Weekend wrap-up: Diede Diederiks wint halve Ironman Gdynia

Els Visser derde in halve Challenge Londen, Youri Keulen negende tijdens EK Ironman 70.3 in Tallinn

Een succesvol weekend voor de Nederlandse langeafstandstriatleten. Diede Diederiks schreef zondag de halve Ironman Gdynia op haar naam waarmee ze voor de derde keer een wedstrijd in Polen won bij de profs. Els Visser finishte op dezelfde dag als derde in de eerste Challenge wedstrijd ooit in Londen. Youri Keulen kwam als enige Nederlandse prof in actie op het EK Ironman in Tallin, Estland, en werd daar negende. 

Diederiks schrijft derde titel in Polen op haar naam

Ze won al twee keer eerder een profwedstrijd in Polen en deed dat dit keer opnieuw. Vanwege het slechte weer werd het zwemonderdeel geschrapt waardoor de atleten begonnen met het fietsonderdeel van 90 kilometer. Waar Diederiks normaliter tijd goed moet maken na het zwemmen, lag ze nu vanaf het begin aan kop. De tweede looptijd was voldoende om de wedstrijd naar haar hand te zetten. Robert de Korte finishte als zesde prof bij de mannen, een kleine vier minuten achter winnaar Wilhem Hirsch (GER). (Foto: Ironman Polen)

Diederiks schrijft derde titel in Polen op haar naam

Els Visser derde in Challenge Londen

Voor het eerst werd er een halve Challenge triathlon georganiseerd in Londen, waar Els Visser Nederland vertegenwoordigde. De wedstrijd, welke een ondergrondse wisselzone en finish kende, werd bij de vrouwen gewonnen door thuisfavoriet Fenella Langridge. Visser finishte een kleine minuut achter de nummer twee, Magda Nieuwoudt uit Zuid-Afrika, als derde. De wedstrijd werd bij de mannen gewonnen door de Brit Sam Laidlow.

Els Visser derde in Challenge Londen

Youri Keulen tiende tijdens EK Ironman in Tallinn

Youri Keulen kwam op zaterdag in actie tijdens het Europees Kampioenschap Ironman. Het kampioenschap over de halve afstand vond dit jaar plaats in Tallinn, de hoofdstad van Estland. De wedstrijd werd gewonnen door de Belg Pieter Heemeryck, die zo’n twee minuten voorsprong had op de nummer twee. Keulen keek tegen een kleine achterstand aan na het zwemmen, maar fietste zichzelf terug in de wedstrijd. Uiteindelijk finishte hij als negende, zo’n twee minuten achter het podium.

Zes Nederlanders in top-tien Ironman 70.3 Duisburg

Maar liefst zes agegroupers haalden de top-tien van het overall klassement in de halve Ironman in Duisburg. Pim van Diemen wist de wedstrijd te winnen in 3 uur en 44 minuten, ruim drie minuten voor de nummer twee. Sem Kroonen finishte als vijfde, Jardy van den Heuvel werd negende, vlak voor Stefan Timmermans die tiende werd. Bij de vrouwen kwamen Anne Zijderveld en Kyra Meulenberg binnen als vijfde en zesde. (Foto: Ironman Duitsland)

Zes Nederlanders in top-tien Ironman 70.3 Duisburg
Lees volgend artikel

Paratriatleten in actie in Swansea

Zeven paratriatleten doen zaterdag mee aan de World Triathlon Para Series-race in Swansea. In de wedstrijd in Wales kunnen weer belangrijke punten verzameld worden voor de ... Lees meer