De mensen

Onze bevlogen professionals en toegewijde vrijwilligers

  1. Medewerkers bondsbureau
  2. Bestuur
  3. Triathlonraad
  4. Vertrouwenscontactpersoon

Medewerkers bondsbureau

Op het bondsbureau werken bevlogen professionals dagelijks aan het organiseren en faciliteren van onze sport. Als jij niet direct weet bij wie je moet zijn met jouw vraag, dan hebben we ook een aantal algemene adressen voor je:

Thorwald Veneberg

Algemeen Directeur thorwald.veneberg@triathlonbond.nl

Christie Brouwer

Wedstrijdsport / communicatie christie.brouwer@triathlonbond.nl

Roel de Krijger

Integriteitsmanager roel.de.krijger@triathlonbond.nl

Thijs Bouwman

Controller / financiën thijs.bouwman@triathlonbond.nl

Job Boers

Marketing / communicatie job.boers@triathlonbond.nl

Emelie Papenburg

Ledenadministratie / evenementen / mijntriathlonNL emelie.papenburg@triathlonbond.nl

Berteke de Jong

Jeugdtriathlon berteke.de.jong@triathlonbond.nl

Lieke ten Hove

Opleidingen / wedstrijdofficials lieke.ten.hove@triathlonbond.nl

Hester Balkema

Dienstverlening / mijntriathlonNL / wedstrijdsport hester.balkema@triathlonbond.nl

Marcel ten Wolde

Pathwaymanager / talentherkenning en -ontwikkeling marcel.ten.wolde@triathlonbond.nl

Marcia Jansen

Persvoorlichting / communicatie marcia.jansen@triathlonbond.nl

Janneke Smalbroek

Dienstverlening / platform Limburg janneke.smalbroek@triathlonbond.nl

Kim van 't Verlaat

Communicatie kim.van.t.verlaat@triathlonbond.nl
Bevlogen medewerkers en toegewijde vrijwilligers werken elke dag aan de professionalisering van onze sporten
Bevlogen medewerkers en toegewijde vrijwilligers werken elke dag aan de professionalisering van onze sporten

Bestuur

Bestuursleden zijn te bereiken per e-mail: bondsbestuur@triathlonbond.nl 

Voor het functioneren van het bestuur is een algemeen profiel opgesteld dat door geïnteresseerden geraadpleegd kan worden. Hierin zijn taken, functie-eisen en gewenste achtergronden te vinden.

Bestuur

Bondsbestuur

Ellis van der Weerden

Ellis van der Weerden

Voorzitter
Open

Ellis van der Weerden – 1965

Honorarium: Reiskostenvergoeding

Nevenfuncties: klik hier

Woonplaats: Amsterdam

Motivatie
In mijn dagelijks leven ben ik werkzaam in de sport, met name in de sportstimulering. Hierin wordt sport vaak als middel ingezet. Inactieven verleiden tot sport en bewegen. Door het bestuurslidmaatschap van de triathlonbond kom ik in aanraking met mensen die sport als doel hebben. De intrinsieke motivatie is er en zij ervaren dagelijks de positieve effecten van sport. Sport geeft voor hen dagelijks plezier en geeft een extra dimensie aan het leven. Voor mij is het leuk om me juist ook in te zetten voor die kant van de sport. De triathlonsport staat dicht bij me, doordat het sporten zijn waaraan ikzelf ook plezier beleef. De grote intrinsieke motivatie van triatleten is voor mij een inspiratiebron.

Met het huidige bestuur heb ik er veel vertrouwen in dat er mooie stappen gezet kunnen worden in de continuïteit van de sport. We zetten ons in om met iedereen aan de slag te gaan die de triathlonsport een warm hart toedraagt.

Affiniteit met (triathlon)sport
Fietsen en hardlopen staan dichtbij me en ik probeer het sporten door mijn werkdag heen te manoeuvreren. Ik houd niet van binnensporten, ik geniet ervan om buiten in de natuur te bewegen. Naast mijn dagelijkse ochtendwandeling wielren ik regelmatig vanuit mijn woonplaats Amsterdam naar mijn werk in diverse plaatsen in Noord-Holland. Daarnaast loop ik twee keer per week hard en ik fiets regelmatig vanuit Amsterdam naar familie in Gelderland.

Als sportprofessional brengt bewegen mij rust en het helpt me in het vinden van oplossingen van vraagstukken.

Achtergrond in het werkzame leven
In mijn carrière is het leiden van veranderingsprocessen in organisaties naar verbetering, vernieuwing en toekomstbestendigheid de rode draad geweest.

