Twaalf eliteatleten aan start EK Lange Afstand Almere

Acht mannen en vier vrouwen vertegenwoordigen Nederland op 9 september

Bondscoach Rik van Trigt heeft de selectie bekendgemaakt voor het EK Lange Afstand dat op 9 september plaatsvindt in Almere.  Nederland wordt in de eliteraces vertegenwoordigd door acht mannen en drie vrouwen.

Bij de mannen komen Menno Koolhaas, Milan Brons, Evert Scheltinga, Pim van Diemen, Marijn Markusse, Dennis Bakker, Thomas Hounjet (wildcard) en Michiel de Wilde (wildcard) aan de start. Bij de vrouwen vertegenwoordigen Marlene de Boer, Janien Lubben, Dieuwertje Bax en Els Visser Nederland.

Van Trigt, die de selecties samenstelde in samenspraak met Paul Verkleij en Fred Verlooy, is blij met het lijstje namen. “Natuurlijk had ik ook graag Niek Heldoorn en Tristan Olij er nog bij gehad”, vertelt hij. “Niek doet dit jaar mee aan het WK Ironman in Nice en voor Tristan paste het EK niet in zijn programma, maar verder hebben we bij de mannen toch wel het neusje van de zalm aan de start.”

Nederlandse Triathlon Bond

Langeafstandstoppers Els Visser en Lotte Wilms, beide gekwalificeerd voor het WK Ironman op Kona, ontbreken bij de vrouwen. Van Trigt: “De vrouwen die geselecteerd zijn, gaan, net als de mannen overigens, 100% voor dit EK. Ik denk dat we in Almere supersterk aan de start verschijnen.”

Nederlandse Triathlon Bond
Lees volgend artikel

Titels voor Koolhaas en Cornelisse in Klazienaveen

Menno Koolhaas en Eva Cornelisse hebben in een regenachtig Klazienaveen de Nederlandse titels op de standaard afstand veroverd. VZC Veenendaal en Hellas – Utrecht waren goed ... Lees meer