Weekend wrap-up: Podiumplaatsen voor Fuite, Oldeman, Thijssen en De Beus

 Veel Nederlanders in actie tijdens XTERRA Tsjechië en Ardennen

World Cup Tsjechië

In de vierde XTERRA World Cup van het jaar kwamen Fuite en Oldeman in actie in Tsjechië over de afstand van 1,9km zwemmen, 35km fietsen en 10km lopen en werden tweede en derde in hun leeftijdscategorie. Bij de elite was Wouter Dijkshoorn de eerste Nederlander op de zeventiende plek. De profwedstrijd werd gewonnen door de Fransen Felix Forissier en Solenne Billouin.

Gravelwedstrijd midden in de Ardennen

Eline Thijssen (foto) en Margriet de Beus bemachtigden op zaterdag in de XTERRA Ardennes een overall podiumplek in de wedstrijd over de lange afstand (1,9 km zwemmen, 74km fietsen en 18k lopen). Deelnemers aan deze race konden deelnemen op een mountainbike of een gravelbike. Thijssen legde achter winnares Chariel de Cock (BEL) beslag op de tweede plaats. De Beus finishte als derde. De wedstrijd bij de mannen werd gewonnen door de Belg Seppe Odeyn. Op de korte afstand was er een overall podiumplek voor Rianne Slabbers.

Nederlandse Triathlon Bond
Lees volgend artikel

Paratriatleten in actie in Swansea

Zeven paratriatleten doen zaterdag mee aan de World Triathlon Para Series-race in Swansea. In de wedstrijd in Wales kunnen weer belangrijke punten verzameld worden voor de ... Lees meer