Rita van Driel tijdelijk teamleider NTB-bondsbureau

Sollicitatieprocedure nieuwe algemeen directeur start in voorjaar

Het interim-bondsbestuur van de NTB heeft Rita van Driel aangesteld als tijdelijk teamleider op het bondsbureau in Arnhem. Van Driel gaat de bondsmedewerkers begeleiden totdat een nieuwe algemeen directeur aangesteld is. Ook blijft zij actief als adviseur sociale veiligheid in Sittard, om atleten en coaches een luisterend oor te bieden.

Rita van Driel is zeer ervaren in de sportwereld. Recent legde zij na een periode van twaalf jaar haar bestuurstaken voor het Internationaal Paralympisch Comité neer. Ook was zij onder meer zes jaar bondsdirecteur bij een cluster van drie kleine sportbonden en werkte zij tien jaar voor NOC*NSF aan de ontwikkeling van paralympische sport en integratie van gehandicaptensport.

Van het bondsbestuur heeft Van Driel vier opdrachten meegekregen. Behalve teamleider voor het bondsbureau is zij ook secretaris van de onderzoekscommissie die het vervolgonderzoek naar het NTC uitvoert. Daarnaast ondersteunt zij het bestuur bij het uitvoeren van het eerder aangekondigde vijfstappenplan. Ook blijft Rita van Driel als adviseur sociale veiligheid op het NTC in Sittard beschikbaar als aanspreekpunt voor atleten, coaches, ouders en andere betrokkenen. In die hoedanigheid zal zij nauw samenwerken met de onlangs gestarte technisch directeur Henry Bonnes, die onder andere als opdracht heeft meegekregen om te werken aan een optimaal en veilig prestatieklimaat.

Met de benoeming van Rita van Driel en Henry Bonnes is er weer stabiliteit in de operationele aansturing van de NTB. Dit geeft de rust en ruimte voor het bondsbestuur om een profielschets op te stellen voor de positie van algemeen directeur. Naar verwachting kan de sollicitatieprocedure in het tweede kwartaal van 2022 opgestart worden.

Nederlandse Triathlon Bond
Lees volgend artikel

Paratriatleten in actie in Swansea

Zeven paratriatleten doen zaterdag mee aan de World Triathlon Para Series-race in Swansea. In de wedstrijd in Wales kunnen weer belangrijke punten verzameld worden voor de ... Lees meer