Weekend wrap-up: succesvol weekend voor langeafstandstriatleten

Heldoorn tweede in IM Lanzarote, Wilms wint Challenge St. Pölten, top-tien noteringen voor Keulen en Diederiks in The Championship Slowakije, Visser negende in IM Kraichgau

Niek Heldoorn is zaterdag tweede geworden tijdens de Ironman van Lanzarote. De twee Nederlandse vrouwen, Heleen Moes en Lenny Ramsey, finishten buiten het podium als vierde en zesde. Op zondag was er opnieuw succes voor Nederland; Lotte Wilms liep naar de winst in de Challenge wedstrijd over de halve afstand in St. Pölten. Youri Keulen en Diede Diederiks noteerden diezelfde dag top-tien klasseringen tijdens ‘The Championship’ in Slowakije en Els Visser werd negende in Ironman Kraichgau. Lees hieronder alles over dit succesvolle weekend!

Niek Heldoorn wordt tweede op Lanzarote en sleept WK-ticket binnen

Het weekend werd op Lanzarote afgetrapt door de voor Nederland startende pro’s: Niek Heldoorn, Thomas Hounjet, Michiel de Wilde, Heleen Moes en Lenny Ramsey. Heldoorn kwam als tweede uit het water en noteerde de derde fietstijd. Met een afsluitende marathon van 2 uur en 43 minuten werd hij tweede achter de Fransman Arthur Horseau. Met deze tweede plaats heeft hij ook zijn WK-ticket voor later dit jaar in Nice veiliggesteld. Hounjet en De Wilde werden dertiende en vijftiende in deze wedstrijd. Bij de vrouwen werd Moes vierde, op een kleine tien minuten van het podium. Ramsey eindigde net buiten de top-vijf als zesde. Lydia Dant (GBR) schreef de winst bij de vrouwen op haar naam.

Niek Heldoorn wordt tweede op Lanzarote en sleept WK-ticket binnen

Lotte Wilms wint halve Challenge St. Pölten

Wilms wist de wedstrijd in het Oostenrijke St. Pölten af te trappen met de snelste zwemtijd. Met ruim twintig seconden was ze al snel leidster in de wedstrijd. Daarna noteerde ze ook de snelste fietstijd, waarmee ze al ruim drie minuten voorsprong had op de nummer twee. Ze gaf deze positie niet meer uit handen en schreef zo na 4 uur en 25 minuten de Challenge wedstrijd over de halve afstand op haar naam. Bij de mannen ging de winst naar de Britse Tom Hug.

Youri Keulen zevende, Diede Diederiks negende in The Championship Samorin

Beide Nederlandse pro’s wisten in The Championship – onderdeel van Challenge Family –  een top-tien klassering neer te zetten. Keulen kwam slechts twee minuten tekort voor het podium en finishte als zevende in 3 uur en 34 minuten. Diederiks hoefde ook niet veel tijd toe te geven op de atleten op het podium en werd uiteindelijk negende. De wedstrijden werden gewonnen door Mathis Margirier (FRA) en India Lee (GBR).

Youri Keulen zevende, Diede Diederiks negende in The Championship Samorin

Els Visser negende in Ironman Kraichgau

In het Duitse Kraichgau – waar op zaterdag nog verschillende Nederlandse atleten in actie kwamen tijdens de Duitse triathloncompetitie – wist Els Visser negende te worden. De atlete moest uiteindelijk twaalf minuten toegeven op Laura Philipp, die in haar thuisland de wedstrijd won. Dieuwertje Bax werd in diezelfde wedstrijd achttiende.

Lees volgend artikel

Nieuwe vertrouwenspersonen aangesteld

Lees meer