Wilms en Diederiks in top twintig WK St.George

Podiumplek voor Alexandra Dronkers in agegrouprace

Lotte Wilms en Diede Diederiks hebben tijdens het WK Ironman 70.3 in St.George mooie top twintig-noteringen behaald. Wilms finishte ruim een kwartier achter winnares Taylor Knibb als twaalfde, Diederiks passeerde als achttiende de streep. Youri Keulen gaf op tijdens het lopen.

Lotte Wilms maakte tijdens het zwemmen indruk door samen met Lucy Charles-Barclay en Taylor Knibb als eerste uit het water te komen. Op de fiets was het Knibb die een voorsprong nam en die niet meer afgaf. De Canadese Paula Findlay eindigde als tweede en Emma Pallant-Browne legde beslag op de derde plek. Wilms kwam als zesde van de fiets af en liep uiteindelijk in een totaaltijd van 4.20.14 naar de twaalfde plek. Diede Diederiks (4.29.28)finishte negen minuten achter Wilms ook in de top twintig.

Kyra Meulenberg (foto) was de snelste Nederlandse ageroupatlete in St. George, gevolgd door Sione Jongstra, die in haar leeftijdscategorie (V45) als vierde eindigde. Alexandra Dronkers zorgde met haar derde plek bij de vrouwen 70-74 voor de enige Nederlandse podiumplek.

De wedstrijd bij de mannen werd gewonnen door de Noor Kristian Blummenfelt, voor Ben Kanute en Magnus Ditlev. Youri Keulen, de enige Nederlander in de prowedstrijd, had geen goede dag en gaf tijdens het lopen op. Giel Meesen (M25) was in 4.13.26 de beste Nederlandse agegrouper in de race. Luc Dieteren (M60) was de enige landgenoot die in de top tien wist te eindigen.

Nederlandse Triathlon Bond
Lees volgend artikel

Paratriatleten in actie in Swansea

Zeven paratriatleten doen zaterdag mee aan de World Triathlon Para Series-race in Swansea. In de wedstrijd in Wales kunnen weer belangrijke punten verzameld worden voor de ... Lees meer