Aanvraag licentie KNWU / Atletiekunie / KNZB

Met je NTB licentie kun je ook bij andere sportbonden terecht

  1. Samenwerking Atletiekunie
  2. Samenwerking KNWU
  3. Samenwerking KNZB

Met je NTB licentie kun je ook bij andere sportbonden terecht

Triatleten en duatleten beoefenen meerdere sporten en doen daardoor ook met enige regelmaat mee aan evenementen die georganiseerd worden door aanverwante bonden. En omgekeerd willen leden van die andere bonden wel eens een uitstapje maken naar de triathlon/duathlon of een andere vorm van combiduursport. Met de KNWU, de KNZB en de Atletiekunie zijn afspraken gemaakt over de (gedeeltelijke) onderlinge uitwisseling van licenties. De afspraken verschillen per bond en discipline, maar zijn hieronder terug te vinden.

Samenwerking Atletiekunie

Dankzij de samenwerking met de Atletiekunie kunnen NTB leden met een atletenlicentie of een jeugdlicentie via de NTB gratis een wedstrijdlicentie van de Atletiekunie aanvragen. Hier vind je meer informatie over deze samenwerking.

Informatie Wedstrijdlicentie AU aanvragen

Samenwerking KNWU

NTB leden met een atletenlicentie of jeugdlicentie kunnen via de NTB gratis een KNWU lidmaatschap aanvragen. Met dat lidmaatschap kun je vervolgens tegen betaling elke gewenste wedstrijdlicentie aanvragen bij de KNWU. Lees hier meer over deze samenwerking.

Informatie Lidmaatschap KNWU aanvragen

Samenwerking KNZB

NTB leden met een atletenlicentie of jeugdlicentie kunnen via de NTB (gratis) een KNZB startvergunning aanvragen. Met een startvergunning kun je deelnemen aan wedstrijden uit het Open Water Circuit en het Lange Afstand Circuit. NTB leden zonder licentie of met een proeflicentie kunnen tegen betaling een dagstartvergunning aanvragen via de NTB.

Hier vind je meer informatie over de samenwerking tussen de NTB en de KNZB.

Informatie Startvergunning KNZB aanvragen
Lees volgend artikel

Lidmaatschap

Om mee te kunnen doen aan een triathlon is het niet noodzakelijk om meteen lid te worden van de NTB. Je kunt ook op basis van een zogenaamde daglicentie meedoen, je wordt dan lid ... Lees meer