Regionale jeugdcircuits

Dichtbij huis genieten van mooie jeugdwedstrijden

Triathlon voor iedereen

Zwemmen, fietsen, rennen en meer: triathlon is een heel veelzijdige sport voor kinderen die van afwisseling en uitdaging houden. Meedoen kan op ieder niveau en plezier staat voorop.

Er zijn in Nederland steeds meer wedstrijden waar kinderen op een fijne, laagdrempelige manier kunnen kennis maken met de (wedstrijd)sport. En waar ze jarenlang ervaring kunnen opdoen, om zichzelf te ontwikkelen als atleet.

We bundelen deze wedstrijden in regionale circuits, zodat voor ouders en kinderen een helder overzicht ontstaat van alle mogelijkheden in hun directe woonomgeving.

Triathlon voor iedereen

In een circuit kunnen verschillende soorten wedstrijden zitten: van zwemloop tot (cross) duathlon en van (cross) triathlon tot wintertriathlon. Iedereen is welkom en je kunt helemaal zelf kiezen of je één, twee, drie of zelfs nog meer wedstrijden uit een circuit mee doet. Meedoen, jezelf ontwikkelen en sportplezier staan in deze wedstrijden voorop!
Voor alle atleten is er bij de finish een mooie medaille. Daarnaast worden bij de meeste wedstrijden in verschillende leeftijdscategorieën de snelste jongens en meisjes gehuldigd.

Ben je lid van de NTB, KNZB, KNWU of Atletiekunie, dan betaal je bij al deze wedstrijden alleen het inschrijfgeld. Ben je nog geen lid, dan betaal je daarnaast een daglicentie.

Ben je van plan meerdere wedstrijdjes te doen dit jaar? Dan is een proeflicentie voordeliger en misschien wel iets voor jou!

Iedereen is welkom!

Aan de meeste wedstrijden kan je meedoen als je 8 jaar of ouder bent. Soms ook al als je 6 jaar bent. En het wedstrijdaanbod loopt vaak door t/m 19 jaar. Let op: in de triathlonsport word je ingedeeld in de categorie van 8 jaar ‘in het jaar dat je 8 wordt’. Dus ben je op bijvoorbeeld op 13 oktober 2014 geboren, dan kan je je in 2022 (het jaar waarin je 8 wordt) inschrijven voor wedstrijden voor kinderen vanaf 8 jaar.

Het fietsonderdeel mag je op je stadsfiets, sportieve fiets, mountainbike of racefiets afleggen. Dus of je nu voor het eerst meedoet en nog een echte beginner bent, of al wat meer wedstrijden gedaan hebt en wat meer ervaring hebt, of misschien wel mee wil strijden om een plekje op het podium: je bent van harte welkom! Een fietshelm is verplicht en kan je – als je er zelf geen hebt – altijd lenen bij de organisatie.

Een overzicht van alle regionale circuits vind je hieronder.

Iedereen is welkom!

Alle jeugdwedstrijden per provincie op een rij

Jeugdcircuit Drenthe, Friesland, Groningen

Powered by Decathlon
Open

Junior Challenges Flevoland

Open

Jeugdcircuit Gelderland

Powered by Decathlon
Open

IRONKIDS Limburg

Open

Jeugdwedstrijden Noord-Holland

Open

Jeugdcircuit Overijssel

Powered by Decathlon
Open

Jeugdcircuit Utrecht

Powered by Decathlon
Open

Jeugdwedstrijden Zeeland

Open

Jeugdwedstrijden Zuid-Holland

Open
Lees volgend artikel

Teamcompetities triathlon

In navolging van succesvolle triathloncompetities in Frankrijk en Duitsland maakte Nederland in 2012 kennis met de Eredivisie Triathlon. Na het succesvolle debuutjaar werd het ... Lees meer