Tom Dumoulin Bikepark strijdtoneel NK sprintduathlon

Eerste landelijke wedstrijd in Jeugd- en juniorencircuit

Het Tom Dumoulin Bikepark in Sittard-Geleen is zaterdag voor het tweede achtereenvolgende jaar het decor voor het NK sprint duathlon voor elite, beloften en junioren. De wedstrijd in Sittard is tevens de eerste landelijke wedstrijd van het Jeugd- en juniorencircuit (de jeugd in de regio Noord ging afgelopen weekeinde al van start in Norg).

Een jaar geleden waren het Gjalt Panjer en Karin Nieuwenhuijsen die in Sittard-Geleen de nationale duathlontitels veroverden. Panjer is dit jaar niet van de partij, maar Karin Nieuwenhuijzen zal wel haar titel verdedigen.

In totaal zijn er zo’n 140 deelnemers aan het NK, het Jeugd- en juniorencircuit en de Ironkids-wedstrijden in Sittard-Geleen. Voor de recreatieve wedstrijd bleek uiteindelijk onvoldoende belangstelling, de meeste inschrijvers van deze wedstrijd zijn overgezet naar de NK-series.

“Het deelnemersveld bij de vrouwen senioren is helaas wat magertjes, maar met ruim honderd deelnemers onder 23 jaar mogen we toch wel concluderen dat het met de aanwas onder de jeugdatleten wel goed zit”, aldus Christie Brouwer, medewerker wedstrijdsport bij de NTB.

Het NK wordt ook dit jaar weer georganiseerd door het bondsbureau in samenwerking met multisportcoördinator Armand van der Smissen. De wedstrijden kunnen via livetiming gevolgd worden.

 

 

 

Nederlandse Triathlon Bond
DEELNEMERS NK DEELNEMERS JJC DEELNEMERS IRONKIDS PROGRAMMA
Lees volgend artikel

Titels voor Koolhaas en Cornelisse in Klazienaveen

Menno Koolhaas en Eva Cornelisse hebben in een regenachtig Klazienaveen de Nederlandse titels op de standaard afstand veroverd. VZC Veenendaal en Hellas – Utrecht waren goed ... Lees meer