Regionale jeugdcircuits online gepresenteerd

NTB en Decathlon breiden samenwerking verder uit

Zwemmen, fietsen, rennen en meer: triathlon is een heel veelzijdige sport voor kinderen die van afwisseling en uitdaging houden. Meedoen kan op ieder niveau en plezier staat altijd voorop.

Er zijn in Nederland steeds meer wedstrijden waar kinderen op een fijne, laagdrempelige manier kunnen kennismaken met de (wedstrijd)sport. En waar ze jarenlang ervaring kunnen opdoen, om zichzelf te ontwikkelen als atleet.

Nederlandse Triathlon Bond

Voor allerlei praktische informatie over de triathlonsport voor jeugd konden kinderen en ouders al terecht op de website van de NTB. Ook voor atleten die meedoen aan wedstrijden in het landelijke Forte Jeugd- en juniorencircuit was al een speciale informatiepagina.

Een fijne plek waar alle (ouders van) jonge triatleten (6 t/m 19 jaar) in Nederland terecht kunnen als ze op zoek zijn naar een multisport evenement met speciale jeugdafstanden miste nog.

Met de lancering van een nieuwe landingspagina over ‘regionale jeugdcircuits’ in Nederland is daar vandaag verandering in gekomen.

Decathlon breidt ondersteuning jeugdcircuits uit

In 2019 startten de NTB en Decathlon in de provincies Overijssel en Gelderland met regionale jeugdcircuits. Doel: het verbinden en ondersteunen van wedstrijdorganisaties, het stimuleren om jeugdtriathlon een plek te geven binnen evenementen en het zichtbaar en vindbaar maken van het aanbod voor atleten en ouders.

In 2020 mogen we het aantal circuits uitbreiden van twee naar vier en het aantal jeugdwedstrijden binnen deze circuits dat gebruik mag maken van de materiele ondersteuning vanuit Decathlon is onbeperkt. De regio’s Utrecht en Noord Nederland (Groningen, Friesland, Drenthe) zijn aangewezen als nieuwe circuits in 2020. Alle NTB-organisaties die de missie onderschrijven, kunnen meedraaien in het circuit.

Dichtbij huis meerdere mooie sportervaringen opdoen wordt daarmee voor steeds meer kinderen in Nederland mogelijk.

Landelijke dekking

Met de Ironkids in Limburg, de Junior Challenge in Flevoland en de Jeugdcircuits, powered by Decathlon in Overijssel, Gelderland, Utrecht en Noord-Nederland wordt het netwerk van laagdrempelige jeugdwedstrijden steeds groter en sterker. Een mooie ontwikkeling. De ambitie voor de komende jaren is te komen tot zo’n regionaal netwerk in alle provincies / regio’s in Nederland.

Vragen over de circuits? Stel ze gerust aan onze jeugdcoördinator: berteke.de.jong@triathlonbond.nl

 

Decathlon breidt ondersteuning jeugdcircuits uit
Regionale jeugdcircuits
Lees volgend artikel

Titels voor Koolhaas en Cornelisse in Klazienaveen

Menno Koolhaas en Eva Cornelisse hebben in een regenachtig Klazienaveen de Nederlandse titels op de standaard afstand veroverd. VZC Veenendaal en Hellas – Utrecht waren goed ... Lees meer