Ik ben als bedrijfskundige afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen waarna ik onder andere de opleiding Commissarissen en Toezichthouders heb gevolgd in Rotterdam. Naast mijn werk als directeur – bestuurder bij Team Sportservice, ben ik aan verschillende sportorganisaties verbonden als bestuurslid.

Ik heb een enorme passie voor mijn vak als bedrijfskundige en ik vind het werken in de sport fantastisch. Deze twee zaken combineren is het mooiste wat er is. De passie en de energie die mensen in de sport uitdragen, geeft mij veel energie.

Sport kan op veel manieren ingezet worden en ik geloof erin dat er mooie stappen gezet kunnen worden in de triathlonsport, zowel in de breedtesport als in het topsport gedeelte.

Cees Frikkee

Cees Frikkee

Penningmeester
Open

Cees Frikkee – 1966

Honorarium: Reiskostenvergoeding

Nevenfunctiesklik hier

Woonplaats: Drunen

Motivatie
Als triatleet wil ik met mijn kennis en expertise ook bestuurlijk graag een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de triathlonsport. Als lid van de financiële commissie van de NTB heb ik dit vanaf 2016 al kunnen doen. Ik heb daardoor al goed inzicht gekregen in de financiële positie en de financiële/bestuurlijke processen van de NTB. De penningmeester functie geeft de mogelijkheid om mijn bijdrage aan de triathlonsport verder uit te bouwen.

Affiniteit met (triathlon)sport
Als wedstrijdzwemmer heb ik mijn eerste triathlon in 1983 in Amstelveen (in en rondom de Bosbaan) gedaan. Sindsdien heb ik tot 1990 vele triathlons gedaan, waarbij de hele van Almere in 1989 het hoogtepunt was met een mooie top 25 positie. Dit was de tijd van o.m. Axel Koenders, Gregor Stam en Rob Barel. Ik zit nu in mijn tweede triathlonfase welke in 2015 is gestart met een 1/8 triathlon bij TV Waalwijk. In 2021 heb ik als agegrouper nog aan het WK in Almere mee kunnen doen. Triathlon is en blijft mijn sport. Naast actief triatleet ben ik ook nog algemeen bestuurslid bij TV Waalwijk en ben ik tot eind 2022 penningmeester bij de voetbalclub in Drunen.

Achtergrond in het werkzame leven
Ik heb een financiële achtergrond met mijn Econometrie studie en Postdoctorale controllersopleiding. Ik heb in mijn hele werkzame leven bij verzekeraars gewerkt in financiële functies. Sinds 2011 werk ik als Risico Expert bij Achmea in Zeist. Ik hou me hier bezig met risicovraagstukken hoe een verzekeraar ook in slechte tijden (bijv. stormen, klimaatverandering, financiële crisis) haar klanten kan blijven uitbetalen.

Natasja Batenburg

Natasja Batenburg

Secretaris
Open

Natasja Batenburg – 1983

Honorarium: Reiskostenvergoeding

Nevenfunctiesklik hier

Woonplaats: Zoetermeer

Motivatie
Toen de vraag kwam of ik het bestuur van de NTB wilde versterken voelde ik een volmondig JA! Ik houd ervan initiatief te nemen, te verbinden en ontwikkeling te stimuleren vanuit een positieve ambitie. Met oog voor wat er is, zodat het tempo ook passend kan zijn. De aantrekkingskracht groeit en daarmee ook de aandacht voor de sport en sporters. Dat vraagt om een stevig fundament dat vertrouwen geeft, hier bouw ik als secretaris graag aan mee.

Affiniteit met (triathlon)sport 
Als achtjarig meisje ben ik begonnen met basketballen. Halverwege mijn studententijd vond ik het tijd voor iets nieuws en is onverwacht mijn liefde voor de bokssport ontstaan. Mijn toenmalige bokscoach adviseerde mij om rondjes te gaan rennen. Pas toen ik mijn moeder had aangemoedigd, tijdens een 10 kilometer evenement door het centrum van Rotterdam, raakte ik écht geïnspireerd. Bij het zien van zo’n grote diversiteit aan deelnemers, het gevoel van trots voor de individuele prestatie én het enthousiasme van het publiek voelde ik: ‘dit wil ik ook’. Nog steeds geniet ik van de energie die sporten mij geeft en houd ik van de afwisseling die ik vind in de triathlonsport. Inmiddels heb ik vijf marathons op mijn naam staan, dé Surinaamse zwemmarathon in de Surinamerivier gezwommen en (naast vele andere) ook twee 70.3 triathlons volbracht. De vraag of ik ooit een hele triathlon zal volbrengen houdt ook mij uiteraard bezig. Ook ben ik gediplomeerd sportmasseur en nog een aantal keer per jaar actief bij sportevenementen.

