Trainingsdag jeugdtriathlon groot succes

Volop sportplezier voor atleten, ouders en trainers

Een heerlijk zonnige winterdag, enthousiaste trainers en een zeer gevarieerd programma zorgden zondag voor stralende gezichten tijdens de ‘landelijke jeugddag’. Op Papendal organiseerde de NTB voor al haar jeugdleden (6-19 jaar) een sportieve dag, waarbij sportplezier centraal stond.

Nederlandse Triathlon Bond

‘Ik zit op triathlon’
‘Dat jíj op triathlon zit, is voor óns reden voor een feestje. Met zoveel mogelijk jeugdleden willen we genieten van een mooie dag.’ Met die woorden startte de dag voor ruim 110 kinderen, waarna ze in de ochtend genoten van een mountainbike- en wisseltraining, gevolgd door sport en spel in de grote sporthal op Papendal. Na de door mascottes ‘Tristan en Trisha’ uitgedeelde lunch volgde een zwemtraining in twee nabij gelegen zwembaden. Bij terugkomst op Papendal werd de dag afgesloten met een gezamenlijke estafette, waarmee de kinderen – tot ieders verrassing – de  kalender voor het Jeugd- en juniorencircuit 2020 onthulden. Moe, voldaan en met een grote glimlach gingen de atleten – en hun trainers – aan het eind van de dag naar huis.

Sportouder, een vak apart
Met de grote groep kinderen kwam natuurlijk ook een grote groep ouders mee naar Arnhem. Voor hen was een apart ouderprogramma, waarin diverse experts informatie deelden. Themabijeenkomsten over ‘het zijn van sportouder’, over ‘jeugdtriathlon en voeding’ en over ‘jeugdtriathlon bij de NTB’ zorgden voor een inspirerende en waardevolle dag.

Jeugdwedstrijden in 2020
De mogelijkheden voor jonge atleten om aan wedstrijden mee te doen, blijven ook in 2020 groeien.

Voor aspiranten, jeugd en junioren van ieder niveau zijn er regionaal (zo dicht mogelijk bij huis) startmogelijkheden in de zogenaamde ‘regionale circuits’. De ‘Ironkids’ in Limburg, het ‘Jeugdcircuit Gelderland’ en ‘Jeugdcircuit Overijssel’ (de laatste twee powered by Decathlon) zijn daar mooie voorbeelden van. Bij deze laagdrempelige wedstrijden is het voor beginners ook prettig kennismaken met de triathlonsport. Meer informatie over deze circuits volgt deze winter.

Daarnaast is er het landelijke ‘Forte Jeugd- en juniorencircuit’: een mooie ontmoetingsplek voor jeugd en junioren die het leuk vinden om één of meerdere wedstrijden verspreid over Nederland te doen. Alle jeugd en junioren – van ieder niveau – die weleens vaker een triathlon gedaan hebben, zijn van harte welkom. De wedstrijdkalender van dít circuit is gisteren door de kinderen dus onthuld en komt deze week ook online te staan.

Plannen voor een volgende landelijke jeugddag zijn ook alweer in de maak. Met potlood kan de datum 25-26 april en locatie Spijkenisse alvast in de agenda van alle liefhebbers.

Alle foto’s van de jeugddag zijn inmiddels te vinden op de facebookpagina van de NTB.

Nederlandse Triathlon Bond
Lees volgend artikel

Blauwalgtoxiciteitstest pilot Nieuwkoop

Lees meer