Weekend wrap-up: De Koning tweede in Asia Cup

Meerdere atleten op podium Ironman Barcelona

Zaterdagochtend werd Barbara de Koning tweede in de Asia Cup in Aqaba, Jordanië. Achter de Duitse Marlene Gomez-Göggel legde de Nederlandse atlete beslag op het zilver over de Olympische Afstand. Donald Hillebregt finishte in de mannenwedstrijd als achtste op twee minuten van de winnaar.

Xterra Wereldkampioenschap Molveno, Italië 

Tijdens de Xterra Wereldkampioenschappen in Molveno, Italië, wisten de Nederlandse atleten niet op het podium te komen. Quirijn Waaijenberg debuteerde in het eliteveld en werd daar 39e. De eerste Nederlandse atleet in de Agegroup-categorieën was Ferdinand Oldeman. Bij de vrouwen was Eline Thijssen als eerste Nederlandse over de streep.

Ironman Barcelona, Spanje

Tot slot was er nog de halve én hele IronMan in Barcelona, Spanje. Zeven Nederlandse atleten slaagden erin op het podium te komen, waarbij Luc Dieteren (Agegroup 60-64 Full Distance), Henk van Laar (Agegroup 55-59 Half Distance), Diana Gorter (Agegroup 50-54 Half Distance) en Anne Zijderveld (Agegroup 36-39 Half Distance) zelfs op het hoogste treetje stonden. Anne Zijderveld werd ook nog derde overall bij de vrouwen!

Nederlandse Triathlon Bond
Lees volgend artikel

Barbara de Koning wint Afrika Cup Nelson Mandela Bay   

Barbara de Koning heeft zondag de Afrika Cup in Zuid-Afrika op haar naam geschreven. Richard Murray was de eerste Nederlander bij de mannen en werd zevende. In de wedstrijd over ... Lees meer