Achtergrond in het werkzame leven
Met een studie Sociologie heb ik mijn brede interesse in het blijven ontdekken van hoe het werkt in de wereld richting kunnen geven. In de praktijk heb ik mijn flexibiliteit, empathie en creativiteit ontwikkeld door het onbekende niet uit de weg te gaan en nieuwsgierig en open te blijven. De afgelopen twee jaar doe ik dit als zelfstandig interim-manager en ben ik op mijn best als ik organisaties/teams/afdelingen van onrust naar ontspanning mag begeleiden. Om de balans in mijn eigen leven te bewaken én mijn ontwikkeling te blijven voeden ben ik gestart met de WO opleiding rechten aan de Open Universiteit. Zo wisselen periodes van hard werken en hard studeren elkaar af en creëer ik ruimte om te sporten, mijzelf sociaal maatschappelijk in te zetten en waardevolle vriendschappen te onderhouden. Eerdere bestuurlijke ervaring heb ik zowel binnen als buiten de sport opgedaan. Zo was ik secretaris bij een Basketbalvereniging, (mede-)oprichter en voorzitter van een boksvereniging en heb ik een uitstapje gemaakt naar het bestuur van een politieke partij.

Erik Doornbos

Erik Doornbos

Topsport
Open

Erik Doornbos – 1981

Honorarium: Reiskostenvergoeding

Woonplaats: Badhoevedorp

Motivatie
Er is de afgelopen twee jaar veel gebeurd in deze mooie sport en dat is bij lange na niet allemaal fraai geweest. De uitdaging ligt erin om het gemengde positieve beeld te kantelen en te focussen op hetgeen waar het om gaat. We moeten met alle triathlon betrokkenen ervoor zorgen dat de sport weer de weg omhoog ziet te vinden. Ik haal veel energie uit de sport en de tijd die ik zelf gestopt heb in mijn eigen sportieve carrière, wil ik nu mede besteden aan het NTB-bestuur. Ik geloof erin dat ik met mijn juridische achtergrond en met mijn passie voor de sport een goede toevoeging voor het NTB-bestuur ben.

Affiniteit met (triathlon)sport 
Ik liep in 2001 mijn eerste 1/8 triathlon in Veenendaal om vervolgens in 2007 voor de eerste maal een hele afstand te volbrengen. Na mijn deelname in 2010 aan de Norseman Xtreme Triathlon in Noorwegen, ben ik er even tussenuit gegaan. In 2016 ben ik opnieuw begonnen en heb mij met name op de lange afstand toegelegd, waarbij mijn Ironman Hawaii deelnames van 2018 en 2022, alsmede mijn derde plaats op het NK tijdens de Ironman Maastricht 2019 de absolute hoogtepunten zijn. Ik voel me nauw verbonden aan deze mooie sport en ik ben verheugd dat ik als NTB-bestuurslid een bijdrage kan leveren.

Achtergrond in het werkzame leven
Sinds 2004 ben ik werkzaam als advocaat op het civielrechtelijke en arbeidsrechtelijke vlak, waarbij ik sinds 2019 een eigen advocatenkantoor, DeN advocaten, heb. Mijn praktijk is een dynamische advies- en procespraktijk, waarin ik met name optreed voor MKB-ers. Mijn insteek is steeds te zoeken naar een praktische oplossing, waarbij het belang van de klant voorop staat.

Samen met mijn vrouw en twee kinderen woon ik in Badhoevedorp.

Ewout Roeloffs

Ewout Roeloffs

Dienstverlening, ICT en innovaties
Open

Ewout Roeloffs – 1975

Honorarium: Reiskostenvergoeding

Woonplaats: Berkel en Rodenrijs

Motivatie
De onrustige periode waar de bond én de sport doorheen zijn gegaan, doet me veel. De sport heeft mij veel gebracht en dat gun ik anderen ook. Triathlon heeft me zowel fysiek als mentaal sterker gemaakt en hechte vriendschappen gebracht. Ik wil graag mijn steentje bijdragen om de verbinding tussen alle betrokkenen in de triathlonsport te herstellen.

Er gaan veel zaken goed al is het ook tijd voor vernieuwing. Ik wil uiteindelijk de producten en diensten die we bieden zo passend mogelijk maken voor alle betrokkenen.

