Waarschuwing voor zwemmersjeuk in zwemwater TRIROTTERDAM

NK en overige wedstrijden gaan vooralsnog door

De organisatie van TRIROTTERDAM en de NTB hebben vandaag signalen ontvangen van atleten die na het zwemmen in de Willem-Alexanderbaan huidklachten hebben gekregen als gevolg van zwemmersjeuk. Ook op zwemwater.nl blijkt voor het zwemgedeelte van de Willem-Alexanderbaan dat met ingang van vandaag een waarschuwing voor huidklachten zoals jeuk en bultjes wordt afgegeven.

In en rondom de Willem-Alexanderbaan staat zaterdag onder meer het NK triathlon over de standaardafstand – gecombineerd met de derde wedstrijd in de Eredivisie triathlon – op de kalender. Maar ook 2e en 3eDivisiewedstrijden en op zondag een groot aantal recreatieve series staan gepland bij TRIROTTERDAM. Omdat de huidklachten die zwemmersjeuk volgens de door ons geraadpleegde sportarts veroorzaakt weliswaar vervelend, maar niet gevaarlijk zijn, en er in de reglementen geen bepalingen over opgenomen zijn, gaan we er vooralsnog vanuit dat de wedstrijden dit weekend volgens planning door kunnen gaan.

De organisatie meldt hierover het volgende: “vooralsnog zijn alle door ons gemeten waardes in orde en uiteraard blijven we ook de komende dagen metingen verrichten om daarmee de waterkwaliteit te checken. Daarnaast wordt er vandaag en morgen preventief ‘gemaaid’: het weghalen van waterplanten vermindert de kans op zwemmersjeuk.” Het zwemparkoers van TRIROTTERDAM ligt overigens op een kilometer van het punt waar gemeten wordt door zwemwater.nl, wat mogelijk ook nog voor een andere uitkomst van de nieuwe metingen kan zorgen.

We raden deelnemers en toeschouwers aan de komende dagen onze (social) mediakanalen en die van TRIROTTERDAM in de gaten te houden voor mogelijke updates op deze berichtgeving.

Voor informatie over ons annuleringsbeleid verwijzen we naar dit document.

Nederlandse Triathlon Bond
Lees volgend artikel

Titels voor Koolhaas en Cornelisse in Klazienaveen

Menno Koolhaas en Eva Cornelisse hebben in een regenachtig Klazienaveen de Nederlandse titels op de standaard afstand veroverd. VZC Veenendaal en Hellas – Utrecht waren goed ... Lees meer