Eerste nationale aquathlon titels vergeven in Heinkenszand

Zes nieuwe Nederlands kampioenen: Eva Cornelisse, Stijn Jansen, Silke de Wolde, Janne Englebert, Lotte Frissen en Sem Lazaroms

Zondag werd voor het eerst het NK aquathlon (1000 meter zwemmen en 5 kilometer hardlopen) georganiseerd tijdens de Zwemloop Stelleplas. Het kampioenschap in het Zeeuwse Heinkenszand werd goed bezocht met bijna alle deelnemers van het WK Aquathlon – dat eerder deze week plaatsvond – aan het vertrek. De wedstrijd was tevens onderdeel van het Jeugd en Junioren Circuit (JJC).

Nadat Silke de Wolde, Eva Cornelisse en Maaike Vooren nagenoeg tegelijkertijd uit het water kwamen werd duidelijk dat de wedstrijd beslist zou worden op het lopen. De winst ging uiteindelijk naar Cornelisse, gevolgd door De Wolde als tweede en Vooren als derde. De Wolde won met haar tweede plek overall ook de titel in de beloftecategorie.

Bij de mannen was het Janne Englebert die de wedstrijd leidde na het zwemonderdeel. Desondanks wist Stijn Jansen hem te passeren tijdens de vijf kilometer lopen en als eerste over de streep te komen. Englebert werd tweede en Roel Kwaaitaal finishte als derde. Net als voor De Wolde was ook de tweede plek van Englebert goed voor de winst bij de beloften. Tim Manders won in die categorie zilver.

Sem Lazaroms kwam als tweede overall uit het water en wist bij de junioren jongens de titel binnen te slepen. Lotte Frissen was bij de junioren meisjes de sterkste van de dag. Meike Regeling en Hilde Koole eindigden als nummer twee en drie bij de junioren meisjes. Bij de jongens werd Noël Sterk tweede, gevolgd door Jesper Boets op de derde plaats.

Anne Freij en Xander Boets eerste bij de jeugd

Sem Lazaroms en Lotte Frissen doen met hun winst bij de junioren goede zaken voor het JJC klassement. Dat geldt ook voor Anne Freij en Xander Boets die de wedstrijd over 500 meter zwemmen en 2,5 kilometer lopen wonnen bij de jeugd. Ondanks dat deze wedstrijd geen deel uitmaakt van het Nederlands Kampioenschap scoorden zij waardevolle punten voor het klassement. Lisa Koole en Irene de Jong maakten het podium bij de meisjes compleet. Bij de jongens werden Davide Zanirato en Sven de Haas de nummer twee en drie.

Lees volgend artikel

Meldpunt Grensoverschrijdend gedrag en Integriteit

Eerste aanspreekpunt en officieel meldpunt voor signalen en meldingen van grensoverschrijdend gedrag en integriteitsschendingen gericht aan het verantwoordelijke bestuur/directie ... Lees meer