Zwemloop Amersfoort qualifier voor WK en EK

Voor agegroupers tevens prekwalificatie voor WK 2020

Zwemloop Amersfoort qualifier voor WK en EK Aquathlon 2019

De  Keistad Zwemloop in Amersfoort is aangewezen als nationale kwalificatiewedstrijd voor het EK en WK aquathlon in 2019. Met het WK multisports in Almere volgend jaar – waar onder meer een aquathlon op het programma staat – wil de NTB het komende jaar sterker gaan inzetten op de evenementen die tijdens dit kampioenschap op het programma staan.

Voor zowel eliteatleten als agegroupers is er daarom op zondag 31 maart een speciale startserie (over de WK-afstand 1000 m. zwemmen – 5 km. lopen) opengesteld, waarbij kwalificatie voor de kampioenschappen in 2019 en evt. zelfs de Beachgames in San Diego op het spel staat. Aanmelden kan via www.ntbinschrijvingen.nl. Atleten die al aangemeld zijn voor één van de andere series in Amersfoort kunnen indien gewenst bij de organisatie een verzoek indienen om te worden overgeschreven naar de kwalificatieserie.

De kwalificatiecriteria voor eliteatleten zijn hier te vinden.

Voor de agegroupkampioenschappen geldt dat deelnemers aan deze wedstrijd in 2019 voorrang krijgen op WK-en EK-deelname i.g.v. overinschrijving en dat de eerste drie finishers per agegroup een prekwalificatieplaats voor het WK Aquathlon van 2020 kunnen verdienen. Daarnaast is het uiteraard een uitgelezen mogelijkheid om je te meten met de eliteatleten.

Lees volgend artikel

Inschrijving Forte Jeugd- en juniorencircuit 2020 geopend

Het is vanaf vandaag mogelijk om in te schrijven voor de wedstrijden die in 2020 onderdeel zijn van het Forte Jeugd- en juniorencircuit. Het circuit bestaat in 2020 uit zes ... Lees meer