Terug naar Partners

TeamNL

Eén sportteam met één ambitie

Eén sportteam met één ambitie

TeamNL is hét sportteam dat Nederland 365 dagen per jaar vertegenwoordigt op internationaal topniveau. Van Atletiek tot Zwemmen. Het zijn de allerbeste sporters die aanwezig zijn op EK’s, WK’s en Olympische en Paralympische Spelen. Eén sportteam met één ambitie; Nederland vertegenwoordigen op de fiets, op het veld, op de baan, in het water en, waar er maar gesport wordt, de beste van de wereld zijn! TeamNL topsporters strijden voor Nederland, inspireren Nederland en maken Nederland trots. TeamNL is van Nederland. Negenentwintig bonden hebben zich gebundeld om samen met NOC*NSF een gezicht aan TeamNL te geven.

Team NL brengt sporters en fans via diverse kanalen dichter bij elkaar. Daarnaast speelt Team NL ook een belangrijke maatschappelijke rol en zal het een actieve bijdrage leveren aan evenementen en verenigingen.

Volg TeamNL op de voet

Partners van TeamNL

…zijn partners van de Nederlandse sport. Wij stellen ze graag nader voor!

Partners van TeamNL

Nederlandse Loterij

Open

Nederlandse Loterij wil sport en bewegen voor iedereen mogelijk maken, zodat Nederland gelukkiger en gezonder wordt. Daarom is Nederlandse Loterij trotse sponsor van TeamNL. Door topsporters te laten excelleren. Want zíen sporten, dóet sporten. En sport brengt mensen samen. Als we juichen voor ‘oranje’ tijdens de Olympische Spelen, tijdens de woensdagavondtraining of aan de zijlijn bij de F’jes, sport verbindt.

Als grootste financier van de Nederlandse sport – in 2017 ontving NOC*NSF 44 miljoen euro – maakt Nederlandse Loterij sport toegankelijk voor iedereen. Van jong tot oud, van Olympisch tot paralympisch, en van revalidatie tot gehandicaptensport. Een mooi voorbeeld van onze samenwerking met TeamNL is de Nederlandse Loterij Sport Tour, een tour langs een aantal grote sportevenementen van TeamNL in Nederland. Daar verbinden we top- en paralympisch sporters met amateursporters met en zonder handicap. Tijdens deze events kunnen mensen zelf ontdekken welke sport ze past en wat er in hun buurt mogelijk is. Uiteindelijk willen we iedereen in Nederland aan het sporten krijgen.

Lees meer

Rabobank

Open

De (paralympische) sporthelden van TeamNL spelen een cruciale rol in de nieuwe sponsor aanpak van de Rabobank. Deze helden inspireren miljoenen mensen die dagelijks in clubverband sporten. Zij onderschrijven stuk voor stuk dat de vereniging vaak het beginpunt is van een mooie carrière en laten zien wat de club je kan brengen.

De Rabobank maakt serieus werk van het verbinden van Team NL-idolen aan de clubs omdat dat motiveert, harten raakt en mensen in beweging zet. Wij zetten TeamNL actief in en brengen ze dichterbij onze klanten door ze te laten optreden bij de clubs waar het voor hen ook allemaal is begonnen. Zonder de breedte is er immers geen top. Rabobank is partner van het Nederlands verenigingsleven en TeamNL.

Lees meer

De Persgroep-AD

Open

De Persgroep Nederland mag zich sinds 2018 partner van de Nederlandse sport noemen en daarmee treden we met trots toe aan de partnerfamilie van TeamNL. Onze ambitie is om samen met NOC*NSF gemeenschappelijk unieke content (geschreven, beeld, video en radio) te maken en te verspreiden. Op deze wijze komen topsporters, de sterke merken van NOC*NSF en de Nederlandse sportbonden nog beter in beeld bij nog meer mensen.

Ook biedt deze samenwerking de kans om thema’s zoals bewegen & gezondheid en sport in de regio zowel landelijk als regionaal ruime bekendheid te geven. Deze ambitie wordt door NOC*NSF onderstreept en behelst in één zin: Nederland als sportland samen naar een hoger plan brengen. Dit kan worden bereikt door meer mensen in contact te brengen met de sport. Zeker bij hoogtepunten zoals tijdens de Olympische Spelen, maar ook op de overige dagen van het jaar. Er is altijd overal in Nederland op sportgebied wel wat te doen. Deze samenwerking zal vooral extra aandacht geven aan de binding tussen fans en TeamNL. Een grote rol in de samenwerking zal videocontent hebben. Niet alleen online video’s op de sites van de Persgroep en van NOC*NSF, maar juist ook op die van alle aangesloten 30 sportbonden.

Lees meer

Heineken

Open

In Korea opende het Holland Heineken House voor de 14e keer sinds 1992 de deuren en vormde het wederom dé traditionele ontmoetingsplek voor sporters en fans om memorabele sportmomenten te beleven en te vieren. Heineken draagt de Nederlandse sport een warm hart toe, dit vertaalt zicht in het partnership met NOC*NSF op het Holland Heineken House, maar bijvoorbeeld ook in de ondersteuning van de KNVB en KNHB.Het Holland Heineken House is het officiële nationale huis van Nederland waar NOC*NSF de gastheer is en Heineken de locatie faciliteert en organiseert. Het is een thuis, ver weg van huis, waar je sport kunt bekijken en beoefenen, lekker kunt eten en drinken, maar ook relaxen. In het Holland Heineken House treden de beste artiesten op en worden de Olympische medaillewinnaars gehuldigd. Heineken biedt hiermee de plek waar sporters en fans het Oranjegevoel optimaal kunnen ervaren.

Lees meer

Missie H2

Open

Vijf sterke Nederlandse bedrijven, Gasunie, Shell Nederland, Remeha, Port of Amsterdam en Groningen Seaports, hebben de krachten gebundeld onder de naam ‘Missie H2’. In aanloop naar en tijdens de Olympische en Paralympische Spelen van Tokyo 2020 zal Missie H2 waterstof promoten als belangrijke en duurzame energiedrager voor de toekomst.

 

Lees meer
Lees volgend artikel

Rompelberg Cycling Holidays

Rompelberg Cycling Holidays verzorgt onder meer complete fietsvakanties op Mallorca, volledig afgestemd op de wensen van de atleet. De organisatie is opgezet door Fred Rompelberg, ... Lees meer