Volop startmogelijkheden voor jonge atleten deze zomer

Ondanks annulering Jeugd- en juniorencircuit

Jeugd- en juniorencircuit geannuleerd; wel NK’s voor jeugd en junioren

Na een lange periode van onzekerheid kunnen en mogen er deze zomer gelukkig weer triathlonwedstrijden worden georganiseerd. Veel wedstrijdorganisaties hebben hun evenement al in een eerder stadium moeten annuleren, waardoor het landelijke Jeugd- en juniorencircuit helaas in 2021 geen doorgang kan vinden. Wel is voor deze doelgroep het NK triathlon voor jeugd en junioren verplaatst: op 22 augustus zijn jonge atleten van 12 t/m 19 jaar welkom bij Triathlon Leiderdorp om met en tegen elkaar te racen in een (halve) sprint triathlon. Op 26 september wordt in Spijkenisse mogelijk nog een bijzondere wedstrijd (een driedubbele supersprint) speciaal voor jeugd en junioren georganiseerd; informatie hierover volgt zo snel mogelijk. Op 9 oktober is voor deze atleten het NK Duathlon in Almere.

Jeugd- en juniorencircuit geannuleerd; wel NK’s voor jeugd en junioren

Laagdrempelige jeugdwedstrijden door heel Nederland

Het aantal wedstrijdorganisaties dat een startserie voor (beginnende) jeugdatleten aan hun evenement toevoegt, groeit. Ondanks alle geannuleerde evenementen, zijn er verspreid over Nederland deze zomer nog zo’n 30 jeugdwedstrijden waar jong of oud(er) op een ontspannen, laagdrempelige manier (nader) kennis kan maken met de wedstrijdsport, of zich verder kan ontwikkelen als atleet.

Een groot deel van deze wedstrijden is gebundeld in zogenaamde Regionale Jeugdcircuits, waarmee voor ouders en kinderen een helder overzicht ontstaat van alle mogelijkheden in hun directe woonomgeving.

Ingelogd op de kalender op mijntriathlonNL is het daarnaast mogelijk om het wedstrijdaanbod te filteren op startmogelijkheden voor jeugd (bijv. de leeftijdscategorie 10+). Daarmee is een overzicht van alle jeugdwedstrijden te genereren.

Een zomer vol sportplezier
Zwemmen, fietsen, hardlopen en meer: triathlon is een heel veelzijdige sport voor kinderen en jongeren die van afwisseling en uitdaging houden. Lid of geen lid, ervaren of nieuwkomer, jong of al wat ouder: iedereen is welkom om deze zomer te genieten van het moois dat onze sport te bieden heeft.

Laagdrempelige jeugdwedstrijden door heel Nederland
Lees volgend artikel

Titels voor Koolhaas en Cornelisse in Klazienaveen

Menno Koolhaas en Eva Cornelisse hebben in een regenachtig Klazienaveen de Nederlandse titels op de standaard afstand veroverd. VZC Veenendaal en Hellas – Utrecht waren goed ... Lees meer