VZC Veenendaal en TV Almere verdedigen koppositie in Klazienaveen

Teamrelay op het programma in voorlaatste eredivisiewedstrijd

Een week na de wedstrijd in Leiderdorp mogen de triatleten in de Eredivisie Triathlon meteen weer aan de bak. Dit keer staat in Klazienaveen, de voorlaatste eredivisiewedstrijd van het seizoen, een teamrelay op het programma. Bij de vrouwen gaat TV Almere aan de leiding, bij de mannen VZC Veenendaal.

In de teamrelay leggen de vier atleten van het team om beurten een supersprint triathlon af (300 meter zwemmen, 5 km fietsen en 2 km lopen).

Bij de mannen staat er dit seizoen geen maat op het team van VZC Veenendaal. Drie keer gingen zij er al met de winst vandoor en ook in Klazienaveen zijn de Veenendalers favoriet. Gjalt Panjer (foto), de individuele winnaar in Leiderdorp, is weer van de partij, net als Jorik van Egdom, Victor Goené en Rob Kwaaitaal. TV Dordrecht blijft met drie tweede plaatsen het dichtst in de buurt. Zij brengen hun beste vier geklasseerde atleten van Leiderdorp aan de start: Max en Ben Muller, Nick van Ingen en Sam Kraaijeveld. 050Media / Tri team Groningen en TriCan – Arnhem volgen op gepaste afstand.

 

Nederlandse Triathlon Bond

Bij de vrouwen gaat TV Almere met twee overwinningen (Almere en Rotterdam) en een tweede plaats (Leiderdorp) aan de leiding. Het team uit Almere beschikt in Klazienaveen weer over Silke de Wolde die de wedstrijd in Leiderdorp, een paar dagen na haar bronzen medaille in de aquathlon op het WK in Samorin, aan zich voorbij liet gaan. Naast De Wolde komen ook Merel Veltman, Romy Spoelder en Luna de Bruin in actie.

Kijani won een week geleden in Leiderdorp, waar een sprinttriathlon op het programma stond, en verkleinde zo de achterstand op Almere. Het verschil tussen beide teams is 1 punt. Kijani staat zondag in Klazienaveen in dezelfde opstelling als in Leiderdorp aan de start. Eva Cornelisse (foto), de winnares in Leiderdorp, voert het team – dat verder bestaat uit Maaike Vooren, Deborah Wissink en Joyce Caro –  aan. De strijd om de landstitel lijkt dit seizoen tussen deze twee teams te gaan. EDO Sports – Maastricht en Hellas – Utrecht volgen met respectievelijk 11 en 12 punten op de derde en vierde plek.

Het wordt een volle teamcompetitiedag in Klazienaveen. Naast de Eredivisie komen ook de atleten van de Schuiteman 2eDivisie Noord, badmutsen.com 3eDivisie Noord en de 4eDivisie Noord in actie in Klazienaveen.

Klik hier voor de tussenstanden en startlijsten

Nederlandse Triathlon Bond
Lees volgend artikel

Nieuwe vertrouwenspersonen aangesteld

Lees meer