Tips voor sporten bij extreem warm weer

Wedstrijdorganisaties en NTB zijn alert op mogelijk zeer warm raceweekend

Met een paar zomerse dagen in aantocht is er ook extra aandacht voor sporten tijdens warme of zeer warme omstandigheden. De NTB en de wedstrijdofficials zijn hier alert op en dat geldt ook voor wedstrijdorganisaties. Ook atleten wordt aangeraden zich voor te bereiden op sporten onder zwaardere omstandigheden dan gebruikelijk. NOC*NSF maakte met allesoverdesport.nl en Sportzorg een artikel met tien tips voor sporten bij extreem warm weer, die wij graag nog eens delen.

Als er vanuit een wedstrijdorganisatie tips worden gedeeld, neem die dan als atleet ook ter harte. Er kan bijvoorbeeld extra verzorging aanwezig zijn op het loopparcours. Mocht het nodig zijn om vanwege extreme hitte in te grijpen op de wedstrijdvorm of zelfs het doorgaan van het evenement, dan zal de organisatie daarover communiceren met atleten. Vanuit de NTB zijn de bondsgedelegeerden hierover tijdig in nauw overleg met de wedstrijdorganisatie. Vooralsnog zien de omstandigheden er voor het weekend van 18 en 19 juni gunstig uit, maar hou voor de zekerheid de website en de social mediakanalen in de gaten. En in de tussentijd: hou je hoofd koel…en je lijf ook!

Nederlandse Triathlon Bond
Tien tips voor sporten bij extreem warm weer
Lees volgend artikel

Paratriatleten in actie in Swansea

Zeven paratriatleten doen zaterdag mee aan de World Triathlon Para Series-race in Swansea. In de wedstrijd in Wales kunnen weer belangrijke punten verzameld worden voor de ... Lees meer