Weekend wrap up: WK op Ibiza, PTO European Open en IM Marbella

Tristan Olij vierde op WK lange afstand, Lotte Wilms negende in PTO-wedstrijd, Niek Heldoorn tweede in IM 70.3 Marbella

Het was een veelzijdig sportweekend met wedstrijden in zowel binnen- als buitenland. Naast het NK aquathlon werd er geracet op Ibiza en in Spanje. Tristan Olij werd na een spannende wedstrijd vierde op het WK over de lange afstand op Ibiza. Hiermee komt ook het WK Multisport ten einde. Lotte Wilms eindigde een dag eerder als negende in de Professional Triathlon Organisation (PTO) European Open en Niek Heldoorn won zilver in Ironman Marbella. 

Tristan Olij sluit WK-week af met vierde plek

Het WK Multisport op Ibiza werd op zondag afgesloten met de triathlon over de lange afstand (3 kilometer zwemmen, 120 kilometer fietsen, 30 kilometer lopen). Milan Brons, Tristan Olij en Marijn Markusse stonden aan de start voor Nederland. Olij en Brons kwamen tegelijkertijd uit het water in een grote groep. Markusse kende een zwaarder zwemonderdeel en kwam op zeven minuten van zijn landgenoten uit het water.

Olij stapte als vijfde van de fiets en wist met een looptijd van 1 uur en 46 minuten naar de vierde plek te lopen op slechts een halve minuut van de nummer drie. Brons finishte als 26e, Markusse werd 34e.

Op Ibiza vond zondag ook de aquabike lange afstand plaats. Daar won Ramon Jongschaap het zilver in de Agegroup 20-24 jaar.

Lotte Wilms negende in PTO European Open op Ibiza

Een dag eerder vond op Ibiza de Professional Triathlon Organisation (PTO) European Open plaats. De wedstrijd over 2 kilometer zwemmen, 80 kilometer fietsen en 18 kilometer hardlopen is bedoeld voor professionele triatleten over de (middel)lange afstand en deelneming vindt alleen plaats op uitnodiging.

Lotte Wilms en Els Visser stonden al op de startlijst. Diede Diederiks – die eerder deze week nog wereldkampioen werd op de crossduathlon en Youri Keulen kregen een wildcard, waardoor zij zich ook konden meten met de internationale top.

Wilms lag een lange periode op een podiumplaats, maar moest tijd toegeven op het looponderdeel. Ze wist nog wel in de top-tien te eindigen, ze finishte negende. Diederiks werd 20e en Els Visser finishte als 22e. Keulen wist bij de mannen naar een dertiende plek te zwemmen, fietsen en lopen.

Lotte Wilms negende in PTO European Open op Ibiza

Niek Heldoorn wordt tweede in Ironman 70.3 Marbella

Vorig jaar stond hij al vaker op internationale podia van lange afstandstriathlons en ditmaal presteerde Niek Heldoorn wederom. Heldoorn werd zondagmiddag tweede in de halve Ironman van Marbella. Hij wist de Spaanse Jordi Moya – die de snelste looptijd noteerde – voor te blijven. De winst ging naar de Duitse Nicolas Mann.

Kyra Meulenberg wist in dezelfde wedstrijd de overall winst bij de Agegroup vrouwen naar haar hand te zetten. Zij passeerde de streep na 4 uur en 52 minuten.

Lees volgend artikel

Blauwalgtoxiciteitstest pilot Nieuwkoop

Lees meer