Weekend wrap-up: Sonja de Koning derde in junior Europacup Tiszaújváros

Kyra Meulenberg wint overall agegroup in IM Thun, Zwitserland

Sonja de Koning is zondag als derde geëindigd in de Europacup voor junioren in het Hongaarse Tiszaújváros. De Koning – de enige Nederlandse junior aan de start – plaatste zich op zaterdag tijdens de semifinales voor de finale en mocht dus opnieuw in actie komen. Na een goed zwemonderdeel maakte ze deel uit van de kopgroep. Na de drieënhalve kilometer lopen finishte ze uiteindelijk als derde. De wedstrijd werd gewonnen door thuisfavoriet Fanni Szalai.

De eliteatleten hadden op dezelfde locatie een World Cup op het programma. Tijdens de semifinales op zaterdag werden Marit van den Berg en Rani Škrabanja uitgeschakeld, maar Barbara de Koning plaatste zicht voor de finale op zondag. Daar kwam ze vooraan uit het water, maar verloor – door verschillende demarrages – de aansluiting met de kopgroep. Uiteindelijk werd De Koning achttiende, wat haar beste prestatie in een World Cup tot nu toe is.

Nederlandse Triathlon Bond

Ironman Thun, Zwitserland 

Kyra Meulenberg heeft de Ironman in Thun overall gewonnen in de agegroupcategorie. De hele triathlon in Zwitserland – die alleen een profcategorie kende bij de mannen – wist ze binnen 10 uur, 3 minuten en 29 seconden af te ronden. Met een marathon van 3 uur en 16 minuten – en daarmee ook de snelste looptijd – kwam zij als eerste vrouw over de streep. Hiermee won ze vanzelfsprekend ook in haar agegroup 25-29 jaar.

Het is de derde overwinning in twee maanden tijd voor Meulenberg. Ze won eerder al de AG wedstrijd van Ironman 70.3 Marbella en vorige maand werd ze Europees Kampioen AG bij Ironman Hamburg.

Han Peter Lucas stond ook op het podium, hij werd met een eindtijd van 9 uur en 28 minuten tweede in de Agegroup 40-44 jaar.

Ironman Thun, Zwitserland 
Lees volgend artikel

Diede Diederiks twee keer podium in WK Xterra

Diede Diederiks is vorig weekend tweede en derde geworden tijdens het WK Xterra. Donderdag won ze zilver tijdens de shorttrack wedstrijd, zaterdag liep ze naar het brons in de ... Lees meer