een rijtje.

Je kunt een wedstrijdlicentie aanvragen zodat je geen daglicenties meer nodig hebt

Open

Iedereen die lid is van de NTB, individueel of via een triathlonvereniging, kan een wedstrijdlicentie (= atletenlicentie of jeugdlicentie) aanvragen zodat je geen extra kosten voor een daglicentie meer hebt bij deelname aan NTB-wedstrijden. Atleten die regelmatig aan wedstrijden meedoen, zijn dus voordeliger uit met een wedstrijdlicentie.

Als individueel lid kun je kiezen voor een proeflicentie of proeflicentie jeugd. Met deze proeflicentie (jeugd) betaal je geen daglicentiekosten bij evenementen behalve bij een halve of hele triathlon.

Nog méér voordeel als je lid wordt via een vereniging

Open

Wie lid is van een bij de NTB aangesloten vereniging is nog goedkoper uit. Verenigingsleden betalen minder voor het NTB-lidmaatschap dan individuele leden. Triatleten die lid zijn van een vereniging hebben bovendien de mogelijkheid om deel te nemen aan de Teamcompetities Triathlon.

Info teamcompetities

Met gelijkgestemden trainen onder gediplomeerde trainers bij een vereniging

Open

Als lid van een triathlonvereniging train je met gelijkgestemden, waarmee je tips en trucs kunt delen. En je traint onder gediplomeerde trainers.

Als lid val je onder de collectieve aansprakelijkheids- en ongevallenverzekering van de NTB

Open

Kijk voor meer informatie op de informatiepagina voor alle aangesloten leden, verenigingen en stichtingen:

Collectieve verzekeringen NTB

Je kunt een KNZB startvergunning voor zwemwedstrijden aanvragen

Open

Met een NTB lidmaatschap, individueel of via een vereniging, of een proeflicentie (jeugd) kun je tegen betaling van een kleine vergoeding via de NTB een startvergunning aanvragen voor zwemwedstrijden van de KNZB. Heb je naast je lidmaatschap ook een NTB wedstrijdlicentie, dan is de KNZB startvergunning gratis.

Samenwerking met andere sportbonden

Digitale specials Transition

Open

Als NTB lid ontvang je als een van de eersten via e-mail bericht over digitale Transition specials die uitkomen.

Transition.NL

10% korting bij TriathlonWorld

Open

Alle leden van de NTB krijgen 10% korting in de winkel en online (sale, elektronica en fietsen uitgezonderd) bij NTB partner TriathlonWorld

Samenwerking NTB en TriathlonWorld

Gratis wedstrijdlicentie voor jeugdleden

Open

Als jeugdlid – individueel of via een triathlonvereniging – kun je gratis een jeugdlicentie aanvragen. Zo’n jeugdlicentie staat gelijk aan een atletenlicentie voor volwassenen.

Speciaal voor jeugdleden: deelnemen aan het Jeugd- en juniorencircuit

Open

Het landelijke Jeugd- en juniorencircuit is dé ontmoetingsplek voor jeugdleden tussen de 12 en 19 jaar. Iedereen van elk niveau is welkom en sportplezier staat voorop!

Jeugd- en juniorencircuit

Nog meer voordelen voor NTB wedstrijdlicentiehouders

Als lid met een wedstrijdlicentie (= een atletenlicentie of jeugdlicentie) heb je nog meer voordeel…

Je hebt nooit meer een daglicentie nodig

Open

Het maakt niet uit aan welke wedstrijd je meedoet, als wedstrijdlicentiehouder van de NTB heb je nooit meer extra kosten voor een daglicentie.

Daglicentie tarieven

Geen daglicentie of medisch attest nodig bij wedstrijden in het buitenland

Open

Als je meedoet aan een triathlon in het buitenland dan heb je vaak geen daglicentie nodig als je je NTB licentiebewijs kunt laten zien.

En in sommige landen dien je een medisch attest te overhandigen bij deelname aan een wedstrijd tenzij je je NTB licentiebewijs kunt tonen, dan hoeft dat niet. Dat neemt niet weg dat het uiteraard verstandig is om regelmatig een sportkeuring te laten doen.

Voor jouw vereniging uitkomen in de Teamcompetities Triathlon

Open

Ben je lid via een triathlonvereniging en heb je een wedstrijdlicentie op naam van de vereniging? Dan kun je voor jouw vereniging uitkomen in een van de divisies van de Teamcompetities Triathlon.

Info Teamcompetities Triathlon

Gratis wedstrijdlicentie van de Atletiekunie

Open

Op basis van je NTB wedstrijdlicentie kun je via de NTB gratis een wedstrijdlicentie van de Atletiekunie aanvragen zodat je bij hardloopwedstrijden in het wedstrijdvak kunt starten.

Samenwerking NTB - Atletiekunie

Gratis KNWU lidmaatschap

Open

Op basis van je NTB wedstrijdlicentie kun je via de NTB gratis een lidmaatschap van de KNWU (Wielerunie) aanvragen. Met dit lidmaatschap kun je tegen betaling een KNWU wedstrijdlicentie (startlicentie én hogere licentie) aanvragen mits je niet jonger bent dan 15 jaar. Meer informatie over de KNWU licenties lees je hier

Samenwerking NTB - KNWU

Gratis startvergunning KNZB

Open

Op basis van je NTB wedstrijdlicentie kun je via de NTB gratis een startvergunning van de KNZB (zwembond) aanvragen waarmee je je kunt inschrijven voor zwemwedstrijden.

Samenwerking NTB - KNZB

Voorrang bij nationale kampioenschappen in het geval van gelimiteerd aantal startplaatsen

Open

In principe mag iedereen meedoen aan nationale kampioenschappen (NK) en agegroupkampioenschappen (AGK). Uitzondering hierop zijn kampioenschappen die gecombineerd zijn met een EK of een WK (zoals het NK/AGK triathlon lang in Almere). Hiervoor is een NTB wedstrijdlicentie voorwaarde voor deelname.

Voor overige kampioenschappen geldt dat deelnemers met een wedstrijdlicentie van de NTB en de Nederlandse nationaliteit – in geval van een gelimiteerd aantal startplaatsen – voorrang krijgen bij inschrijving.

Info NK's

Je kunt meedoen aan EK's en WK's

Open

Wedstrijdlicentiehouders van de NTB kunnen hun krachten meten met de concurrentie uit het buitenland tijdens diverse Europese- en wereldkampioenschappen over de hele wereld. Je strijdt dan in agegroup wedstrijden tegen leeftijdsgenoten. Je hoeft zéker geen fullprof te zijn om hier aan mee te kunnen doen.

Info EK's en WK's

20% korting TrainingPeaks

Open

Leden met een NTB wedstrijdlicentie krijgen 20% korting op een premium account van NTB partner TrainingPeaks.

TrainingPeaks
Lees volgend artikel

Lid worden

Oké, je hebt de voordelen van lid zijn bekeken, de vragen over het lidmaatschap gelezen en je gaat ervoor. Je wordt lid van de Nederlandse Triathlon Bond! Lees meer