Update van het bestuur

Erik Doornbos aangesteld als secretaris

Volgende stap gezet naar een vast NTB-bestuur 

In november 2021 heeft de Triathlonraad (TR) het NTB interim-bestuur voorgesteld, hierop volgend is er in september 2022 een update naar buiten gebracht.

Maandagavond 24 oktober is tijdens een vergadering met de TR een volgende stap gezet in de transitie van het interim-bestuur naar een vast bestuur. Eerder zijn Thea Sybesma als waarnemend voorzitter, Cees Frikkee als penningmeester en Natasja Batenburg als algemeen bestuurslid toegetreden tot het NTB-bestuur.
In de afgelopen TR-vergadering is Erik Doornbos als secretaris van het NTB-bestuur aangesteld.

Secretaris Erik Doornbos 
Doornbos (1981) deed in 2001 zijn eerste triathlon in Veenendaal en is sindsdien nauw verbonden aan de sport. De twee deelnames aan de Ironman Hawaii ziet hij als hoogtepunten van zijn sportieve carrière. De in Badhoevedorp woonachtige advocaat heeft bestuurlijke ervaring opgedaan bij diverse advocatenkantoren. Doornbos denkt met zijn achtergrond van meerwaarde te zijn voor het NTB-bestuur.

‘’Er is de afgelopen twee jaar veel gebeurd in deze mooie sport en dat is bij lange na niet allemaal fraai geweest. De uitdaging ligt erin om het gemengde positieve beeld te kantelen en te focussen op hetgeen waar het om gaat: de sport zelf. We moeten met alle triathlon betrokkenen ervoor zorgen dat de sport weer de weg omhoog ziet te vinden. Ik haal veel energie uit de sport en de tijd die ik zelf gestopt heb in mijn eigen sportieve carrière, wil ik nu mede besteden aan het NTB-bestuur. Ik geloof erin dat ik met mijn juridische achtergrond en met mijn passie voor de sport een goede toevoeging voor het NTB-bestuur ben.’’

Invulling bestuur
Het huidige NTB-bestuur bestaat momenteel uit vier leden. De procedure voor het benoemen van een nieuwe voorzitter loopt. Naar verwachting wordt het bestuur compleet gemaakt in de volgende TR-vergadering.

Vragen 
Voor vragen kunt u terecht bij Rita van Driel, directeur@triathlonbond.nl of bij het bestuur via bondsbestuur@triathlonbond.nl

Lees volgend artikel

Nieuwe vertrouwenspersonen aangesteld

Lees meer