Veel strijd in 2e race JJC

Haarlemmermeer tevens strijdtoneel voor kwalificaties

Mooie strijd in 2e race van het Forte Jeugd- en Juniorencircuit

Afgelopen zondag vond in Haarlemmermeer de tweede race van het Forte Jeugd- en Juniorencircuit plaats. Na het NK crossduathlon konden de jeugd en junioren nu de degens de kruisen in het water en op de weg in – zoals we inmiddels regelmatige gewend zijn – een stayerwedstrijd.

Bij de jeugd jongens had Niels van Lanen geen stayermaatjes nodig. Na een sterk zwemnummer vergrootte hij zijn voorsprong solo op de fiets, om vervolgens gecontroleerd naar zijn tweede circuitwinst van 2018 te snellen. Mischa Hermans werd met een sterk looponderdeel best of the rest, voor Sam Lazaroms. In de nieuwe tussenstand staat Niels natuurlijk aan de leiding voor Mischa Hermans.

Bij de meiden jeugd was er eenzelfde scenario met Tamar Veltman die solerend naar de winst ging. Vanuit een achtervolgende groep liep Luna de Bruin een minuut later binnen voor zilver, voor Sonja de Koning. Snelste loopster van de dag Selina Franken moest genoegen nemen met de vierde plaats. In de tussenstand delen Tamar en Luna de koppositie met beiden en 1e en 2e plaats achter hun naam.

Bij de junioren stonden niet alleen circuitpunten op het spel, ook plaatsing voor het EK junioren en een startplaats voor de kwalificatiewedstrijd voor de Youth Olympic Games (YOG) konden in Haarlemmermeer worden verdiend. Niek Heldoorn wist daar wel raad mee en dook onder de 16 minuten op de afsluitende 5 kilometer lopen om de winst veilig te stellen. De man die hem daartoe dwong was Joey van’t Verlaat, die een paar seconden later binnenliep. De circuitleider na de eerste race, Victor Goené, pakte brons voor Jesse Cuijpers en Davy Heijsteeg en behield daarmee zijn leidende positie in het tussenklassement. Niek Heldoorn plaatste zich met dit resultaat rechtstreeks voor het EK en Jesse Cuijpers mag zich in Banyoles binnenkort proberen te plaatsen voor de YOG.

Ook de meisjesjunioren streden om een EK plek en YOG-kwalificatie. De Almeerse Joyce Caro kwam als winnares over de meet. Vanuit een leidend 5-tal zette zij tot haar eigen verbazing met 18.49 minuten de snelste looptijd neer, voor Barbera de Koning en stadgenoot Dirkje Lebouile. Joyce pakt met haar winst ook meteen de leiding in het circuit over van Quinty Schoens en kwalificeerde zich voor het EK. Barbera de Koning mag met Jesse Cuijpers afreizen naar Banyoles.

De actuele tussenstanden zijn te vinden op de circuitpagina.

Klik hier voor alle uitslagen van de Haarlemmermeertriathlon.

Over een kleine twee weken gaat het circuit verder in Rotterdam, met het NK voor Jeugd en Junioren. De inschrijving daarvoor sluit op 26 mei, dus zorg dat je erbij bent!

Bron: Edo van der Meer, coördinator Jeugd- en Juniorencircuit

Veel spektakel bij de start van de jongens junioren
Veel spektakel bij de start van de jongens junioren
Lees volgend artikel

Blauwalgtoxiciteitstest pilot Nieuwkoop

Lees meer