Triatleten strijden om Nederlandse titels tijdens NKnl in Rotterdam

Wedstrijd in Rotterdam tweede wedstrijd in Eredivisie

De Willem-Alexander Roeibaan in Rotterdam is zaterdag het decor voor het Nederlands kampioenschap triathlon over de standaardafstand én de tweede wedstrijd meetellend voor de Eredivisie Triathlon. Het NK triathlon in Rotterdam, georganiseerd door Trihard, maakt deel uit van het NKnl. De havenstad is van 24 tot en met 26 juni ook gastheer van het NK zwemmen, turnen, judo en boksen.

De strijd om de Nederlandse titels in Rotterdam vindt tegelijkertijd plaats met het WK teamrelay in Montreal, waardoor een aantal kanshebbers zaterdag ontbreekt.
Jorik van Egdom, de kampioen bij de mannen in 2021, is wel van de partij. Hij lijkt vooral tegenstand te kunnen verwachten van de beloftenatleten Joey van ’t Verlaat, Victor Goené en Jesse Cuijpers. Ook Thomas Cremers is een favoriet voor het podium en het is afwachten wat outsider Marco van der Stel, die na de Olympische Spelen vorig jaar afscheid nam van het hoogste niveau, kan laten zien in Rotterdam.

— Tekst gaat verder onder de foto —

Jorik van Egdom verdedigt zaterdag zijn NK-titel
Jorik van Egdom verdedigt zaterdag zijn NK-titel

Bij de vrouwen zou wel eens het gehele podium kunnen bestaan uit atleten onder de 23 jaar. Kanshebbers zijn Robin Dreyling, Silke de Wolde, Kim van ’t Verlaat en Anna Witteveen. Kijaniatleten Eva Cornelisse en Maaike Vooren lijken van de eliteatleten de beste papieren voor een hoge klassering te hebben.

Het WK in Montreal, en de Ironman in Frankfurt die ook dit weekeinde plaatsvindt, zorgen ook voor verschuivingen binnen de teams die meedoen aan de Eredivisie. ZSC Oceanus moet het doen zonder Mitch Kolkman, Hidde Mollee (beide in Montreal) en Menno Koolhaas die in Frankfurt start.  Het is dan ook de vraag of zij een volledig team op de been kunnen brengen.

VZC Veenendaal, dat de eerste eredivisiewedstrijd in Almere won dit jaar, mist Gjalt Panjer (Montreal) en Milan Brons (Frankfurt), maar kan dus wel rekenen op Marco van der Stel. Kunnen de Veenendalers, met naast Van Egdom en Van der Stel, Tristan Olij en de broers Victor en Lucas Goené – ook nu weer TV Dordrecht, de verrassende nummer twee in Almere, achter zich houden? Achter VZC en TV Dordrecht neemt TriCan Arnhem in de tussenstand de derde plaats in.

TVAlmere mist in Rotterdam Luna de Bruin (in Montreal voor het WK junioren) maar kan in tegenstelling tot de eerste wedstrijd in Almere wel beschikken over Robin Dreyling. Dreyling was een jaar geleden al eens goed voor het zilver op het NK sprint achter Rachel Klamer. TVA maakt ook deze keer weer een goede kans op de Eredivisiewinst, maar Kijani uit Beesd, dat in Almere op slechts 0.08 seconde als tweede eindigde, zal zeker uit zijn op revanche. De vrouwen van EDO Sports Maastricht verdedigen in Rotterdam hun derde plek in de tussenstand.

Voorlopige deelnemerslijst Programma TRI Rotterdam LIVESTREAM
Lees volgend artikel

TV Almere en VZC winnen in Weert

Lees meer