23-3 Update berichtgeving COVID-19

Alle evenementen tot 1 juni afgelast

Sinds de vorige update over COVID-19 zijn er vanuit de NTB enkele nieuwe zaken te melden.

Nederlandse Triathlon Bond

Mededelingen 23 maart

  • Dit overzicht is bijgewerkt na de persconferentie van het kabinet van 19.00 uur.
  • Alle evenementen op de wedstrijdkalender van de NTB  tot 1 juni zijn, evenals andere door de NTB georganiseerde bijeenkomsten, afgelast.
  • Het NK duathlon van 11 april in Almere is verplaatst naar 17 oktober. Ook de tijdrit die Start2Finish op dezelfde dag zou houden, verhuist naar het najaar.
  • Er wordt gekeken of het afgelaste NK duathlon sprint van 3 mei in Hoogerheide nog ingehaald kan worden. Als daarover nieuws is, melden wij dat.
  • Afgelastingen na 1 juni: Triathlon Ter Apel (7-6). Binnenkort wordt een actueel overzicht op de NTB-website gepubliceerd.
  • De start van de Teamcompetities Triathlon is uitgesteld. Dat was al bekend voor de Schuiteman 2eDivisie Zuid en de Badmutsen.com 3eDivisie Zuid na het wegvallen van de openingswedstrijd in Arnhem. Meer informatie volgt zo snel mogelijk. Lees het meest recente bericht in de nieuwsbrief van de Teamcompetities.
  • Met het wegvallen van wedstrijden tot en met 1 juni vervallen ook vier van de zeven wedstrijden van Forte Jeugd- en juniorencircuit. Van Amersfoort en Arnhem was de afgelasting al bekend, nu gaan ook Haarlemmermeer en Eijsden niet door op de geplande datum. Er was voor vandaag een opdate gepland voor de deelnemers, die volgt nu eind van de week.
  • Deelnemers die te maken krijgen met annulering van een evenement, wordt verzocht daarover geen contact op te nemen met het bondsbureau en zich in plaats daarvan te wenden tot de betreffende organisatie. Restitutie van deelnemersgelden wordt per evenement, per startserie geregeld volgens de daarvoor opgestelde regeling. Individuele verzoeken van atleten tot terugbetaling worden door het bondsbureau niet in behandeling genomen.

Blijf fit met TeamNL

Het coronavirus heeft het dagelijks leven in Nederland op z’n kop gezet. Om fit te blijven zoeken de sporters van TeamNL met de rest van sportend Nederland naar manieren om fit en vitaal te blijven. Zij willen Nederland inspireren, ook in deze onwerkelijke periode. De TeamNL-sporters laten je graag zien hoe zij met beperkte mogelijkheden toch hun workouts kunnen doen. Doe jij met ze mee? #FitMetTeamNL

Kijk op: https://teamnl.org/fitmetteamnl

Archief Corona-mededelingen NTB

Voor een goed beeld hoe de situatie rondom COVID-19 zich ontwikkeld heeft in de triathlonsport, kun je onze eerdere mededelingen bekijken in het nieuwsarchief. Let op: niet alles is actueel meer!

Informatie van het RIVM
Actueel Nederland

Informatie van het RIVM

Het RIVM houdt een nieuwspagina bij met de laatste ontwikkelingen en adviezen.

Lees meer
Informatie van NOC*NSF
Actueel Sport

Informatie van NOC*NSF

NOC*NSF bundelt informatie en adviezen voor de sportsector.

Lees meer
Lees volgend artikel

19-3 Update berichtgeving COVID-19

Er is door de NTB een financiële regeling opgesteld voor geannuleerde evenementen, die zowel deelnemers als organisatoren betreft. Lees hier het nieuwsbericht met de ... Lees meer