Teamcompetities triathlon

In een serie van vijf wedstrijden gaan clubs en teams met elkaar de strijd aan in verschillende triathlonformats

Teamcompetities

In navolging van succesvolle triathloncompetities in Frankrijk en Duitsland maakte Nederland in 2012 kennis met de Eredivisie Triathlon. In een serie van vijf wedstrijden gaan clubs en teams met elkaar de strijd aan in verschillende triathlonformats, zoals teamestafettes, teamtriathlons en individuele triathlons, al dan niet met stayeren. Na het succesvolle debuutjaar in 2012 werd het concept snel uitgebreid. In 2013 werd de 1eDivisie toegevoegd aan het competitieaanbod en inmiddels telt de teamcompetitie vier divisies. De teamcompetities passen in de meerjarenvisie van de bond, die nadrukkelijk op zoek is naar sportaanbod voor verenigingen. Door alle competities sterk te profileren, helpt de bond daarnaast de deelnemende teams om hun lokale en regionale positie te versterken. Sterkere uitstraling zal leiden tot ledenaanwas en betere sponsorkansen, zo is de afgelopen jaren gebleken.

Teamcompetities
Bekijk video Bekijk video
Sfeerverslag van 'Super Sunday' in Arnhem, waar alle competities op 30 april 2017 samenkwamen
SQUADRA EN FERRO MOSAE WINNEN OPENINGSWEDSTRIJD EREDIVISIE
Interessant om te lezen

SQUADRA EN FERRO MOSAE WINNEN OPENINGSWEDSTRIJD EREDIVISIE

Onder heerlijke weersomstandigheden hebben liefst 252 triathlon-teams het seizoen 2017 geopend in Arnhem. In en rond zwembad Klarenbeek was het een komen en gaan van vier- of vijftallen, die voor hun team of vereniging de eerste punten wilden scoren bij aanvang van de Teamcompetities 2017.

Lees meer
Lees volgend artikel

Duathlon / Run Bike Run

Run Bike Run of duathlon is een multisportdiscipline waarbij deelnemers achtereenvolgens lopen, fietsen en weer lopen. Meestal is de eerste ‘run’ de dubbele afstand ... Lees meer