Weekend wrap-up: Top-tien op WK Ironman 70.3 voor Keulen en Koolhaas

Friderichs tweede agegrouper overall in Challenge Davos

Het was een vol triathlonweekend voor een diverse groep Nederlandse triatleten. Naast de EK in Menen waren er wedstrijden in onder andere Finland en Zwitserland. Youri Keulen en Menno Koolhaas finishten in de top-tien op het WK Ironman 70.3 in het Finse Lahti. Joost Friderichs werd tweede agegrouper overall in de halve Challenge Davos en Timo Feenstra liep naar de tweede plek in Xterra Nouvelle Aquitaine. 

Keulen en Koolhaas top-tien WK Ironman 70.3

In hetzelfde weekend als het EK over de halve afstand in Menen vond ook het WK Ironman over de halve afstand plaats in Lahti, Finland. Menno Koolhaas kwam als zesde uit het water, Youri Keulen (foto: archief) volgde op anderhalve minuut rond de 30e plek. Waar Keulen opschoof in het veld had Koolhaas het zwaarder op de fiets en hij zakte buiten de top-tien. Na de halve marathon passeerde Keulen als zesde de finish. Koolhaas volgde op minder dan een minuut van Keulen als tiende. Het podium werd bezet door drie Duitsers, Rico Bogen won de wedstrijd.

 

Keulen en Koolhaas top-tien WK Ironman 70.3

Friderichs op overall agegrouppodium Challenge Davos

Joost Friderichs is in Davos, Zwitserland, tweede agegrouper overall geworden. De atleet uit Almere pakte met een eindtijd van 3 uur en 50 minuten zilver en had hiermee binnen de top-tien gefinisht in de profcategorie. Giel Meesen deed al in die categorie mee en finishte daar als negende.

Timo Feenstra tweede agegrouper in Xterra Nouvelle Aquitaine

Voor de derde week op rij vond er een Xterra wedstrijd plaats, dit keer in het Franse Nouvelle Aquitaine. Timo Feenstra legde in de agegroupwedstrijd beslag op de tweede plek overall.

 

Lees volgend artikel

Meldpunt Grensoverschrijdend gedrag en Integriteit

Eerste aanspreekpunt en officieel meldpunt voor signalen en meldingen van grensoverschrijdend gedrag en integriteitsschendingen gericht aan het verantwoordelijke bestuur/directie ... Lees meer