Affiniteit met (triathlon)sport
Ik ben een bevlogen agegrouper die in 2017 verliefd is geworden op de triathlonsport. Mijn eerste triathlon was een sprint in Alphen aan den Rijn en tegenwoordig doe ik een aantal halve triathlons per jaar. In 2019 startte ik voor mijn toenmalige werkgever de KPN-triathlon. Vorig jaar heb ik aan drie halve Ironmans meegedaan. Dit jaar wil ik deelnemen aan de halve Ironman in West-Friesland en in het Franse Vichy.

Achtergrond in het werkzame leven
Ik heb een technisch bedrijfskundige achtergrond en in mijn werk als programmanager bij Nationale-Nederlanden, draag ik bij aan de digitalisering van bedrijfsprocessen. Daarbij heb ik ruime ervaring in project- en lijnmanagement. Door mijn werk begeef ik me in het domein van digitale transformatie en ben ik gespecialiseerd in bedrijfsverandering en digitalisering. Met deze kennis en ervaring zet ik me als bestuurslid graag in voor de portefeuille dienstverlening, ICT en innovaties.

Triathlonraad

De NTB heeft een bestuurlijke structuur waarbij het Algemeen Bestuur verantwoording aflegt aan de zogenaamde Triathlonraad (TR). De TR bestaat uit 15 leden die gekozen worden door de regiovergaderingen. Elke regio benoemt drie TR-leden, twee formeel namens de verenigingen en één namens de wedstrijdorganisatoren.

De functie en bevoegdheden van de Triathlonraad zijn vastgelegd in de statuten van de NTB. De Triathlonraad is de ledenraad van de bond, vertegenwoordigt daarmee alle NTB leden en is het hoogste bestuurlijke orgaan. De Triathlonraad heeft een toezichthoudende en controlerende taak op het bondsbestuur, benoemt de leden van het bondsbestuur en keurt de jaarplannen en jaarverslagen goed.

De provincies zijn als volgt verdeeld over de regio’s:

  • Noord = Friesland, Groningen en Drenthe
  • Oost = Gelderland en Overijssel
  • Zuid = Brabant en Limburg
  • West 1 = Noord-Holland, Utrecht en Flevoland
  • West 2 = Zuid-Holland en Zeeland

In het overzicht worden per regio de TR-leden voorgesteld. Van elk TR-lid is een beknopt profiel beschikbaar.

Hier vind je het rooster van aftreden van de leden van de Triathlonraad. 

Noord

Open

Janco Nolles

Jaap Meijering

Oost

Open

Lotte Steenmeijer

Zuid

Open

Ronald Wouters

Saskia van den Ouden

John Knijnenburg

West I

Open

Pim Kwaaitaal

Rick Verbree

 

West II

Open

Niels Esmeijer

Jerry Kenbeek

Vertrouwenscontactpersoon

Zit je met een vertrouwenskwestie ?

De vertrouwenscontactpersoon (VCP) is binnen de sportvereniging of sportbond het eerste aanspreekpunt voor iedereen die een vraag heeft over of te maken heeft met grensoverschrijdend gedrag. De VCP fungeert als eerste opvang voor leden (sporters, ouders van sporters, toeschouwers, kaderleden, vrijwilligers, bestuur) met een vraag of melding van grensoverschrijdend gedrag. Ze bieden een luisterend oor, geven raad en verwijzen door voor geschikte hulp. Bijvoorbeeld over zaken als doping, matchfixing, eetstoornissen en seksuele intimidatie (zie ook dit filmpje). Daarnaast adviseren en stimuleren ze de bond of vereniging om preventieve maatregelen te nemen om een veilig sportklimaat te behouden.

De vertrouwenscontactpersoon zal niet zelf inhoudelijk de klacht (en) behandelen, maar je de weg naar een goede oplossing proberen aan te geven. De vertrouwenscontactpersoon is op de hoogte van de mogelijkheden die er zijn om hulp te krijgen. Zij kunnen je informeren over de procedures en mogelijk vervolgstappen of je doorverwijzen naar een gespecialiseerde vertrouwenspersoon van het Centrum Veilige Sport van NOC*NSF, die getraind zijn om de inhoudelijke begeleiding te geven. In een vertrouwelijk gesprek helpen de NOC*NSF vertrouwenspersonen (VP) je bij het doen van je verhaal.

De VCP-er van de NTB is integriteitsmanager Roel de Krijger. Hij is rechtstreeks per mail op vcp@triathlonbond.nl te bereikbaar.

Lees volgend artikel

Nederlandse Triathlon Bond

De NTB vertegenwoordigt de belangen van haar 139 triathlonverenigingen, 92 organisaties van evenementen en de ca. 11.000 leden (individueel of in verenigingsverband) en op ... Lees meer