Els Visser van start op EK Almere

Selecties EK Sprint en Mixed Team Relay Turkije en Olympic Test Event Parijs bekend

Els Visser (foto) is toegevoegd aan de selectie voor het EK Lange Afstand in Almere. Visser is in voorbereiding op het WK Ironman in Kona in oktober en vond in eerste instantie het kampioenschap in eigen land, op 9 september, niet in haar schema passen.

Deze week meldde ze zich toch aan. “Een jaar geleden werd ik vlak voor het EK in Almere ziek en kon ik niet meedoen, en een kampioenschap in Nederland kan ik toch eigenlijk niet laten lopen. Toen ik na Ironman Spanje sneller herstelde dan verwacht, besloot ik toch mee te doen”, aldus Visser.

 

EK Sprint & MTR Turkije

Naast de selectie voor EK Lange Afstand in Almere, zijn ook de namen bekend van de atleten die Nederland vertegenwoordigen op het EK Sprint en Mixed Team Relay in Turkije. Dit EK vindt op 5 en 6 augustus plaats in Balikesir, in het noordwesten van Turkije.

Bij de elite gaan Richard Murray en Rani Škrabanja van start. Mitch Kolkman, Barbara de Koning en Marit van den Berg komen uit bij de beloften, terwijl Rick van der Knaap, Joran Stobbe, Aniek Mars en Sonja de Koning starten bij de junioren. Voor de elite mixed teamrelay is verder Niels van Lanen als reserve aangewezen. Ook staat er in Balikesir een mixed teamrelay voor junioren op het programma.

 

Olympic Test Event Parijs

Mid augustus staat er in Parijs het Olympic Test Event gepland. Atleten krijgen van 17 tot en met 20 augustus de gelegenheid te racen op het parkoers van de Olympische Spelen van Parijs. Het zwemonderdeel vindt plaats in de Seine en start bij de Pont Alexandre III brug. Het fiets- en loopparkoers voeren de deelnemers ondermeer langs Le Grand Palais, Le Petit Palais, l’Assemblée nationale, Le Musée d’Orsay, Avenue des Champs-Elysées, Quai d’Orsay en Boulevard Saint-Germain.

Zowel de elite- als paratriatleten komen in actie in Parijs. Bij de elite staan Rachel Klamer, Maya Kingma, Barbara de Koning en Richard Murray op de startlijst. De volledige opstelling van de mixed teamrelay in Parijs wordt later bekend gemaakt. Aan de World Triathlon Para Cup Parijs doen Jetze Plat, Geert Schipper, Maurits Morsink, Nico van der Burgt en Sanne Koopman mee.

Nederlandse Triathlon Bond
Lees volgend artikel

Blauwalgtoxiciteitstest pilot Nieuwkoop

Lees meer