Regionale jeugdwedstrijden

Dichtbij huis genieten van mooie jeugdwedstrijden

Triathlon voor iedereen

Zwemmen, fietsen, rennen en meer: triathlon is een heel veelzijdige sport voor kinderen die van afwisseling en uitdaging houden. Meedoen kan op ieder niveau en plezier staat voorop.

Er zijn in Nederland steeds meer wedstrijden waar kinderen op een fijne, laagdrempelige manier kunnen kennis maken met de (wedstrijd)sport. En waar ze jarenlang ervaring kunnen opdoen, om zichzelf te ontwikkelen als atleet.

We bundelen deze wedstrijden per provincie, zodat voor ouders en kinderen een helder overzicht ontstaat van alle mogelijkheden in hun directe woonomgeving.

Triathlon voor iedereen

Er is een mooie variatie van soorten wedstrijden: van zwemloop tot (cross) duathlon en van (cross) triathlon tot wintertriathlon. Iedereen is welkom. Meedoen, jezelf ontwikkelen en sportplezier staan in deze wedstrijden voorop!
Voor alle atleten is er bij de finish een mooie medaille.

Ben je lid van de NTB, KNZB, KNWU of Atletiekunie, dan betaal je bij al deze wedstrijden alleen het inschrijfgeld. Ben je nog geen lid, dan betaal je daarnaast een daglicentie.

Ben je nog geen lid, maar wel van plan meerdere wedstrijdjes te doen dit jaar? Dan is een proeflicentie voordeliger dan losse daglicenties en dus misschien wel iets voor jou!

Iedereen is welkom!

Aan de meeste wedstrijden kan je meedoen als je 8 jaar of ouder bent. Soms ook al als je 6 jaar bent. En het wedstrijdaanbod loopt vaak door t/m 19 jaar. Let op: in de triathlonsport word je ingedeeld in de categorie van 8 jaar ‘in het jaar dat je 8 wordt’. Dus ben je op bijvoorbeeld op 13 oktober 2016 geboren, dan kan je je in 2024 (het jaar waarin je 8 wordt) inschrijven voor wedstrijden voor kinderen vanaf 8 jaar.

Het fietsonderdeel mag je op je stadsfiets, sportieve fiets, mountainbike of racefiets afleggen. Dus of je nu voor het eerst meedoet en nog een echte beginner bent, of al wat meer wedstrijden gedaan hebt en wat meer ervaring hebt, of misschien wel mee wil strijden om een plekje op het podium: je bent van harte welkom! Een fietshelm is verplicht en kan je – als je er zelf geen hebt – altijd lenen bij de organisatie.

Een overzicht van alle regionale wedstrijden vind je hieronder. Dit overzicht wordt nog aangevuld.

Iedereen is welkom!

Alle jeugdwedstrijden per provincie op een rij

Drenthe

Open

Flevoland

Open

Friesland

Open

Gelderland

Open

Groningen

Open

Nog geen wedstrijden bevestigd voor 2024

Limburg

Open

Noord-Holland

Open

Zuid-Holland

Open
Lees volgend artikel

Talentdagen

Ben je tussen de twaalf en achttien jaar oud – of ken je iemand in die leeftijdscategorie – en wil je graag kennismaken met de triathlonsport?  De Nederlandse Triathlon Bond ... Lees meer