Terug naar Jeugdtriathlon

Verenigingen

'Ik zit op triathlon': visie, informatie en ondersteuning voor (het opstarten) van een jeugdafdeling

  1. 'Ik zit op triathlon'
  2. Doen jullie al mee?
  3. Wij doen (al) mee!
  4. Downloads

'Ik zit op triathlon'

We gunnen het alle kinderen in Nederland om dat te kunnen zeggen.

Dichtbij huis de keus kunnen maken om op een sport te gaan die je leuk vindt. Die bij je past. Waar je met veel plezier je energie in kwijt kunt.

Dat mag voetbal, tennis, judo, hockey, atletiek, turnen of dansen zijn. Of triathlon. Zodat kinderen ontdekken hoe veelzijdig, leuk, stoer, afwisselend, uitdagend en gezellig triathlon is en kunnen genieten van alle varianten die onze combiduursport rijk is.

En daar hebben we alle verenigingen in Nederland bij nodig. Want hoe gewoon het is om in landen om ons heen als kind op triathlon te gaan (bijv. België, Duitsland, Groot-Brittannië), zo bijzonder is het nog altijd in ons land. En hoe bijzonder leuk het is, bewijzen de verenigingen in Nederland waar de jeugd al wél actief is. Sportplezier is de basis!

Doen jullie al mee?

Steeds meer verenigingen realiseren zich dat de jeugd vanuit veel invalshoeken de toekomst heeft. Je draagt bij aan een maatschappelijke vraag om kinderen en jongeren te helpen ‘een leven lang actief’ te zijn. Je haalt frisse, jonge energie (kinderen, en hun ouders) de vereniging binnen, waarmee de toekomst van de vereniging ook geholpen is. Je creëert kansen voor kinderen om te genieten van de sport waar je zelf ook van geniet en geeft jouw sportplezier door aan een volgende generatie.

In de eerste twee jaar dat we actief met jeugdbeleid bezig zijn (2018 en 2019) is het aantal verenigingen met jeugdaanbod bijna verdubbeld! En… er is nog altijd een wereld te winnen.

We helpen verenigingen, buurtsportcoaches, trainers en andere geïnteresseerden daarom heel graag op weg bij het opstarten van ‘iets voor de jeugd’.

Maak hieronder kennis met onze visie op jeugdtriathlon, lees hoe een ‘Start2Tri’ project alle betrokkenen kan helpen, vind tips en inspiratie over het werven en behouden van jeugdleden, bekijk het jeugdplan en gebruik onze digitale toolkit voor promotie. Ontdek op welke manier onze partner Decathlon jullie op weg helpt.

Door je in te schrijven voor de maandelijkse nieuwbrief ‘jeugdtriathlon’ blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Heb je vragen? Of hebben jullie plannen om te starten? We staan voor je klaar; neem gerust contact op. Mail naar berteke.de.jong@triathlonbond.nl.

Doen jullie al mee?

Wij doen (al) mee!

We zijn ontzettend blij met het mooie werk dat verzet wordt binnen de verschillende jeugdverenigingen! We ondersteunen, informeren en inspireren ook deze groep uiteraard graag met nieuwe ontwikkelingen, kennis en producten.

We verbinden alle verenigingen in offline bijeenkomsten en een online platform. Door het onderling uitwisselen van ‘good practices’, tips en vragen helpen we elkaar verder op weg.

Neem een kijkje bij de downloads hieronder en hou de nieuwsbrief en meldingen op het platform in de gaten.

Downloads

*Aan de nog niet beschikbare downloads wordt gewerkt. Hou deze pagina in de gaten!

Lees volgend artikel

Sportouders

Ouders vinden via deze pagina algemene informatie over jeugdtriathlon, laagdrempelige jeugdwedstrijden in regionale circuits en ons landelijke Jeugd- en juniorencircuit. Daarnaast ... Lees meer