27-3 Update berichtgeving COVID-19

Competitie-aanbod 2020 geschrapt

Sinds de vorige update over COVID-19 is er uitgebreid gekeken naar de gevolgen van het schrappen van alle vergunde evenementen tot 1 juni.  Dit zijn de huidige uitkomsten. Als er meer nieuws is, dan volgt een nieuwe update.

Nederlandse Triathlon Bond

Mededelingen 27 maart

  • Het Forte Jeugd- en juniorencircuit 2020 is geannuleerd. Ingeschreven deelnemers ontvangen hierover persoonlijk bericht. Meer informatie is te vinden in het nieuwsbericht.
  • De Teamcompetities Triathlon 2020 zijn geannuleerd. Wedstrijdorganisaties zijn hierover bericht. Ook teamcaptains worden hierover ingelicht. Lees er meer over in het nieuwsbericht.
  • Het NK triathlon voor jeugd en junioren in Zaanstad op 14 juni is afgelast vanwege COVID-19 en wordt verplaatst naar Roermond op 19 september.
  • Er wordt geen vervangende datum gezocht voor het afgelaste NK duathlon sprint in Hoogerheide dat op 3 mei gepland stond. Het NK duathlon voor jeugd en junioren wordt verplaatst naar Almere op 17 oktober.
  • De NK’s triathlon sprint en standaardafstand in Nijmegen en Rotterdam maken geen deel meer uit van de Eredivisie 2020. De inschrijfprocedure voor deze NK’s wordt binnenkort bijgewerkt.
  • Overige geannuleerde en verplaatste evenementen worden op de NTB-wedstrijdkalender bijgewerkt zodra alle relevante informatie bekend is op het bondsbureau. Kijk hier voor de laatste stand van zaken. Ook wordt er gewerkt aan een overzicht van wedstrijden die verplaatst zijn naar later dit jaar, of naar 2021.

Archief Corona-mededelingen NTB

Voor een goed beeld hoe de situatie rondom COVID-19 zich ontwikkeld heeft in de triathlonsport, kun je onze eerdere mededelingen bekijken in het nieuwsarchief. Let op: niet alles is actueel meer!

Informatie van het RIVM
Actueel Nederland

Informatie van het RIVM

Het RIVM houdt een nieuwspagina bij met de laatste ontwikkelingen en adviezen.

Lees meer
Informatie van NOC*NSF
Actueel Sport

Informatie van NOC*NSF

NOC*NSF bundelt informatie en adviezen voor de sportsector.

Lees meer
Lees volgend artikel

Paratriatleten in actie in Swansea

Zeven paratriatleten doen zaterdag mee aan de World Triathlon Para Series-race in Swansea. In de wedstrijd in Wales kunnen weer belangrijke punten verzameld worden voor de ... Lees meer