Aniek Mars veertiende op WK Junioren

Valpartij in tweede wissel zorgde voor inhaalrace met lopen

Het WK sprint, supersprint en team relay in het Duitse Hamburg werd op donderdagmiddag afgetrapt door de junioren. Aniek Mars was de enige Nederlandse atlete die uitkwam in de juniorencategorie en eindigde als veertiende. 

Nadat de zestig atleten van over de hele wereld een plaats op het ponton hadden ingenomen ging om vijf uur ’s middags het startschot. Mars verliet na 750 meter zwemmen het water rond de twintigste positie. Op de fiets ontstonden al snel verschillende groepjes achter koploopster Hadhoum uit Frankrijk, die zo’n twintig seconden voorsprong pakte met zwemmen. De fietsgroep van Mars sloot na drie (van de vier) fietsrondes aan bij de kopgroep. Na een chaotische laatste ronde met twee valpartijen zat de 20 kilometer fietsen erop.

Zo’n twintigtal atleten kwamen tegelijkertijd de wissel in waar Mars betrokken raakte bij een valpartij, waardoor ze de aansluiting met de grote kopgroep in de wissel verloor. Met vijftien seconden achterstand begon ze aan de afsluitende vijf kilometer lopen. In de eerste ronde wist ze tijd goed te maken op de atletes voor haar, wat haar naar een veertiende plek bracht op haar debuut bij het WK triathlon voor junioren. De wedstrijd werd gewonnen door Ilona Hadhoum uit Frankrijk, die vanuit de tweede wissel opnieuw de leiding nam en deze dus niet meer weggaf.

Morgenochtend (vrijdag) gaat het wereldkampioenschap verder met de heats van de eliteatleten. De voorbeschouwing lees je hier.

Nederlandse Triathlon Bond
Lees volgend artikel

Meldpunt Grensoverschrijdend gedrag en Integriteit

Eerste aanspreekpunt en officieel meldpunt voor signalen en meldingen van grensoverschrijdend gedrag en integriteitsschendingen gericht aan het verantwoordelijke bestuur/directie ... Lees meer