Weekend wrap-up: Brouwers en Bakker winnen IM Hoorn

Škrabanja 50e in WTCS Montreal, Olij onder de 8 uur in Roth, Van der Weijden voltooit elfstedentriathlon

Het was opnieuw een warm weekend met triatleten die op verschillende locaties resultaat boekten. Naast het NK Standaard en de verschillende divisiewedstrijden in Rotterdam, Wijchen en Utrecht waren er atleten actief in onder meer het Nederlandse Hoorn, het Canadese Montreal en het Duitse Roth. 

Brouwers en Bakker winnen IM Hoorn op warme dag

De halve Ironman van West-Friesland was een editie met zware omstandigheden. Met temperaturen van rond de dertig graden Celsius was de finish halen al een overwinning voor een grote groep triatleten. In zowel de vrouwen- als mannenwedstrijd kwamen Nederlandse triatleten als eerst over de streep in de overall agegroupwedstrijd. Marieke Brouwers (4:29:33) won bij de vrouwen, Dennis Bakker (3:55:37) deed dat bij de mannen. Je vindt alle uitslagen via deze link.

Rani Škrabanja 50e in WTCS Montreal

In het Canadese Montreal werd de vierde wedstrijd van de World Triathlon Championship Series georganiseerd. Rani Škrabanja was de enige Nederlandse aan de start. Na 750 meter zwemmen had ze een kleine 50 seconden achterstand op de koplopers. Uiteindelijk stapte Škrabanja op drie minuten achterstand van de fiets om vervolgens naar de 50e plaats te lopen. De wedstrijd werd gewonnen door de Engelse Beth Potter. Bij de mannen was Matthew Hauser (AUS) de sterkste.

Rani Škrabanja 50e in WTCS Montreal

Tristan Olij duikt onder acht uur in Challenge Roth

Tristan Olij is in het Duitse Roth elfde geworden. Met een tijd van 7 uur, 53 minuten en 28 seconden verbeterde hij zijn besttijd over de hele triathlon met tien minuten. De wedstrijd werd gewonnen door de Deen Magnus Ditlev die in een recordtijd van 7 uur en 24 minuten over de streep kwam.

Maarten van der Weijden voltooit Elfstedentriathlon

Na acht dagen heeft Maarten van der Weijden zijn Elfstedentriathlon voltooid. In ruim een week zwom hij 200 kilometer, fietste 200 kilometer en wandelde 200 kilometer. De olympisch zwemkampioen volbracht deze immense afstanden om geld op te halen voor kankerpatiënten. Na de finish op zondagochtend werd bekendgemaakt dat hij al 3,7 miljoen euro had opgehaald, waar naar verwachting nog meer geld bij zal komen.

Lees volgend artikel

Titels voor Koolhaas en Cornelisse in Klazienaveen

Menno Koolhaas en Eva Cornelisse hebben in een regenachtig Klazienaveen de Nederlandse titels op de standaard afstand veroverd. VZC Veenendaal en Hellas – Utrecht waren goed ... Lees meer