Talentdagen

Maak een vliegende start op de triathlon

Ben je tussen de twaalf en achttien jaar oud – of ken je iemand in die leeftijdscategorie – en wil je graag kennismaken met de triathlonsport?  De Nederlandse Triathlon Bond is altijd op zoek naar nieuw talent, maar ook naar jeugd die het leuk vindt om kennis te maken met triathlon.

Jaarlijks organiseren we daarom een gratis toegankelijke talentdag. Heb je talent en/of passie voor zwemmen, fietsen en/of hardlopen, ben je toe aan een nieuwe sportieve uitdaging en/of wil je graag een keer kennismaken met triathlon?  Dan ben je van harte welkom op onze talentdag op zondag 26 mei 2024 (locatie Sportcentrum Valkenhuizen in Arnhem).

Tijdens deze talentdag kun je meedoen aan een zwem- en een hardlooptraining onder leiding van ervaren NTB-trainers. Zij geven je tips en trucs, maar ook informatie over jeugdtriathlon bij verenigingen of – als de trainers daar mogelijkheden toe zien – het talentprogramma van de bond.

Meld je hier aan 

Kan of wil je niet zo lang wachten of wéét je al dat je ‘op triathlon’ wil? Neem dan vooral een kijkje op deze pagina, hier vind je alles over de mogelijkheden om onze mooie sport te gaan beoefenen.

Bekijk video Bekijk video
Ben jij enthousiast over triathlon? Bekijk de promovideo!

Hidde Mollee

Ik zat in het eerste jeugdteam van mijn voetbalclub maar voelde al een tijdje dat het niet helemaal mijn sport meer was. Ik was dan ook blij verrast dat mijn gymleraar mij wilde aanmelden voor de NOC*NSF talentdag. Op deze dag deed ik allemaal testen. Ik moest zwemmen (wat ik toen nog helemaal niet kon), hardlopen (wat best goed ging) en er werden allerlei andere zaken gemeten. Daarna werd gevraagd of ik bij het Regionaal Trainings Centrum voor triathlon in Alkmaar wilde komen trainen. Ik heb dat voetbalseizoen eerst nog afgemaakt want ik wilde mijn voetbalteam niet laten zitten, maar ben toen overgestapt naar triathlon. De beste beslissing van mijn leven!

Mocht je de kans hebben om aan een Talentdag mee te doen, twijfel dan niet en ga ervoor!

Hidde Mollee

Informatie

Vragen? Mail naar marcel.ten.wolde@triathlonbond.nl

Talentdagen NOC*NSF

Nederland heeft de ambitie om bij de beste topsportlanden in de wereld te horen. Dit is de reden dat de sportbonden en NOC*NSF de handen ineen hebben geslagen en in 2014 zijn gestart met de organisatie van nationale NOC*NSF Talentdagen. De NOC*NSF Talentdagen richten zich met name op het proces van talentidentificatie.

De Talentdagen zijn bedoeld voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar, die voldoen aan een bepaald fysiek sportprofiel en het maximale uit zichzelf willen halen. De deelnemende sporten worden op basis van kenmerken onderverdeeld in drie profielen: Lang & Sterk, Explosief & Snel en Uithoudingsvermogen.

Op basis van het gekozen profiel ondergaat de sporter op de Talentdag verschillende fysieke testen en metingen.

Na afloop van elke NOC*NSF Talentdag worden de resultaten van de testen zorgvuldig bestudeerd, besproken en uiteindelijk geanalyseerd op basis van een aantal criteria. Op basis hiervan besluit een bond of zij je uitnodigen voor een vervolgdag, waar verder kennis gemaakt kan worden met deze sport. Zowel de sporter als de bond bekijken en bespreken tijdens de vervolgdag de mogelijkheden en route tot instroom in het opleidingsprogramma van de bond.

Talentdagen NOC*NSF
NOC*NSF Talentdag
Triatleten Mitch Kolkman en Hidde Mollee verkiezen Limburgse heuvelland om beter te worden

Ooit voetbalden ze tegen elkaar en fietsten ze samen de Muggenronde. Tegenwoordig zijn Mitch Kolkman en Hidde Mollee trainingsmaatjes en elkaars concurrent in de triatlonsport en ’wonen en werken’ ze in Sittard. „Het is wennen aan een andere sport”.

Lees verder
Lees volgend artikel

Jeugdtriathlon

Zwemmen, fietsen, rennen en meer: triathlon is een heel veelzijdige sport voor kinderen die van afwisseling en uitdaging houden. Meedoen kan op ieder niveau en plezier staat ... Lees meer