Onderzoek door onderzoeksbureau Unravelling loopt

Vragenlijst beschikbaar tot en met 13 april

Zoals eerder gecommuniceerd, voeren drie onderzoekers van bureau Unravelling een onafhankelijk (vervolg)onderzoek uit naar het topsportklimaat binnen het triathlon-topsportprogramma. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door middel van gesprekken met direct betrokkenen en een vragenlijst.

De vragenlijst is bedoeld voor sporters die in (een deel van) de periode 2007-2021 actief zijn (geweest) in het topsportprogramma. Het topsportprogramma werd uitgevoerd op het NTC te Sittard, maar ook buiten het NTC konden sporters deel uitmaken van het topsportprogramma. De vragenlijst kan tot en met 13 april 2022 worden ingevuld. Klik op de button om naar de vragenlijst te gaan.

Naar de vragenlijst

Naast het ophalen van ervaringen via deze vragenlijst voeren de onderzoekers van Unravelling ook individuele en persoonlijke gesprekken met (oud-)topsporters en andere betrokkenen. Wil je jouw ervaringen liever persoonlijk met Unravelling delen in een gesprek dan kun je contact met hen opnemen via NTB-onderzoek@unravelling.nl. Hun intentie is om met iedereen in gesprek te gaan die zijn of haar ervaringen met hen wil delen. Je kunt je tot en met uiterlijk 13 april 2022 aanmelden voor een gesprek met Unravelling.

Ook als je met de onderzoekers van Unravelling in gesprek gaat, is het fijn als je de vragenlijst invult. Daardoor krijgt Unravelling een zo volledig mogelijk beeld.

Toelichting van de onderzoekers

Het open karakter van de vragenlijst is door de onderzoekers als volgt toegelicht: “De vragenlijst vormt een aanvulling op het hoofdonderzoek, waarbij de basis wordt gevormd door de interviews. De vragenlijst is breed beschikbaar gesteld omdat we geen atleten willen uitsluiten bij het invullen ervan en omdat de veiligheid en anonimiteit voor atleten moet kunnen worden gegarandeerd. We zijn ons er bewust van dat de vragenlijst kan worden doorgestuurd en/of mogelijk dubbel kan worden ingevuld. Daar zijn we ook alert op. Zo benutten wij, het onderzoeksbureau, technische mogelijkheden en signalen in de vragenlijst om eventuele onoprecht of dubbel ingevulde vragenlijsten eruit te filteren”, aldus de onderzoekers van Unravelling.

Lees volgend artikel

Paratriatleten in actie in Swansea

Zeven paratriatleten doen zaterdag mee aan de World Triathlon Para Series-race in Swansea. In de wedstrijd in Wales kunnen weer belangrijke punten verzameld worden voor de ... Lees meer