Zwemloop Olympic Moves

Wedstrijdkans voor middelbare scholieren

Op vrijdag 7 juni organiseert de Nederlandse Triathlon Bond (NTB) in samenwerking met de organisatie van Olympic Moves een zwemloop tijdens ‘The School Final’. Dit is de finaledag van het grootste landelijke schoolsporttoernooi voor leerlingen van het voortgezet onderwijs in Nederland. Honderden scholen en vele duizenden kinderen doen hier jaarlijks aan mee en strijden in achttien verschillende sporten om de winst.

Net als in 2023 is de zwemloop als extra wedstrijdonderdeel aan de finaledag toegevoegd. In en rondom zwembad Valkenhuizen in Arnhem gaan de deelnemers zowel individueel als in teamverband de onderlinge strijd met elkaar aan.

Olympic Moves en de NTB hebben de gezamenlijke intentie om vanaf 2025 de triathlonsport (in de vorm van een zwemloop) als volwaardige wedstrijdsport aan het programma toe te voegen.

Alle contactpersonen van de aan Olympic Moves deelnemende scholen zijn (en worden nogmaals) door de organisatie geïnformeerd over de mogelijkheid om mee te doen aan de zwemloop. Daarnaast verspreidt de NTB dit bericht.

Nederlandse Triathlon Bond

Meedoen

Doet jouw school nog niet mee aan Olympic Moves en wil je graag starten? Of doen jullie wel mee, maar staat de zwemloop nog niet op de lijst van sporten waar jij uit kunt kiezen? Schud je vakleerkracht wakker en meld je – met zoveel mogelijk medescholieren – aan voor deze wedstrijd!

De inschrijving verloopt via de school; de contactpersoon van de school (een docent) kan dit regelen via olympicmoves@kvlo.nl.

In de ochtend doen alle deelnemers een individuele zwemloop, op basis waarvan het individuele klassement wordt opgemaakt. Klas 1 en 2 zwemmen 200 meter en loopt 2 kilometer, klas 3 t/m 6 zwemmen 300 meter en loopt 3 kilometer. In de middag wordt in een mixed-team-relay over korte afstanden (175 meter zwemmen + 2 kilometer lopen per atleet) gestreden om een (extra) scholenprijs.

Meer (algemene) informatie over Olympic Moves is via deze link te vinden.

Vragen kunnen worden gesteld via berteke.de.jong@triathlonbond.nl.

Lees volgend artikel

Titels voor Koolhaas en Cornelisse in Klazienaveen

Menno Koolhaas en Eva Cornelisse hebben in een regenachtig Klazienaveen de Nederlandse titels op de standaard afstand veroverd. VZC Veenendaal en Hellas – Utrecht waren goed ... Lees meer