Zwemloop Amersfoort qualifier voor WK en EK

Ook voor agegroupers en junioren

Zwemloop Amersfoort qualifier voor WK en EK Aquathlon 2020

De  Keistad Zwemloop in Amersfoort is ook dit jaar aangewezen als nationale kwalificatiewedstrijd voor het EK en WK aquathlon. Met het WK multisport in Almere dit jaar zet de NTB sterk in op de evenementen die tijdens dit kampioenschap op het programma staan. Het WK Aquathlon is één van de zes WK’s die in september van dit jaar in Almere plaatsvinden. Het EK aquathlon vindt plaats tijdens de Challenge Walchsee op 25 juni.

Zwemloop Amersfoort qualifier voor WK en EK Aquathlon 2020

Voor zowel eliteatleten als agegroupers en junioren zijn er daarom op zondag 29 maart speciale startseries (over de WK-afstand 1000 m. zwemmen – 5 km. lopen) opengesteld, waarbij kwalificatie voor de kampioenschappen in 2020 op het spel staat.

Multisportcoördinator Armand van der Smissen bepaalt welke eliteatleten en junioren hij namens Nederland opstelt bij deze kampioenschappen. De kwalificatiecriteria die daarvoor gelden zijn hier te vinden. Atleten (ook junioren) die niet voldoen aan deze criteria kunnen mogelijk wel in aanmerking komen voor deelname als agegrouper. Kijk voor deelnamecriteria aan deze en/of andere agegroupkampioenschappen op deze pagina.

Aanmelden voor senioren en masters kan via deze link.
Junioren kunnen zich kwalificeren via deze speciale startserie die deel uitmaakt van het Forte Jeugd- en juniorencircuit .

Senioren die al aangemeld zijn voor één van de andere series in Amersfoort kunnen indien gewenst bij de organisatie een verzoek indienen om te worden overgeschreven naar de kwalificatieserie. Junioren die al zijn ingeschreven voor een andere serie wordt verzocht contact op te nemen met het NTB-bondsbureau (christie.brouwer@triathlonbond.nl) als ze dit om willen zetten.

 

 

 

Lees volgend artikel

Blauwalgtoxiciteitstest pilot Nieuwkoop

Lees meer