Toppers aanwezig op NK paratriathlon Roermond

Wedstrijd in Limburg tevens Belgisch kampioenschap

Roermond is zondag 18 september, net als in 2021, het strijdtoneel voor het NK paratriathlon (750 meter zwemmen,  20km fietsen/handbiken en 5 km hardlopen/wheelen). Door een samenwerking met de Belgische Triathlon Federatie geldt de wedstrijd in Limburg tevens als Belgisch kampioenschap voor onze zuiderburen.

Vrijwel alle Nederlandse selectieleden – met paralympisch kampioen Jetze Plat, Geert Schipper, Margret IJdema, Nico van der Burgt, Sander Koomen (foto), Brendan Bischoff en Sanne Koopman – komen in actie in Roermond.

In totaal starten er 23 atleten in de diverse paraklassen. Ook doet een aantal niet-geclassificeerde atleten buiten mededinging mee.

Het NK in Roermond belooft dan ook weer een mooie happening te worden, verwacht bondscoach Bas de Bruin. “Met de internationale deelname van een Japanse, Egyptische en twee Belgische atleten is het open NK een mooie mix van wereldtoppers, absolute beginners, fanatieke wedstrijdsporters en enthousiaste recreatieve atleten.”

Het NK in Limburg begint zondag om 13.30 uur.

Klik hier voor meer informatie

 

Nederlandse Triathlon Bond
Lees volgend artikel

Titels voor Koolhaas en Cornelisse in Klazienaveen

Menno Koolhaas en Eva Cornelisse hebben in een regenachtig Klazienaveen de Nederlandse titels op de standaard afstand veroverd. VZC Veenendaal en Hellas – Utrecht waren goed ... Lees meer