Terug naar Jeugdtriathlon

Jeugdtrainers

Informatie en inspiratie voor het trainen van pupillen, aspiranten, jeugd en junioren

  1. Scholing
  2. Kennis en ontwikkelingen
  3. Downloads

Training geven aan pupillen (4-7 jaar), aspiranten (8-11 jaar), jeugd (12-15 jaar) en junioren (16-19 jaar) vraagt om andere vorm, inhoud en begeleiding van trainingen dan het geven van training aan volwassen atleten.

Het is daarom dat we binnen het opleidingsaanbod van de NTB meer en meer aandacht geven aan de (bij)scholing van (potentiele) jeugdtrainers, zodat de jeugd op een fijne, verantwoorde en veilige manier kan genieten van onze mooie sport.

Scholing

Kennis en ontwikkelingen

In algemene zin werken NTB-jeugdverenigingen vanuit het LTAD-model. Een concrete vertaling hiervan binnen de triathlonsport is hieronder te vinden in het meerjarenopleidingsplan.

We verzamelen hier ook voorbeelden en inspiratie voor het geven van invulling aan (met name) het FUNdament en leren trainen. En delen kennis en ontwikkelingen op het gebied van jeugdtriathlon, die relevant zijn voor de trainers.

Vragen, suggesties of zelf good practices delen? Mail naar berteke.de.jong@triathlonbond.nl.

Downloads

*Hieraan wordt gewerkt. Hou deze pagina in de gaten!

Lees volgend artikel

Organisaties

Steeds meer wedstrijdorganisaties creëren startmogelijkheden voor jeugd. Wat komt daar bij kijken? Waar moet je rekening mee houden? Welke afstanden – en/of welke disciplines ... Lees meer