Verzekeringspakket NTB uitgebreid

Doorlopende ongevallenverzekering voor leden en vrijwilligers nieuw in het collectieve pakket

De NTB heeft het collectieve verzekeringspakket voor aangesloten leden, verenigingen, stichtingen en vrijwilligers per 1 januari uitgebreid. “Met de uitbreiding van ons verzekeringspakket willen we de bij ons aangesloten leden, vrijwilligers, verenigingen en stichtingen ontzorgen, zodat zij met een gerust hart kunnen sporten en mooie evenementen kunnen blijven verzorgen”, aldus NTB-directeur Thorwald Veneberg.

Zo zijn leden sinds 1 januari 2024 ook tijdens – en op weg naar en van – verenigingsactiviteiten, verzekerd tegen ongevallen. Nieuw is ook dat verenigingen en organisaties de mogelijkheid hebben om een sportevenement tegen gunstige tarieven aan te melden op de evenementenverzekering van de NTB. Het gaat hierbij om een aansprakelijkheidsverzekering voor evenementen, een ongevallenverzekering voor evenementen (voor tijdens en op weg van en naar het evenement) en een materiaalverzekering die zorgt voor dekking van schade aan materiaal zoals apparatuur, tenten en podia.

“Verenigingen en stichtingen kozen er in het verleden wel eens voor om geen ongevallenverzekering af te sluiten omdat de premies heel hoog waren”, vervolgt Veneberg. “Dat was vooral voor kleine evenementen vaak niet haalbaar. Nu we een doorlopende polis hiervoor hebben, kunnen organisaties hun evenement op de collectieve verzekering aanmelden, waardoor je bijvoorbeeld een clubevenement met tien deelnemers en een vrijwilliger al voor 17 euro kunt verzekeren.”

Medewerkers en vrijwilligers van de bond, aangesloten leden, verenigingen en stichtingen hadden al automatisch via hun lidmaatschap een aansprakelijkheidsverzekering. De verzekerde bedragen zijn voor deze verzekering omhoog gegaan van 5 naar 10 miljoen euro per aanspraak, met een maximum van 10 miljoen euro per jaar. Ook is er een aparte bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering voor bestuurders van aangesloten verenigingen en organisaties zodat zij een extra dekking hebben mochten zij persoonlijk aansprakelijk worden gehouden.

Daarnaast is het nu mogelijk om als vereniging, commerciële organisatie of trainer (ZZP-er) ook de overige verzekeringen, zoals een rechtsbijstandverzekering (voor geschillen en tuchtzaken) of een inventarisverzekering, tegen zeer gunstige voorwaarden en scherpe premies via de NTB af te sluiten. De aansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die de NTB collectief heeft geregeld voor triathlonactiviteiten. Voor trainers die commerciële lessen geven of  verenigingen die ook andere activiteiten aanbieden is een aparte aansprakelijkheidsverzekering nodig. Ook die kan via de verzekeringspagina van de NTB afgesloten worden.

Klik hier voor alle verzekeringen (of voor het melden van schade)

 

Nederlandse Triathlon Bond
Meer informatie
Lees volgend artikel

Paratriatleten in actie in Swansea

Zeven paratriatleten doen zaterdag mee aan de World Triathlon Para Series-race in Swansea. In de wedstrijd in Wales kunnen weer belangrijke punten verzameld worden voor de ... Lees meer