Terug naar Jeugdtriathlon

Organisaties

Alles wat je weten wil over (ondersteuning bij) de organisatie van jeugdwedstrijden. Gewoon doen!

  1. Ondersteuning en promotie
  2. Downloads

Jeugdatleten zijn er in veel soorten en maten. Van (grofweg) 6 t/m 19 jarigen, van beginners tot (zeer) ervaren atleten, van speels tot serieus. Van kinderen die meedoen omdat ze het gezellig vinden, samen met anderen een uitdaging aan willen gaan, of zichzelf willen verbeteren. Tot kinderen die prestatiegericht zijn, en genieten van het winnen van anderen. Allemaal kinderen die meedoen omdat ze plezier beleven aan de triathlonsport.

Of, als het hun eerste wedstrijd is, na afloop met een glimlach terug kunnen kijken op een mooie nieuwe ervaring.

 

Nederlandse Triathlon Bond

Ondersteuning en promotie

Steeds meer wedstrijdorganisaties creëren startmogelijkheden voor jeugd. Wat komt daar bij kijken? Waar moet je rekening mee houden? Welke afstanden – en/of welke disciplines – zijn voor welke leeftijden geschikt? Hoe ga je om met grote niveauverschillen? Welke aanpassingen moet / wil je doen ten opzichte van een wedstrijd voor volwassenen? Hoe zit het met de spelregels en hoe gaan officials daar mee om? Waar vind je deelnemers, hoe werk je lokaal samen om een mooi startveld te krijgen? Wat kan de NTB betekenen in ondersteuning en promotie?

Neem een kijkje bij de downloads hieronder en laat ook gerust van je horen als je vragen, suggesties of mooie praktijkvoorbeelden hebt. We helpen zowel beginnende als ervaren organisaties graag (verder) op weg, om zo met elkaar steeds meer passend wedstrijdaanbod te genereren voor alle kinderen die (op verschillende niveaus) van onze sport willen genieten.

Door je in te schrijven voor de maandelijkse nieuwbrief ‘jeugdtriathlon’ blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Onze jeugdcoördinator is bereikbaar via: berteke.de.jong@triathlonbond.nl.

Downloads

*Aan de nog niet beschikbare downloads wordt nog gewerkt. Hou deze pagina in de gaten!

Lees volgend artikel

Verenigingen

We gunnen het alle kinderen in Nederland om dat te kunnen zeggen. Dichtbij huis de keus kunnen maken om op een sport te gaan die je leuk vindt. Die bij je past. Waar je met veel ... Lees meer