23-3 Update berichtgeving COVID-19

Alle evenementen tot 1 juni afgelast

Sinds de vorige update over COVID-19 zijn er vanuit de NTB enkele nieuwe zaken te melden.

Nederlandse Triathlon Bond

Mededelingen 23 maart

  • Dit overzicht is bijgewerkt na de persconferentie van 19.00 uur.
  • Alle evenementen op de wedstrijdkalender van de NTB  tot 1 juni zijn, evenals andere door de NTB georganiseerde bijeenkomsten, afgelast.
  • Het NK duathlon van 11 april in Almere is verplaatst naar 17 oktober. Ook de tijdrit die Start2Finish op dezelfde dag zou houden, verhuist naar het najaar.
  • Er wordt gekeken of het afgelaste NK duathlon sprint van 3 mei in Hoogerheide nog ingehaald kan worden. Als daarover nieuws is, melden wij dat.
  • Geannuleerde en verplaatste evenementen worden op de NTB-wedstrijdkalender bijgewerkt zodra alle relevante informatie bekend is op het bondsbureau. Kijk hier voor de laatste stand van zaken. Momenteel geldt de landelijke richtlijn dat alle evenementen tot in elk geval 1 juni afgelast zijn.
  • Deelnemers die te maken krijgen met annulering van een evenement, wordt verzocht daarover geen contact op te nemen met het bondsbureau en zich in plaats daarvan te wenden tot de betreffende organisatie. Restitutie van deelnemersgelden wordt per evenement, per startserie geregeld volgens de daarvoor opgestelde regeling. Individuele verzoeken van atleten tot terugbetaling worden door het bondsbureau niet in behandeling genomen.

Blijf fit met TeamNL

Het coronavirus heeft het dagelijks leven in Nederland op z’n kop gezet. Om fit te blijven zoeken de sporters van TeamNL met de rest van sportend Nederland naar manieren om fit en vitaal te blijven. Zij willen Nederland inspireren, ook in deze onwerkelijke periode. De TeamNL-sporters laten je graag zien hoe zij met beperkte mogelijkheden toch hun workouts kunnen doen. Doe jij met ze mee? #FitMetTeamNL

Kijk op: https://teamnl.org/fitmetteamnl

Archief Corona-mededelingen NTB

Voor een goed beeld hoe de situatie rondom COVID-19 zich ontwikkeld heeft in de triathlonsport, kun je onze eerdere mededelingen bekijken in het nieuwsarchief. Let op: niet alles is actueel meer!

Informatie van het RIVM
Actueel Nederland

Informatie van het RIVM

Het RIVM houdt een nieuwspagina bij met de laatste ontwikkelingen en adviezen.

Lees meer
Informatie van NOC*NSF
Actueel Sport

Informatie van NOC*NSF

NOC*NSF bundelt informatie en adviezen voor de sportsector.

Lees meer
Lees volgend artikel

Titels voor Koolhaas en Cornelisse in Klazienaveen

Menno Koolhaas en Eva Cornelisse hebben in een regenachtig Klazienaveen de Nederlandse titels op de standaard afstand veroverd. VZC Veenendaal en Hellas – Utrecht waren goed ... Lees meer