8-4 Update berichtgeving COVID-19

Nieuwe mededelingen en tips

Sinds de vorige update over COVID-19 zijn er ontwikkelingen op diverse fronten. In dit bericht een overzicht, met mededelingen en tips om door te lezen. Verder een herhaalde oproep: respecteer de oproep van het kabinet, blijf zoveel mogelijk thuis en ga je naar buiten, zoek dan geen gezelschap op en houd afstand. Ga je sporten? Train solo!

Nederlandse Triathlon Bond

Mededelingen 8 april

 • Het IOC en het IPC hebben nieuwe data vastgesteld voor Tokyo2020. De Olympische Spelen vinden plaats van 23 juli tot en met 8 augustus 2021 en de Paralympische Spelen van 24 augustus tot en met 5 september 2021. Reeds behaalde kwalificaties blijven geldig en voor de overige kwalificatieplekken komt de ITU zo snel mogelijk met een nieuwe planning.
 • Alle ITU-events zijn afgelast tot en met 30 juni. Daaronder vallen ook de ETU-Cups en de EK’s die in die periode gepland stonden. Triathlon Holten heeft laten weten geen vervangende datum te zoeken voor de ETU Cup en de overige startseries van het evenement van 2020 en in 2021 weer terug te keren op de kalender.
 • De Ironman-organisatie heeft eveneens alle evenementen tot en met 30 juni van de kalender gehaald. Dat betekent dat ook de Ironman 70.3, 5150 en 4:18:4 Westfriesland geen doorgang kunnen vinden op 26, 27 en 28 juni. De mogelijkheden voor een datum later dit jaar worden onderzocht. Uiterlijk 30 april wordt hierover duidelijkheid verwacht.
 • Challenge Family houdt een pagina bij met nieuws, kalenderwijzigingen en afgelastingen. Challenge Geraardsbergen, waar altijd veel Nederlanders aan meedoen, vindt in 2020 niet plaats. Kijk hier voor meer informatie.
 • Het NK middenafstand in Nieuwkoop is, evenals de jeugdtriathlon en de andere onderdelen van het evenement, door de organisatie afgelast. Er wordt gezocht naar een nieuwe datum later dit jaar. Bericht hierover volgt zodra meer bekend is.
 • De voorjaarsvergadering van de Triathlonraad, die gepland stond op 22 april, is verzet naar 24 juni aanstaande.
 • Geannuleerde en verplaatste evenementen worden op de NTB-wedstrijdkalender bijgewerkt zodra alle relevante informatie bekend is op het bondsbureau. Kijk hier voor de laatste stand van zaken. Momenteel geldt de landelijke richtlijn dat alle evenementen tot in elk geval 1 juni afgelast zijn.
 • Sportverenigingen en ondernemers in de sport kunnen een beroep doen op Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19, eerder ook ‘het Noodloket’ genoemd. Meer informatie via de site van NOC*NSF.
 • NTB-verenigingen worden gevraagd om deel te nemen aan een onderzoek van het Mulier Instituut naar de gevolgen van de coronacrisis voor het verenigingsleven. De digitale enquête kan via de link worden ingevuld.
 • De redactie van Transition houdt NTB-leden en andere lezers de komende tijd via artikelen op transition.nl op de hoogte met relevante artikelen in een snel veranderd sportlandschap. Denk aan omgaan met conditieverlies, je voeding aanpassen aan de nieuwe situatie, training tijdens COVD-19, hoe om te gaan met wegvallende doelen en de impact van de crisis op het verenigingsleven.
 • Paul Wylleman, prestatiemanager prestatiegedrag bij NOC*NSF schreef een artikel met vijf tips voor mensen die worstelen met negatieve gedachten over de huidige crisis, of het lastig vinden om te gaan met de nieuwe situatie.

Archief Corona-mededelingen NTB

Voor een goed beeld hoe de situatie rondom COVID-19 zich ontwikkeld heeft in de triathlonsport, kun je onze eerdere mededelingen bekijken in het nieuwsarchief. Let op: niet alles is actueel meer!

Informatie van het RIVM
Actueel Nederland

Informatie van het RIVM

Het RIVM houdt een nieuwspagina bij met de laatste ontwikkelingen en adviezen.

Lees meer
Informatie van NOC*NSF
Actueel Sport

Informatie van NOC*NSF

NOC*NSF bundelt informatie en adviezen voor de sportsector.

Lees meer
Lees volgend artikel

Titels voor Koolhaas en Cornelisse in Klazienaveen

Menno Koolhaas en Eva Cornelisse hebben in een regenachtig Klazienaveen de Nederlandse titels op de standaard afstand veroverd. VZC Veenendaal en Hellas – Utrecht waren goed ... Lees meer