Europese titel voor Diede Diederiks

Ook top tien-notering voor Robert de Korte op EK middenafstand Menen

Diede Diederiks heeft zondag in Menen de Europese titel veroverd op het EK triathlon over de middenafstand. Robert de Korte was op de negende plek de beste Nederlander bij de elitemannen.

Diederiks klom bij de elitevrouwen als achtste uit het water, met iets meer dan tweeënhalve minuut achterstand op Camilla Pedersen. Eenmaal op de fiets, begon ze aan een inhaalrace en reed al snel naar de leiding. Met 2 minuten en 40 seconden voorsprong op Liesbeth Verbiest (Bel), kort daarachter gevolgd door Jenny Jendryschik (Dui) op de derde plek, begon Diederiks met een comfortabele voorsprong aan de afsluitende 21 kilometer lopen.

Met de tweede looptijd kwam de overwinning op de halve marathon niet meer in gevaar voor Diederiks. Het zilver was, na een inhaalrace, voor de Poolse Marta Lagownik, Jendryschik legde beslag op het brons.

Robert de Korte was in Menen goed voor de negende plek bij de mannen. Hij wist vanaf de 22ste plek na het zwemmen, door te stoten naar een top tien-notering. Milan Brons realiseerde de vijfde fietstijd in Menen, maar zakte tijdens het lopen ver terug. Hij finishte als veertiende. De race werd gedomineerd door de Belgische atleten die de volledige top vier wisten te bezetten. De titel ging naar Louis Naeyaert.

Een Europese titel was er ook voor Sander Koomen en zijn gids Daaf Plomp (foto onder). Zij zwommen, fietsten en liepen naar het goud in de PTVI-klasse. Drie Nederlanders wisten bij de agegroups het podium te halen: Aafke Willemsen (2e 40-44), Michel Elshof (3e 55-59) en Peter Simons (3e 60-64).

Succes voor agegroupatleten was er ook in de aquabike (1,9 km zwemmen en 90 km fietsen). Sylvia van Breda (40-44) en Rob Heller (70-74) waren goed voor het zilver en Martin Verheesen (45-49) neemt een bronzen medaille mee naar huis.

Nederlandse Triathlon Bond
Lees volgend artikel

Paratriatleten in actie in Swansea

Zeven paratriatleten doen zaterdag mee aan de World Triathlon Para Series-race in Swansea. In de wedstrijd in Wales kunnen weer belangrijke punten verzameld worden voor de ... Lees meer