Licentie-uitwisseling NTB en KNWU verder uitgebreid

KNWU-wedstrijden voortaan ook opengesteld voor wedstrijdlicentiehouders NTB

NTB-leden van 15 jaar en ouder, die in het bezit zijn van een actieve atletenlicentie of jeugdlicentie, kunnen met ingang van 1 oktober een gratis KNWU-lidmaatschap aanvragen via de ‘vereniging NTB’. Op basis van dit lidmaatschap kan – tegen betaling – vervolgens elke gewenste wedstrijdlicentie (passend bij je leeftijd) aangeschaft worden om mee te doen aan KNWU-wedstrijden.

Net als in de samenwerking met de Atletiekunie is de NTB opgenomen in het overzicht van KNWU-verenigingen, waardoor voortaan niet meer alleen startlicenties (voor deelname aan wedstrijden in de zogenaamde funklasse) kunnen worden aangeschaft, maar ook (internationale) wedstrijdlicenties voor deelname aan wedstrijden op hoger niveau. Hiermee gaat een langgekoesterde wens in vervulling van veel NTB-wedstrijdleden die willen meedoen aan wielerwedstrijden, maar daarvoor niet ook nog eens een apart lidmaatschap bij een KNWU-vereniging kunnen of willen afsluiten. De nieuwe afspraken maken het voor NTB-wedstrijdlicentiehouders mogelijk deel te nemen aan wedstrijden en competities in alle vijftien KNWU disciplines, waaronder veldrijden, gravel, weg, mountainbiken en paracycling.

NTB-leden kunnen via dit formulier hun gratis KNWU-lidmaatschap aanvragen. Dit lidmaatschap wordt jaarlijks automatisch beëindigd op 31 december, maar kan dus per kalenderjaar opnieuw geactiveerd worden. Voor jeugd onder de 15 jaar (U15) is het niet mogelijk om een Startlicentie of Jeugdlicentie aan te vragen zónder lidmaatschap van een bij de KNWU aangesloten wielerclub. Let op: NTB-leden kunnen ook in 2023 al een (betaald of onbetaald) lidmaatschap hebben bij de KNWU. Deze lidmaatschappen worden wel nog automatisch verlengd en moeten dus – indien gewenst –beëindigd worden voor 31 december (in het KNWU-account).

Nederlandse Triathlon Bond
Website KNWU
Lees volgend artikel

Nieuwe vertrouwenspersonen aangesteld

Lees meer