Winst voor De Koning en Murray in Swakopmund

Brons voor Lotte Wilms in IM 70.3 Geelong

Het was zaterdag een Nederlands onderonsje in de Afrika Cup Swakopmund. De winst ging daar naar Barbara de Koning en Richard Murray. Lotte Wilms eindigde in de nacht van zaterdag op zondag als derde in de Ironman 70.3 in Geelong (Australië).

Voor Barbara de Koning was het alweer haar derde overwinning op rij. Eerder dit seizoen was ze al de sterkste in de Afrika Cup-wedstrijden in het Zuid-Afrikaanse Maselpoort en Nelson Mandela Bay. In Namibië was De Koning Rachel Klamer twaalf seconden te snel af. Rani Škrabanja eindigde als vierde en Marit van den Berg finishte als elfde.

Richard Murray maakte het Nederlands feestje compleet door de mannenrace op zijn naam te schrijven. Hij finishte met twintig seconden voorsprong op de Deen Emil Holm.

In Portugal kwamen vijf Nederlanders aan de start van de Europe Triathlon Cup in Qarteira, maar zij konden geen hoofdrol vervullen. Eva Cornelisse eindigde als 25e als eerste Nederlandse bij de vrouwen en Victor Goené was op de 34ste plek de beste landgenoot bij de mannen. Kim van ‘t Verlaat eindigde als 31ste, Maaike Vooren werd 33ste en Ian Pennekamp legde beslag op de 41ste plek.

Aan de andere kant van de wereld was Lotte Wilms succesvol op de halve Ironman in Geelong. De voormalig zwemster kwam als eerste uit het water, en begon samen met de Australische triatletes Grace Thek en Radka Kahlefelt aan de afsluitende halve marathon. Wilms finishte uiteindelijk als derde.

Nederlandse Triathlon Bond

Maarten Beute 4e op WK wintertriathlon voor junioren

In het koude Noorwegen (-18), deden vader en zoon Maarten (foto) en Robert Beute dit weekend mee aan het wereldkampioenschap wintertriathlon. Maarten deed bij de junioren lang mee voor een podiumplek, maar tijdens het afsluitende langlaufonderdeel werd hij 200 meter voor de finish ingehaald door een Zweed. Hij eindigde uiteindelijk als vierde. Zijn vader Robert finishte bij de agegroupers (H45-49) als vijfde.

Maarten Beute 4e op WK wintertriathlon voor junioren
Lees volgend artikel

Nieuwe vertrouwenspersonen aangesteld

Lees meer